Hovězí rumpsteak s japonským salátem
Ingredience
250 g | rump steak |
olivový olej | |
2 | saláty little gem |
8 | ředkviček |
Na dresink: | |
---|---|
1 | mrkev |
3 | lžíce saké |
1 | lžíce sójové omáčky |
1 | lžička sezamového oleje |
1 | šalotka |
1 | lžíce čerstvého zázvoru |
Postup přípravy
Asijská kuchyně bývá pro nás velkou inspirací. Už jste vyzkoušeli lahodný japonský salát s výborným hovězím steakem?
Nejprve si připravte dresink:
1) V míse smíchejte 1 malou nastrouhanou mrkev, 3 lžíce saké, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžičku sezamového oleje, 1 na jemno nasekanou šalotku, a 1 lžíci čerstvého nastrouhaného zázvoru.
Poté se vrhněte na steak:
2) Na rozpálené pánvi zlehka potřené olejem grilujte 2 minuty z každé strany 250g rump steak.
3) Poté jej zabalte do alobalu a nechte zhruba 10 minut dojít v troubě rozpálené na 120 °C.
4) Steak nakrájejte na tenké plátky.
5) Podávejte na listech ze 2 salátů little gem, s plátky z 8 ředkviček, přelité dresinkem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY