×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Růžičková kapusta s houbami a vejci

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné...
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky

Růžičková kapusta s houbami a vejci

Co budete potřebovat

1 lžíce oleje
1 malá cibule, nasekaná najemno
250 g čerstvých žampionů, na plátky
500 g růžičkové kapusty
1 stroužek česneku, prolisovaný
½ lžičky nasekaného čerstvého tymiánu
sůl a čerstvě mletý pepř
2 vejce

Jak na to?

Do pánve s rozehřátým olejem přidejte cibuli a houby, 15 minut opékejte a míchejte, až obojí začne zlátnout. Kapustu prolijte vařící vodou, nechte vychladnout a nakrájejte ji na čtvrtky. Do pánve přidejte česnek, tymián a kapustu a dalších 5 minut duste. Osolte a opepřete. Obsah pánve rozdělte do dvou hnízd, uprostřed každého udělejte důlek a rozklepněte do něj vejce, osolte je a opečte tak, jak máte rádi. Pokud chcete mít vejce propečená, zakryjte pánev poklicí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Růžičková kapusta s houbami a vejci

Snadné Česká Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 4 (12)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

1 lžíce oleje
1 malá cibule, nasekaná najemno
250 g čerstvých žampionů, na plátky
500 g růžičkové kapusty
1 stroužek česneku, prolisovaný
½ lžičky nasekaného čerstvého tymiánu
sůl a čerstvě mletý pepř
2 vejce

Jak na to?

Do pánve s rozehřátým olejem přidejte cibuli a houby, 15 minut opékejte a míchejte, až obojí začne zlátnout. Kapustu prolijte vařící vodou, nechte vychladnout a nakrájejte ji na čtvrtky. Do pánve přidejte česnek, tymián a kapustu a dalších 5 minut duste. Osolte a opepřete. Obsah pánve rozdělte do dvou hnízd, uprostřed každého udělejte důlek a rozklepněte do něj vejce, osolte je a opečte tak, jak máte rádi. Pokud chcete mít vejce propečená, zakryjte pánev poklicí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky

Inspirujte se podobnými recepty