×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rozkvetlé cibule s dipem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Rozkvetlé cibule s dipem

Co budete potřebovat

Na dip
250 ml majonézy
2 lžíce kečupu
4 lžíce krenexu nebo strouhaného křenu
špetka mleté sladké papriky
špetka sušeného oregana
sůl, mletý pepř, mleté chilli
Na kvetoucí cibuli
2 vejce + 300 ml mléka
200 g hladké mouky
špetka soli a mletého chilli
2 lžičky sladké mleté papriky
špetka sušeného oregana, tymiánu
a drceného kmínu
2 opravdu velké cibule
olej na smažení

Jak na to?

Nejdřív si připravte dip. V misce smíchejte majonézu, kečup, křen, veškeré koření a sůl. Promíchanou omáčku uložte do lednice.
Oloupejte cibule, ale neodkrajujte kořínky. Ostrým nožem každou začněte dělit – dávejte přitom pozor, abyste nožem nerozkrojili kořen. Nejdřív ji nakrojte na čtvrtiny, pak na osminy a nakonec na šestnáctiny. Velmi opatrně cibule roztáhněte, aby se rozvila jako květ. V hrnci přiveďte k varu vodu a cibule do ní na minutu ponořte. Ihned poté je zchlaďte ledovou vodou – budou líp držet pohromadě. Nechte okapat.
V misce prošlehejte vejce s mlékem. V jiné misce smíchejte mouku, sůl a koření.
Cibule ponořte do mléka s vejcem. Počkejte, až zateče do všech zářezů. Pak celé cibule zasypte ochucenou moukou – měla by se dostat do všech zářezů. Postup zopakujte – cibule ponořte do mléka s vejcem a zasypte ochucenou moukou. Ve velkém kastrolu zahřejte vysokou vrstvu oleje, cibule by měly plavat a nedotýkat se dna. Osmažte je kořínky vzhůru dozlatova; trvá to asi 10 minut. Přebytečný tuk nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte s dipem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rozkvetlé cibule s dipem

Průměrné hodnocení 4 (5)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

Na dip
250 ml majonézy
2 lžíce kečupu
4 lžíce krenexu nebo strouhaného křenu
špetka mleté sladké papriky
špetka sušeného oregana
sůl, mletý pepř, mleté chilli
Na kvetoucí cibuli
2 vejce + 300 ml mléka
200 g hladké mouky
špetka soli a mletého chilli
2 lžičky sladké mleté papriky
špetka sušeného oregana, tymiánu
a drceného kmínu
2 opravdu velké cibule
olej na smažení

Jak na to?

Nejdřív si připravte dip. V misce smíchejte majonézu, kečup, křen, veškeré koření a sůl. Promíchanou omáčku uložte do lednice.
Oloupejte cibule, ale neodkrajujte kořínky. Ostrým nožem každou začněte dělit – dávejte přitom pozor, abyste nožem nerozkrojili kořen. Nejdřív ji nakrojte na čtvrtiny, pak na osminy a nakonec na šestnáctiny. Velmi opatrně cibule roztáhněte, aby se rozvila jako květ. V hrnci přiveďte k varu vodu a cibule do ní na minutu ponořte. Ihned poté je zchlaďte ledovou vodou – budou líp držet pohromadě. Nechte okapat.
V misce prošlehejte vejce s mlékem. V jiné misce smíchejte mouku, sůl a koření.
Cibule ponořte do mléka s vejcem. Počkejte, až zateče do všech zářezů. Pak celé cibule zasypte ochucenou moukou – měla by se dostat do všech zářezů. Postup zopakujte – cibule ponořte do mléka s vejcem a zasypte ochucenou moukou. Ve velkém kastrolu zahřejte vysokou vrstvu oleje, cibule by měly plavat a nedotýkat se dna. Osmažte je kořínky vzhůru dozlatova; trvá to asi 10 minut. Přebytečný tuk nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte s dipem.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Jmenovka
zapichovací
3 ks v balení
sleva 66 %
15 bodů + 1990 bez bodů 59

k popsání a označení rostlin
na záhonku či v květináčích

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019