×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Rukolový salát s kozím sýrem a bulgurem

Další recepty a články

Polévka z červené řepy
Polévka z červené...
Polévka z červené řepy
Polévka z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené...
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Rukolový salát s gorgonzolou a...
Rukolový salát s...
Rukolový salát s gorgonzolou a...
Rukolový salát s gorgonzolou a...
Bramborový salát s avokádem a...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s avokádem a...
Bramborový salát s avokádem a...

Rukolový salát s kozím sýrem a bulgurem

Co budete potřebovat

½–1 hrnek bulguru
1 červená cibule
3 lžíce červeného vinného octa
3/4 lžičky dijonské hořčice
60 ml olivového oleje
sůl
pepř
120 g rukoly
340 g cherry rajčat
90 g sýru Buche

Jak na to?

Bulgur vsypte do hrnce, přidejte půlku cibule a zalijte studenou vodou, aby sahala asi 5 cm nad bulgur. Přiveďte k varu, snižte plamen a 5 minut vařte, sejměte z ohně a nechte 15 minut stát. Poté sceďte, cibuli vyhoďte a bulgur dejte do mísy.
Druhou půlku cibule najem­no nasekejte. V míse smíchejte ocet s hořčicí. Pak k nim pomalu a za stálého míchání přilévejte olej. Vmíchejte nasekanou cibuli a podle chuti osolte a opepřete. Polovinou dresinku zalijte ještě vlahý bulgur a nechte zchladnout.
Polovinu rukoly dejte na servírovací mísu, přidejte polovinu bulguru, navrch dejte polovinu rajčat a polovinu sýru, pak zopakujte vrstvení se zbývajícími přísadami a zastříkněte zbylým dresinkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rukolový salát s kozím sýrem a bulgurem

Snadné Východoevropská Saláty Kozí sýr , Farmářské recepty , Jarní saláty Magazín 9/2013
Průměrné hodnocení 3 (7)

Co budete potřebovat

½–1 hrnek bulguru
1 červená cibule
3 lžíce červeného vinného octa
3/4 lžičky dijonské hořčice
60 ml olivového oleje
sůl
pepř
120 g rukoly
340 g cherry rajčat
90 g sýru Buche

Jak na to?

Bulgur vsypte do hrnce, přidejte půlku cibule a zalijte studenou vodou, aby sahala asi 5 cm nad bulgur. Přiveďte k varu, snižte plamen a 5 minut vařte, sejměte z ohně a nechte 15 minut stát. Poté sceďte, cibuli vyhoďte a bulgur dejte do mísy.
Druhou půlku cibule najem­no nasekejte. V míse smíchejte ocet s hořčicí. Pak k nim pomalu a za stálého míchání přilévejte olej. Vmíchejte nasekanou cibuli a podle chuti osolte a opepřete. Polovinou dresinku zalijte ještě vlahý bulgur a nechte zchladnout.
Polovinu rukoly dejte na servírovací mísu, přidejte polovinu bulguru, navrch dejte polovinu rajčat a polovinu sýru, pak zopakujte vrstvení se zbývajícími přísadami a zastříkněte zbylým dresinkem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka z červené řepy
Polévka z červené řepy
Polévka z červené řepy
Polévka z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Rukolový salát s gorgonzolou a...
Rukolový salát s gorgonzolou a...
Rukolový salát s gorgonzolou a...
Rukolový salát s gorgonzolou a...
Bramborový salát s avokádem a...
Bramborový salát s avokádem a...
Bramborový salát s avokádem a...
Bramborový salát s avokádem a...

Inspirujte se podobnými recepty