×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rybí polévka se smetanou

Inspirujte se podobnými recepty

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Bramborový salát a rybí prsty...
Bramborový salát a...
Bramborový salát a rybí prsty...
Bramborový salát a rybí prsty...
Pařížské ořechové rohlíčky
Pařížské ořechové...
Pařížské ořechové rohlíčky
Pařížské ořechové rohlíčky
Koka sušenky
Koka sušenky
Koka sušenky
Koka sušenky

Rybí polévka se smetanou

Co budete potřebovat

hlava a kosti z 1 kapra
2 mrkve
½ celeru
3 lžíce másla
1 petržel, nakrájená na kostičky
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 lžíce hladké mouky
sůl
2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření a celého pepře
200 ml smetany ke šlehání
špetka muškátového oříšku
citronová šťáva na dochucení a petrželka na ozdobení
bílé pečivo na krutony

Jak na to?

Kapří hlavu zbavte žaber a vložte ji do hrnce. Přidejte kosti, jednu mrkev nakrájenou na větší kousky a polovinu připraveného celeru. Zalijte 1,5 litrem vody a povařte 25 minut. Rybí vývar sceďte do jiného hrnce, z kostí a hlavy oberte maso a nechte vychladnout.
Zbytek zeleniny pokrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte 1 lžíci másla, vsypte zeleninu a zprudka ji osmahněte. Zaprašte ji moukou a opékejte dozlatova. Zalijte vychladlým vývarem, osolte, přidejte koření zavázané v gáze a zhruba 20 minut vařte.
Vraťte do polévky maso, přidejte smetanu a muškátový oříšek a dochuťte citronovou šťávou. Rozmíchejte v polévce 1 lžíci másla. Podávejte s krutony z bílého pečiva a ozdobené nasekanou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rybí polévka se smetanou

Polévka Velmi snadné Vánoce Magazín 12/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

hlava a kosti z 1 kapra
2 mrkve
½ celeru
3 lžíce másla
1 petržel, nakrájená na kostičky
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 lžíce hladké mouky
sůl
2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření a celého pepře
200 ml smetany ke šlehání
špetka muškátového oříšku
citronová šťáva na dochucení a petrželka na ozdobení
bílé pečivo na krutony

Jak na to?

Kapří hlavu zbavte žaber a vložte ji do hrnce. Přidejte kosti, jednu mrkev nakrájenou na větší kousky a polovinu připraveného celeru. Zalijte 1,5 litrem vody a povařte 25 minut. Rybí vývar sceďte do jiného hrnce, z kostí a hlavy oberte maso a nechte vychladnout.
Zbytek zeleniny pokrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte 1 lžíci másla, vsypte zeleninu a zprudka ji osmahněte. Zaprašte ji moukou a opékejte dozlatova. Zalijte vychladlým vývarem, osolte, přidejte koření zavázané v gáze a zhruba 20 minut vařte.
Vraťte do polévky maso, přidejte smetanu a muškátový oříšek a dochuťte citronovou šťávou. Rozmíchejte v polévce 1 lžíci másla. Podávejte s krutony z bílého pečiva a ozdobené nasekanou petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Bramborový salát a rybí prsty...
Bramborový salát a...
Bramborový salát a rybí prsty...
Bramborový salát a rybí prsty...
Pařížské ořechové rohlíčky
Pařížské ořechové...
Pařížské ořechové rohlíčky
Pařížské ořechové rohlíčky
Koka sušenky
Koka sušenky
Koka sušenky
Koka sušenky

Inspirujte se podobnými recepty