×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Ryba pečená v citronové strouhance

Další recepty a články

Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s...
Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Crostini s roquefortem
Crostini s...
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Ryba pečená v citronové strouhance

Co budete potřebovat

1 vejce AQ
85 g strouhanky z den starého pečiva
kúra z 1 citronu
1 lžička sušeného oregana
sůl, pepř
400 g filetu z mořských ryb AQ, na 12 proužků
1 lžíce olivového oleje
4 lžíce tatarky AQ
Na kaši:
500 g brambor
mléko
1 lžíce másla + na omaštění
1 vrchovatá lžíce parmazánu
1–2 lžíce bazalky AQ

Jak na to?

Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte na 15–20 minut vařit do osolené vody doměkka. Mezitím připravte rybu. Troubu předehřejte na 200 °C. Vajíčko našlehejte v misce, strouhanku přesypte do hlubokého talíře a smíchejte s jemně nastrouhanou kúrou z citronu a oreganem. Přidejte trochu soli a pepře. Proužky ryby obalte nejprve ve vajíčku, pak ve strouhance – můžete klidně dvakrát zopakovat – a pak je položte na pečicí plech lehce potřený olejem. Pečte dvacet minut dozlatova. Brambory sceďte, rozmačkejte, přilijte mléko, ušlehejte do kaše, přidejte máslo, přisypte parmazán a nasekanou bazalku a promíchejte. Podle chuti
osolte. Kaši podávejte omaštěnou máslem spolu s rybou a tatarkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ryba pečená v citronové strouhance

Hlavní chod Snadné Středomořská Pečení Magazín 10/2010
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

1 vejce AQ
85 g strouhanky z den starého pečiva
kúra z 1 citronu
1 lžička sušeného oregana
sůl, pepř
400 g filetu z mořských ryb AQ, na 12 proužků
1 lžíce olivového oleje
4 lžíce tatarky AQ
Na kaši:
500 g brambor
mléko
1 lžíce másla + na omaštění
1 vrchovatá lžíce parmazánu
1–2 lžíce bazalky AQ

Jak na to?

Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte na 15–20 minut vařit do osolené vody doměkka. Mezitím připravte rybu. Troubu předehřejte na 200 °C. Vajíčko našlehejte v misce, strouhanku přesypte do hlubokého talíře a smíchejte s jemně nastrouhanou kúrou z citronu a oreganem. Přidejte trochu soli a pepře. Proužky ryby obalte nejprve ve vajíčku, pak ve strouhance – můžete klidně dvakrát zopakovat – a pak je položte na pečicí plech lehce potřený olejem. Pečte dvacet minut dozlatova. Brambory sceďte, rozmačkejte, přilijte mléko, ušlehejte do kaše, přidejte máslo, přisypte parmazán a nasekanou bazalku a promíchejte. Podle chuti
osolte. Kaši podávejte omaštěnou máslem spolu s rybou a tatarkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Inspirujte se podobnými recepty