Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

½–1 hrnek bulguru
1 červená cibule
3 lžíce červeného vinného octa
3/4 lžičky dijonské hořčice
60 ml olivového oleje
sůl
pepř
120 g rukoly
340 g cherry rajčat
90 g sýru Buche

Postup přípravy

Bulgur vsypte do hrnce, přidejte půlku cibule a zalijte studenou vodou, aby sahala asi 5 cm nad bulgur. Přiveďte k varu, snižte plamen a 5 minut vařte, sejměte z ohně a nechte 15 minut stát. Poté sceďte, cibuli vyhoďte a bulgur dejte do mísy.
Druhou půlku cibule najem­no nasekejte. V míse smíchejte ocet s hořčicí. Pak k nim pomalu a za stálého míchání přilévejte olej. Vmíchejte nasekanou cibuli a podle chuti osolte a opepřete. Polovinou dresinku zalijte ještě vlahý bulgur a nechte zchladnout.
Polovinu rukoly dejte na servírovací mísu, přidejte polovinu bulguru, navrch dejte polovinu rajčat a polovinu sýru, pak zopakujte vrstvení se zbývajícími přísadami a zastříkněte zbylým dresinkem.

Pomohl vám recept?
14hodnocení3

Další videorecepty