×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rostbíf s omáčkou z modrého sýru a kapustovými chipsy

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Rostbíf s omáčkou z modrého sýru a kapustovými chipsy

Co budete potřebovat

1 kg nízkého roštěnce
1,5 lžíce soli
3 lžíce worcesterové omáčky
2 lžíce hrubozrnné hořčice
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce hrubě mletého pepře
kapustové chipsy
5 větších kapustových listů
olivový olej, nejlépe ve spreji
1 lžička vloček chilli
Sůl
Dip:
100 g sýru s modrou plísní – niva, gorgonzola apod.
150 g řeckého jogurtu
2 lžíce majonézy
1 lžička citronové šťávy

Jak na to?

Den nebo nejlépe dva dny před pečením připravte maso. Nejprve odstraňte blánu a důkladně vetřete sůl. Potřete worcesterovou omáčkou a nakonec vmasírujte hrubozrnnou i dijonskou hořčici. Posypte pepřem, zabalte maso do igelitové fólie a nechte v ledničce odležet.
Maso vyndejte z lednice půl hodiny před zpracováním a nechte vydýchat. Pak zprudka opečte na pánvi, aby se maso zatáhlo. Dejte na pekáč, vložte do trouby a pečte 50 minut při teplotě 140 °C. Pokud máte teploměr na maso, hlídejte si teplotu mezi 54–58 °C.
Upečené maso vyndejte z trouby, zabalte do alobalu a nechte vychladnout. Poté nakrájejte na tenké plátky.
Z kapustových listů odstraňte řapík a nakrájejte na menší kusy. Zakápněte trochou olivového oleje, nejlepší je použít ten ve spreji. Rozprostřete v jedné vrstvě na plech, posypte vločkami chilli a osolte. Dejte na 15 minut péct do trouby pod gril rozpálený na 200 °C dokřupava.
Na dip rozmačkejte sýr vidličkou a poté prošlehejte s jogurtem. Přidejte majonézu, šťávu z citronu a dobře promíchejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rostbíf s omáčkou z modrého sýru a kapustovými chipsy

Hlavní chod Snadné Maso Magazín 9/2017 Počet porcí: 6 porcí
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

1 kg nízkého roštěnce
1,5 lžíce soli
3 lžíce worcesterové omáčky
2 lžíce hrubozrnné hořčice
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce hrubě mletého pepře
kapustové chipsy
5 větších kapustových listů
olivový olej, nejlépe ve spreji
1 lžička vloček chilli
Sůl
Dip:
100 g sýru s modrou plísní – niva, gorgonzola apod.
150 g řeckého jogurtu
2 lžíce majonézy
1 lžička citronové šťávy

Jak na to?

Den nebo nejlépe dva dny před pečením připravte maso. Nejprve odstraňte blánu a důkladně vetřete sůl. Potřete worcesterovou omáčkou a nakonec vmasírujte hrubozrnnou i dijonskou hořčici. Posypte pepřem, zabalte maso do igelitové fólie a nechte v ledničce odležet.
Maso vyndejte z lednice půl hodiny před zpracováním a nechte vydýchat. Pak zprudka opečte na pánvi, aby se maso zatáhlo. Dejte na pekáč, vložte do trouby a pečte 50 minut při teplotě 140 °C. Pokud máte teploměr na maso, hlídejte si teplotu mezi 54–58 °C.
Upečené maso vyndejte z trouby, zabalte do alobalu a nechte vychladnout. Poté nakrájejte na tenké plátky.
Z kapustových listů odstraňte řapík a nakrájejte na menší kusy. Zakápněte trochou olivového oleje, nejlepší je použít ten ve spreji. Rozprostřete v jedné vrstvě na plech, posypte vločkami chilli a osolte. Dejte na 15 minut péct do trouby pod gril rozpálený na 200 °C dokřupava.
Na dip rozmačkejte sýr vidličkou a poté prošlehejte s jogurtem. Přidejte majonézu, šťávu z citronu a dobře promíchejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty