×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Hovězí rumpsteak s japonským salátem

Další recepty a články

Rýžové nudle s krevetami a...
Rýžové nudle s...
Rýžové nudle s krevetami a...
Rýžové nudle s krevetami a...
Pečený pstruh s asijským...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s asijským...
Pečený pstruh s asijským...

Hovězí rumpsteak s japonským salátem

Tip do kuchyně

 

Po vyjmutí z trouby nechte steak ještě alespoň 10 minut odpočinout. Teprve poté ho můžete začít krájet. Jedině tak budete mít jistotu, že vám nevyteče veškerá šťáva. Maso můžete propéct dle vaší chuti od rare po medium well. Propečení well done se pro hovězí steaky nehodí a je spíše ke škodě.

Co budete potřebovat

250 g rump steak
olivový olej
2 saláty little gem
8 ředkviček
Na dresink:
1 mrkev
3 lžíce saké
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička sezamového oleje
1 šalotka
1 lžíce čerstvého zázvoru

Jak na to?

Asijská kuchyně bývá pro nás velkou inspirací. Už jste vyzkoušeli lahodný japonský salát s výborným hovězím steakem?

Nejprve si připravte dresink:
1) V míse smíchejte 1 malou nastrouhanou mrkev, 3 lžíce saké, 1 lžíci sójové omáč­ky, 1 lžičku sezamového oleje, 1 na jemno nasekanou šalotku, a 1 lžíci čerstvého nastrouhaného zázvoru.

Poté se vrhněte na steak:
2) Na rozpálené pánvi zlehka potřené olejem grilujte 2 minuty z každé strany 250g rump steak.

3) Poté jej zabalte do alobalu a nechte zhruba 10 minut dojít v troubě rozpálené na 120 °C.

4) Steak nakrájejte na tenké plátky.

5) Podávejte na listech ze 2 salátů little gem, s plátky z 8 ředkviček, přelité dresinkem.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí rumpsteak s japonským salátem

Hlavní chod Snadné Asijská Saláty Grilování Magazín 5/2013
Průměrné hodnocení 5 (1)

Tip do kuchyně

 

Po vyjmutí z trouby nechte steak ještě alespoň 10 minut odpočinout. Teprve poté ho můžete začít krájet. Jedině tak budete mít jistotu, že vám nevyteče veškerá šťáva. Maso můžete propéct dle vaší chuti od rare po medium well. Propečení well done se pro hovězí steaky nehodí a je spíše ke škodě.

Co budete potřebovat

250 g rump steak
olivový olej
2 saláty little gem
8 ředkviček
Na dresink:
1 mrkev
3 lžíce saké
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička sezamového oleje
1 šalotka
1 lžíce čerstvého zázvoru

Jak na to?

Asijská kuchyně bývá pro nás velkou inspirací. Už jste vyzkoušeli lahodný japonský salát s výborným hovězím steakem?

Nejprve si připravte dresink:
1) V míse smíchejte 1 malou nastrouhanou mrkev, 3 lžíce saké, 1 lžíci sójové omáč­ky, 1 lžičku sezamového oleje, 1 na jemno nasekanou šalotku, a 1 lžíci čerstvého nastrouhaného zázvoru.

Poté se vrhněte na steak:
2) Na rozpálené pánvi zlehka potřené olejem grilujte 2 minuty z každé strany 250g rump steak.

3) Poté jej zabalte do alobalu a nechte zhruba 10 minut dojít v troubě rozpálené na 120 °C.

4) Steak nakrájejte na tenké plátky.

5) Podávejte na listech ze 2 salátů little gem, s plátky z 8 ředkviček, přelité dresinkem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Rýžové nudle s krevetami a...
Rýžové nudle s krevetami a...
Rýžové nudle s krevetami a...
Rýžové nudle s krevetami a...
Pečený pstruh s asijským...
Pečený pstruh s asijským...
Pečený pstruh s asijským...
Pečený pstruh s asijským...

Inspirujte se podobnými recepty