Rozkvetlé cibule s dipem
Ingredience
Na dip | |
---|---|
250 ml | majonézy |
2 | lžíce kečupu |
4 | lžíce krenexu nebo strouhaného křenu |
špetka mleté sladké papriky | |
špetka sušeného oregana | |
sůl, mletý pepř, mleté chilli | |
Na kvetoucí cibuli | |
2 | vejce + 300 ml mléka |
200 g | hladké mouky |
špetka soli a mletého chilli | |
2 | lžičky sladké mleté papriky |
špetka sušeného oregana, tymiánu | |
a drceného kmínu | |
2 | opravdu velké cibule |
olej na smažení |
Postup přípravy
Nejdřív si připravte dip. V misce smíchejte majonézu, kečup, křen, veškeré koření a sůl. Promíchanou omáčku uložte do lednice.
Oloupejte cibule, ale neodkrajujte kořínky. Ostrým nožem každou začněte dělit – dávejte přitom pozor, abyste nožem nerozkrojili kořen. Nejdřív ji nakrojte na čtvrtiny, pak na osminy a nakonec na šestnáctiny. Velmi opatrně cibule roztáhněte, aby se rozvila jako květ. V hrnci přiveďte k varu vodu a cibule do ní na minutu ponořte. Ihned poté je zchlaďte ledovou vodou – budou líp držet pohromadě. Nechte okapat.
V misce prošlehejte vejce s mlékem. V jiné misce smíchejte mouku, sůl a koření.
Cibule ponořte do mléka s vejcem. Počkejte, až zateče do všech zářezů. Pak celé cibule zasypte ochucenou moukou – měla by se dostat do všech zářezů. Postup zopakujte – cibule ponořte do mléka s vejcem a zasypte ochucenou moukou. Ve velkém kastrolu zahřejte vysokou vrstvu oleje, cibule by měly plavat a nedotýkat se dna. Osmažte je kořínky vzhůru dozlatova; trvá to asi 10 minut. Přebytečný tuk nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte s dipem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY