Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

250 g rump steak
olivový olej
2 saláty little gem
8 ředkviček
Na dresink:
1 mrkev
3 lžíce saké
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička sezamového oleje
1 šalotka
1 lžíce čerstvého zázvoru

Postup přípravy

Asijská kuchyně bývá pro nás velkou inspirací. Už jste vyzkoušeli lahodný japonský salát s výborným hovězím steakem?

Nejprve si připravte dresink:
1) V míse smíchejte 1 malou nastrouhanou mrkev, 3 lžíce saké, 1 lžíci sójové omáč­ky, 1 lžičku sezamového oleje, 1 na jemno nasekanou šalotku, a 1 lžíci čerstvého nastrouhaného zázvoru.

Poté se vrhněte na steak:
2) Na rozpálené pánvi zlehka potřené olejem grilujte 2 minuty z každé strany 250g rump steak.

3) Poté jej zabalte do alobalu a nechte zhruba 10 minut dojít v troubě rozpálené na 120 °C.

4) Steak nakrájejte na tenké plátky.

5) Podávejte na listech ze 2 salátů little gem, s plátky z 8 ředkviček, přelité dresinkem.

Pomohl vám recept?
8hodnocení4

Další videorecepty