×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Ryba pečená v citronové strouhance

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety,...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Lasagne
Lasagne
Lasagne
Lasagne

Ryba pečená v citronové strouhance

Co budete potřebovat

1 vejce AQ
85 g strouhanky z den starého pečiva
kúra z 1 citronu
1 lžička sušeného oregana
sůl, pepř
400 g filetu z mořských ryb AQ, na 12 proužků
1 lžíce olivového oleje
4 lžíce tatarky AQ
Na kaši:
500 g brambor
mléko
1 lžíce másla + na omaštění
1 vrchovatá lžíce parmazánu
1–2 lžíce bazalky AQ

Jak na to?

Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte na 15–20 minut vařit do osolené vody doměkka. Mezitím připravte rybu. Troubu předehřejte na 200 °C. Vajíčko našlehejte v misce, strouhanku přesypte do hlubokého talíře a smíchejte s jemně nastrouhanou kúrou z citronu a oreganem. Přidejte trochu soli a pepře. Proužky ryby obalte nejprve ve vajíčku, pak ve strouhance – můžete klidně dvakrát zopakovat – a pak je položte na pečicí plech lehce potřený olejem. Pečte dvacet minut dozlatova. Brambory sceďte, rozmačkejte, přilijte mléko, ušlehejte do kaše, přidejte máslo, přisypte parmazán a nasekanou bazalku a promíchejte. Podle chuti
osolte. Kaši podávejte omaštěnou máslem spolu s rybou a tatarkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ryba pečená v citronové strouhance

Hlavní chod Snadné Středomořská Pečení Bazalka , Oregano Magazín 10/2010
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

1 vejce AQ
85 g strouhanky z den starého pečiva
kúra z 1 citronu
1 lžička sušeného oregana
sůl, pepř
400 g filetu z mořských ryb AQ, na 12 proužků
1 lžíce olivového oleje
4 lžíce tatarky AQ
Na kaši:
500 g brambor
mléko
1 lžíce másla + na omaštění
1 vrchovatá lžíce parmazánu
1–2 lžíce bazalky AQ

Jak na to?

Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte na 15–20 minut vařit do osolené vody doměkka. Mezitím připravte rybu. Troubu předehřejte na 200 °C. Vajíčko našlehejte v misce, strouhanku přesypte do hlubokého talíře a smíchejte s jemně nastrouhanou kúrou z citronu a oreganem. Přidejte trochu soli a pepře. Proužky ryby obalte nejprve ve vajíčku, pak ve strouhance – můžete klidně dvakrát zopakovat – a pak je položte na pečicí plech lehce potřený olejem. Pečte dvacet minut dozlatova. Brambory sceďte, rozmačkejte, přilijte mléko, ušlehejte do kaše, přidejte máslo, přisypte parmazán a nasekanou bazalku a promíchejte. Podle chuti
osolte. Kaši podávejte omaštěnou máslem spolu s rybou a tatarkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Lasagne
Lasagne
Lasagne
Lasagne

Inspirujte se podobnými recepty