
Vejce 3× jinak - žloutková pěna

Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Velikonoce
Svačina
Ingredience
Složení 5 porcí
- Máslo 200 g
- Vejce 10 ks
- Sardinky v oleji 4 ks
- Vinný bílý ocet 1 plž
- Citron BIO 1/2 ks
- Sůl
- Pažitka čerstvá 1 hrs.
- Máslo 200 g
- Vejce 10 ks
- Sardinky v oleji 4 ks
- Vinný bílý ocet 1 plž
- Citron BIO 1/2 ks
- Sůl
- Pažitka čerstvá 1 hrs.
Příprava
- 1Oloupaná vařená vejce podélně rozpulte.
- 2Vyjměte opatrně žloutky tak, aby se neporušily bílky.
- 3Vařené žloutky dobře vařečkou utřete se sardelkami a máslem pokojové teploty.
- 4Pak přimíchejte ocet, citronovou šťávu a sůl. Vše vymíchejte na hladký krém bez viditelných částí surovin.
- 5Lžičkou nebo cukrářským sáčkem naneste krém do vajíček, posypte pažitkou a podávejte.
- 1Oloupaná vařená vejce podélně rozpulte.
- 2Vyjměte opatrně žloutky tak, aby se neporušily bílky.
- 3Vařené žloutky dobře vařečkou utřete se sardelkami a máslem pokojové teploty.
- 4Pak přimíchejte ocet, citronovou šťávu a sůl. Vše vymíchejte na hladký krém bez viditelných částí surovin.
- 5Lžičkou nebo cukrářským sáčkem naneste krém do vajíček, posypte pažitkou a podávejte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.