Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyNedělní vepřová kýta na kořenové zelenině
Albert logoAlbert logo
  • Nedělní vepřová kýta na kořenové zelenině

Nedělní vepřová kýta na kořenové zelenině

Nedělní vepřová kýta na kořenové zelenině
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Vepřová kýta bez kosti 600 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Česnek 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Petržel 1 ks
  • Celer 1/4 ks
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Rozmarýn čerstvý 4 snít.
  • Brambory 600 g
  • Vepřová kýta bez kosti 600 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Česnek 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Petržel 1 ks
  • Celer 1/4 ks
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Rozmarýn čerstvý 4 snít.
  • Brambory 600 g

Příprava

1
Očistěte a osušte 600 g vepřové kýty. Ze všech stran osolte, opepřete a poté zprudka na lžíci olivového oleje v pánvi opečte. Otáčejte v pánvi tak, aby bylo maso zatažené ze všech stran.
2
Maso vložte do pekáčku a přidejte k němu na poloviny překrojené 2 neoloupané palice česneku a oloupanou a na klínky nakrájenou cibuli. Očistěte a oloupejte 2 mrkve, petržel a ¼ celeru. Kořenovou zeleninu nakrájejte na klínky a přidejte i s 600 g oloupaných, na kousky nakrájených brambor do pekáčku k masu, zasypte lístky ze snítky tymiánu a rozmarýnu, osolte a opepřete. Pár lístků bylinek si nechte stranou.
3
Podlijte 200 ml vody, přiklopte poklicí a pečte 1 ½ hodiny v troubě na 180 °C. Během pečení polévejte kýtu výpekem. Po uplynutí doby nechte ještě 30 minut péct bez poklice.
4
Po upečení maso nechte 10 minut odpočinout a poté nakrájejte na plátky. Servírujte s pečený mini bramborami a zeleninou a na závěr dozdobte čerstvými bylinkami. Voňavá kýta se zeleninou je hotová a nese se na stůl.
1
Očistěte a osušte 600 g vepřové kýty. Ze všech stran osolte, opepřete a poté zprudka na lžíci olivového oleje v pánvi opečte. Otáčejte v pánvi tak, aby bylo maso zatažené ze všech stran.
2
Maso vložte do pekáčku a přidejte k němu na poloviny překrojené 2 neoloupané palice česneku a oloupanou a na klínky nakrájenou cibuli. Očistěte a oloupejte 2 mrkve, petržel a ¼ celeru. Kořenovou zeleninu nakrájejte na klínky a přidejte i s 600 g oloupaných, na kousky nakrájených brambor do pekáčku k masu, zasypte lístky ze snítky tymiánu a rozmarýnu, osolte a opepřete. Pár lístků bylinek si nechte stranou.
3
Podlijte 200 ml vody, přiklopte poklicí a pečte 1 ½ hodiny v troubě na 180 °C. Během pečení polévejte kýtu výpekem. Po uplynutí doby nechte ještě 30 minut péct bez poklice.
4
Po upečení maso nechte 10 minut odpočinout a poté nakrájejte na plátky. Servírujte s pečený mini bramborami a zeleninou a na závěr dozdobte čerstvými bylinkami. Voňavá kýta se zeleninou je hotová a nese se na stůl.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 12 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 5 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 12 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 12 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.