×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rozmarýnové brambory
nad 60 minut , Hlavní chod , Snadné , Středomořská ,

Rozmarýnové brambory

Co budu potřebovat

1,5 kg brambor, oloupaných
olivový olej, sůl
červený vinný ocet
8 stroužků česneku
svazek rozmarýnu

Jak na to?

Brambory podélně nakrájejte na čtvrtky. Dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a vařte šest až sedm minut. Sceďte a nechte tři minuty oschnout. Přendejte je na plech, pořádně pokapejte olivovým olejem, osolte a dejte na půl hodiny péct do trouby zahřáté na 200 °C. Pak brambory jemně zmáčkněte šťouchadlem na brambory. Pořádnou dávku olivového oleje smíchejte s vinným octem, stroužky česneku a nasekaným rozmarýnem a směsí přelijte brambory a pečte dalších čtyřicet až pětačtyřicet minut dokřupava.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Pljeskavica s vařeným bramborem

    Hlavní chod 45 minut
  • Dušená vepřová kýta na španělský způsob

    Omáčky 30 minut
  • Crostini s roquefortem

    Chuťovky 15 minut