×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rybí polévka se smetanou

Inspirujte se podobnými recepty

Mandarinkový punč
Mandarinkový punč
Mandarinkový punč
Mandarinkový punč
Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový...
Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový dort s...
Lehký bramborový salát
Lehký bramborový...
Lehký bramborový salát
Lehký bramborový salát
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky

Rybí polévka se smetanou

Co budete potřebovat

hlava a kosti z 1 kapra
2 mrkve
½ celeru
3 lžíce másla
1 petržel, nakrájená na kostičky
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 lžíce hladké mouky
sůl
2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření a celého pepře
200 ml smetany ke šlehání
špetka muškátového oříšku
citronová šťáva na dochucení a petrželka na ozdobení
bílé pečivo na krutony

Jak na to?

Kapří hlavu zbavte žaber a vložte ji do hrnce. Přidejte kosti, jednu mrkev nakrájenou na větší kousky a polovinu připraveného celeru. Zalijte 1,5 litrem vody a povařte 25 minut. Rybí vývar sceďte do jiného hrnce, z kostí a hlavy oberte maso a nechte vychladnout.
Zbytek zeleniny pokrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte 1 lžíci másla, vsypte zeleninu a zprudka ji osmahněte. Zaprašte ji moukou a opékejte dozlatova. Zalijte vychladlým vývarem, osolte, přidejte koření zavázané v gáze a zhruba 20 minut vařte.
Vraťte do polévky maso, přidejte smetanu a muškátový oříšek a dochuťte citronovou šťávou. Rozmíchejte v polévce 1 lžíci másla. Podávejte s krutony z bílého pečiva a ozdobené nasekanou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rybí polévka se smetanou

Polévka Velmi snadné Vánoce Petržel kadeřavá Magazín 12/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

hlava a kosti z 1 kapra
2 mrkve
½ celeru
3 lžíce másla
1 petržel, nakrájená na kostičky
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 lžíce hladké mouky
sůl
2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření a celého pepře
200 ml smetany ke šlehání
špetka muškátového oříšku
citronová šťáva na dochucení a petrželka na ozdobení
bílé pečivo na krutony

Jak na to?

Kapří hlavu zbavte žaber a vložte ji do hrnce. Přidejte kosti, jednu mrkev nakrájenou na větší kousky a polovinu připraveného celeru. Zalijte 1,5 litrem vody a povařte 25 minut. Rybí vývar sceďte do jiného hrnce, z kostí a hlavy oberte maso a nechte vychladnout.
Zbytek zeleniny pokrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte 1 lžíci másla, vsypte zeleninu a zprudka ji osmahněte. Zaprašte ji moukou a opékejte dozlatova. Zalijte vychladlým vývarem, osolte, přidejte koření zavázané v gáze a zhruba 20 minut vařte.
Vraťte do polévky maso, přidejte smetanu a muškátový oříšek a dochuťte citronovou šťávou. Rozmíchejte v polévce 1 lžíci másla. Podávejte s krutony z bílého pečiva a ozdobené nasekanou petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Mandarinkový punč
Mandarinkový punč
Mandarinkový punč
Mandarinkový punč
Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový...
Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový dort s...
Lehký bramborový salát
Lehký bramborový...
Lehký bramborový salát
Lehký bramborový salát
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky
Pistáciové rohlíčky

Inspirujte se podobnými recepty