
Rozmarýnový burger s cibulovým čatným a bramborovou slámou
Milujete maso a pečivo vám u burgeru jen překáží? Tohle bude recept přesně pro vás! Kvalitní maso nemusíte schovávat do housky. Vychutnejte si ho jen tak a přidejte pouze chutné zeleninové přílohy.

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Bezlepkové
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 70 g
- Cibule červená 1 kg
- Olej olivový 2 plž
- Cukr hnědý 2 plž
- Balzamikový krém 150 ml
- Brambory 600 g
- Červené víno 350 ml
- Hovězí burger rozmarýn 4 ks
- Sůl
- Olej slunečnicový
- Máslo 70 g
- Cibule červená 1 kg
- Olej olivový 2 plž
- Cukr hnědý 2 plž
- Balzamikový krém 150 ml
- Brambory 600 g
- Červené víno 350 ml
- Hovězí burger rozmarýn 4 ks
- Sůl
- Olej slunečnicový
Příprava
- 1Cibule oloupejte, přepulte a nakrájejte na proužky. V dostatečně velkém kastrolu s těžkým dnem rozehřejte máslo a olivový olej. Přesuňte nakrájenou cibuli, posypte cukrem, dobře promíchejte a 40–50 minut opékejte na mírném plameni za občasného míchání. Poté podlijte červeným vínem s balzamikem a nechte ještě dalších 25 minut vařit bez pokličky.
- 2Brambory oloupejte a na mandolíně nebo nožem nakrájejte na sirky – slabé hranolky. Osušte je papírovou kuchyňskou utěrkou. Ve fritéze nebo hrnci rozehřejte dostatečné množství oleje a v několika várkách zprudka opečte. Děrovanou naběračkou „bramborovou slámu“ vyjměte a přesuňte do mísy vyložené papírovými utěrkami, aby se odsála přebytečná mastnota. Poté posypte solí.
- 3Burgery pomažte olejem a pečte na rozpáleném grilu přibližně sedm minut z každé strany. Podávejte s pořádnou porcí cibulové marmelády a s bramborovou slámou.
- 1Cibule oloupejte, přepulte a nakrájejte na proužky. V dostatečně velkém kastrolu s těžkým dnem rozehřejte máslo a olivový olej. Přesuňte nakrájenou cibuli, posypte cukrem, dobře promíchejte a 40–50 minut opékejte na mírném plameni za občasného míchání. Poté podlijte červeným vínem s balzamikem a nechte ještě dalších 25 minut vařit bez pokličky.
- 2Brambory oloupejte a na mandolíně nebo nožem nakrájejte na sirky – slabé hranolky. Osušte je papírovou kuchyňskou utěrkou. Ve fritéze nebo hrnci rozehřejte dostatečné množství oleje a v několika várkách zprudka opečte. Děrovanou naběračkou „bramborovou slámu“ vyjměte a přesuňte do mísy vyložené papírovými utěrkami, aby se odsála přebytečná mastnota. Poté posypte solí.
- 3Burgery pomažte olejem a pečte na rozpáleném grilu přibližně sedm minut z každé strany. Podávejte s pořádnou porcí cibulové marmelády a s bramborovou slámou.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.