×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rybí polévka se smetanou

Inspirujte se podobnými recepty

Marinované kapří hranolky
Marinované kapří...
Marinované kapří hranolky
Marinované kapří hranolky
Plněné pečené brambory
Plněné pečené...
Plněné pečené brambory
Plněné pečené brambory
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Vejce s hořčičnou omáčkou
Vejce s hořčičnou...
Vejce s hořčičnou omáčkou
Vejce s hořčičnou omáčkou

Rybí polévka se smetanou

Co budete potřebovat

hlava a kosti z 1 kapra
2 mrkve
½ celeru
3 lžíce másla
1 petržel, nakrájená na kostičky
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 lžíce hladké mouky
sůl
2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření a celého pepře
200 ml smetany ke šlehání
špetka muškátového oříšku
citronová šťáva na dochucení a petrželka na ozdobení
bílé pečivo na krutony

Jak na to?

Kapří hlavu zbavte žaber a vložte ji do hrnce. Přidejte kosti, jednu mrkev nakrájenou na větší kousky a polovinu připraveného celeru. Zalijte 1,5 litrem vody a povařte 25 minut. Rybí vývar sceďte do jiného hrnce, z kostí a hlavy oberte maso a nechte vychladnout.
Zbytek zeleniny pokrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte 1 lžíci másla, vsypte zeleninu a zprudka ji osmahněte. Zaprašte ji moukou a opékejte dozlatova. Zalijte vychladlým vývarem, osolte, přidejte koření zavázané v gáze a zhruba 20 minut vařte.
Vraťte do polévky maso, přidejte smetanu a muškátový oříšek a dochuťte citronovou šťávou. Rozmíchejte v polévce 1 lžíci másla. Podávejte s krutony z bílého pečiva a ozdobené nasekanou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rybí polévka se smetanou

Polévka Velmi snadné Vánoce Petržel kadeřavá Magazín 12/2016 Počet porcí: 4
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

hlava a kosti z 1 kapra
2 mrkve
½ celeru
3 lžíce másla
1 petržel, nakrájená na kostičky
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 lžíce hladké mouky
sůl
2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření a celého pepře
200 ml smetany ke šlehání
špetka muškátového oříšku
citronová šťáva na dochucení a petrželka na ozdobení
bílé pečivo na krutony

Jak na to?

Kapří hlavu zbavte žaber a vložte ji do hrnce. Přidejte kosti, jednu mrkev nakrájenou na větší kousky a polovinu připraveného celeru. Zalijte 1,5 litrem vody a povařte 25 minut. Rybí vývar sceďte do jiného hrnce, z kostí a hlavy oberte maso a nechte vychladnout.
Zbytek zeleniny pokrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte 1 lžíci másla, vsypte zeleninu a zprudka ji osmahněte. Zaprašte ji moukou a opékejte dozlatova. Zalijte vychladlým vývarem, osolte, přidejte koření zavázané v gáze a zhruba 20 minut vařte.
Vraťte do polévky maso, přidejte smetanu a muškátový oříšek a dochuťte citronovou šťávou. Rozmíchejte v polévce 1 lžíci másla. Podávejte s krutony z bílého pečiva a ozdobené nasekanou petrželkou.

Inspirujte se podobnými recepty

Marinované kapří hranolky
Marinované kapří...
Marinované kapří hranolky
Marinované kapří hranolky
Plněné pečené brambory
Plněné pečené...
Plněné pečené brambory
Plněné pečené brambory
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Vejce s hořčičnou omáčkou
Vejce s hořčičnou...
Vejce s hořčičnou omáčkou
Vejce s hořčičnou omáčkou

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.