×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rozkvetlé cibule s dipem

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Rozkvetlé cibule s dipem

Co budete potřebovat

Na dip
250 ml majonézy
2 lžíce kečupu
4 lžíce krenexu nebo strouhaného křenu
špetka mleté sladké papriky
špetka sušeného oregana
sůl, mletý pepř, mleté chilli
Na kvetoucí cibuli
2 vejce + 300 ml mléka
200 g hladké mouky
špetka soli a mletého chilli
2 lžičky sladké mleté papriky
špetka sušeného oregana, tymiánu
a drceného kmínu
2 opravdu velké cibule
olej na smažení

Jak na to?

Nejdřív si připravte dip. V misce smíchejte majonézu, kečup, křen, veškeré koření a sůl. Promíchanou omáčku uložte do lednice.
Oloupejte cibule, ale neodkrajujte kořínky. Ostrým nožem každou začněte dělit – dávejte přitom pozor, abyste nožem nerozkrojili kořen. Nejdřív ji nakrojte na čtvrtiny, pak na osminy a nakonec na šestnáctiny. Velmi opatrně cibule roztáhněte, aby se rozvila jako květ. V hrnci přiveďte k varu vodu a cibule do ní na minutu ponořte. Ihned poté je zchlaďte ledovou vodou – budou líp držet pohromadě. Nechte okapat.
V misce prošlehejte vejce s mlékem. V jiné misce smíchejte mouku, sůl a koření.
Cibule ponořte do mléka s vejcem. Počkejte, až zateče do všech zářezů. Pak celé cibule zasypte ochucenou moukou – měla by se dostat do všech zářezů. Postup zopakujte – cibule ponořte do mléka s vejcem a zasypte ochucenou moukou. Ve velkém kastrolu zahřejte vysokou vrstvu oleje, cibule by měly plavat a nedotýkat se dna. Osmažte je kořínky vzhůru dozlatova; trvá to asi 10 minut. Přebytečný tuk nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte s dipem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rozkvetlé cibule s dipem

Snadné Magazín 4/2015
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

Na dip
250 ml majonézy
2 lžíce kečupu
4 lžíce krenexu nebo strouhaného křenu
špetka mleté sladké papriky
špetka sušeného oregana
sůl, mletý pepř, mleté chilli
Na kvetoucí cibuli
2 vejce + 300 ml mléka
200 g hladké mouky
špetka soli a mletého chilli
2 lžičky sladké mleté papriky
špetka sušeného oregana, tymiánu
a drceného kmínu
2 opravdu velké cibule
olej na smažení

Jak na to?

Nejdřív si připravte dip. V misce smíchejte majonézu, kečup, křen, veškeré koření a sůl. Promíchanou omáčku uložte do lednice.
Oloupejte cibule, ale neodkrajujte kořínky. Ostrým nožem každou začněte dělit – dávejte přitom pozor, abyste nožem nerozkrojili kořen. Nejdřív ji nakrojte na čtvrtiny, pak na osminy a nakonec na šestnáctiny. Velmi opatrně cibule roztáhněte, aby se rozvila jako květ. V hrnci přiveďte k varu vodu a cibule do ní na minutu ponořte. Ihned poté je zchlaďte ledovou vodou – budou líp držet pohromadě. Nechte okapat.
V misce prošlehejte vejce s mlékem. V jiné misce smíchejte mouku, sůl a koření.
Cibule ponořte do mléka s vejcem. Počkejte, až zateče do všech zářezů. Pak celé cibule zasypte ochucenou moukou – měla by se dostat do všech zářezů. Postup zopakujte – cibule ponořte do mléka s vejcem a zasypte ochucenou moukou. Ve velkém kastrolu zahřejte vysokou vrstvu oleje, cibule by měly plavat a nedotýkat se dna. Osmažte je kořínky vzhůru dozlatova; trvá to asi 10 minut. Přebytečný tuk nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte s dipem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty