×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Rybí polévka

Další recepty a články

Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová...
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s...
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...

Rybí polévka

Co budete potřebovat

hlava a kosti z 1 kapra
2 mrkve
½ celeru
3 lžíce másla
1 petržel, nakrájená na kostičky
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 lžíce hladké mouky
sůl
2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření a celého pepře
200 ml smetany ke šlehání
špetka muškátového oříšku
citronová šťáva na dochucení a petrželka na ozdobení
bílé pečivo na krutony

Jak na to?

Kapří hlavu zbavte žaber a vložte ji do hrnce. Přidejte kosti, jednu mrkev nakrájenou na větší kousky a polovinu připraveného celeru. Zalijte 1,5 litrem vody a povařte 25 minut. Rybí vývar sceďte do jiného hrnce, z kostí a hlavy oberte maso a nechte vychladnout.
Zbytek zeleniny pokrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte 1 lžíci másla, vsypte zeleninu a zprudka ji osmahněte. Zaprašte ji moukou a opékejte dozlatova. Zalijte vychladlým vývarem, osolte, přidejte koření zavázané v gáze a zhruba 20 minut vařte.
Vraťte do polévky maso, přidejte smetanu a muškátový oříšek a dochuťte citronovou šťávou. Rozmíchejte v polévce 1 lžíci másla. Podávejte s krutony z bílého pečiva a ozdobené nasekanou petrželkou.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rybí polévka

Polévka Velmi snadné Vánoce Magazín 12/2016
(0)

Co budete potřebovat

hlava a kosti z 1 kapra
2 mrkve
½ celeru
3 lžíce másla
1 petržel, nakrájená na kostičky
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 lžíce hladké mouky
sůl
2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření a celého pepře
200 ml smetany ke šlehání
špetka muškátového oříšku
citronová šťáva na dochucení a petrželka na ozdobení
bílé pečivo na krutony

Jak na to?

Kapří hlavu zbavte žaber a vložte ji do hrnce. Přidejte kosti, jednu mrkev nakrájenou na větší kousky a polovinu připraveného celeru. Zalijte 1,5 litrem vody a povařte 25 minut. Rybí vývar sceďte do jiného hrnce, z kostí a hlavy oberte maso a nechte vychladnout.
Zbytek zeleniny pokrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte 1 lžíci másla, vsypte zeleninu a zprudka ji osmahněte. Zaprašte ji moukou a opékejte dozlatova. Zalijte vychladlým vývarem, osolte, přidejte koření zavázané v gáze a zhruba 20 minut vařte.
Vraťte do polévky maso, přidejte smetanu a muškátový oříšek a dochuťte citronovou šťávou. Rozmíchejte v polévce 1 lžíci másla. Podávejte s krutony z bílého pečiva a ozdobené nasekanou petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...

Inspirujte se podobnými recepty