×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Ryba v koriandrové krustičce
45 minut , Hlavní chod , Snadné , Středomořská ,

Ryba v koriandrové krustičce

Co budu potřebovat

1 svazek čerstvého koriandru, nasekaný
1 stroužek česneku
šťáva z jednoho citronu ABio
1 cm dlouhý kus zázvoru, oloupaný
1 zelená chilli paprička, zbavená semen
1 lžička třtinového cukru AQ
100 g sušeného strouhaného kokosu
sůl
3 lžíce másla
800 g filetu z mořských ryb AQ
rýže AQ jako příloha

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Koriandr, česnek, šťávu z citronu, zázvor a chilli rozmixujte. Pak ke směsi přidejte cukr, kokos a sůl.
2. Utrhněte čtyři velké kusy alobalu, jemně je vymažte máslem, doprostřed každého dejte dvě lžíce směsi na krustu a na ni pak jednu porci ryby. Povrch pokryjte zbylou směsí a kouskem másla, fólii zabalte a dejte péct na plech potažený pečicím papírem. Ryba by mela být hotová za dvacet minut. Podávejte s rýží.
TIP - Balíček s rybou v alobalu si otevřete každý až na talíři – vůně se na vás vyvalí i s úžasnou chutí. K rybě můžete připravit omáčku z bílého jogurtu, pár kapek citronu a špetky soli.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Pljeskavica s vařeným bramborem

    Hlavní chod 45 minut
  • Dušená vepřová kýta na španělský způsob

    Omáčky 30 minut
  • Crostini s roquefortem

    Chuťovky 15 minut