×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rumové brownies s rozinkami

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Rumové brownies s rozinkami

Co budete potřebovat

80 ml rumu
75 g rozinek
2 lžíce javorového sirupu
400 g tmavé čokolády, nasekané
185 g hladké mouky
½ prášku do pečiva
165 g krupicového cukru
25 g kvalitního kakaa, plus trocha navíc na ozdobu
2 vejce
180 ml mléka
125 g másla, rozpuštěného
1 lžička vanilkového extraktu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Rum a rozinky dejte do rendlíku a na středním plameni přiveďte k varu. Přidejte javorový sirup a polovinu čokolády, míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.

Mouku, prášek do pečiva, cukr, kakao, vejce, mléko, máslo, vanilku a zbývající čokoládu dejte do velké mísy a smíchejte s rozpuštěnou čokoládou z rendlíku. Směs rozdělte do 4 těžších pánví o objemu 500 ml, dejte na velký plech a pečte 20–22 minut, nebo dokud není brownies na dotyk pružné. Brownies můžete také upéct v pekáčku o rozměrech 20×20 cm, vymazaném a vyloženém pečicím papírem. Pečte 55 minut až 1 hodinu a nechte pak v pekáčku vychladnout. Nakrájejte na kousky a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rumové brownies s rozinkami

Dezert Snadné Magazín 4/2016 Počet porcí: 8
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

80 ml rumu
75 g rozinek
2 lžíce javorového sirupu
400 g tmavé čokolády, nasekané
185 g hladké mouky
½ prášku do pečiva
165 g krupicového cukru
25 g kvalitního kakaa, plus trocha navíc na ozdobu
2 vejce
180 ml mléka
125 g másla, rozpuštěného
1 lžička vanilkového extraktu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Rum a rozinky dejte do rendlíku a na středním plameni přiveďte k varu. Přidejte javorový sirup a polovinu čokolády, míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.

Mouku, prášek do pečiva, cukr, kakao, vejce, mléko, máslo, vanilku a zbývající čokoládu dejte do velké mísy a smíchejte s rozpuštěnou čokoládou z rendlíku. Směs rozdělte do 4 těžších pánví o objemu 500 ml, dejte na velký plech a pečte 20–22 minut, nebo dokud není brownies na dotyk pružné. Brownies můžete také upéct v pekáčku o rozměrech 20×20 cm, vymazaném a vyloženém pečicím papírem. Pečte 55 minut až 1 hodinu a nechte pak v pekáčku vychladnout. Nakrájejte na kousky a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Inspirujte se podobnými recepty