Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBageta s panenkou a nivou
Albert logoAlbert logo
  • Bageta s panenkou a nivou

Bageta s panenkou a nivou

Bageta s panenkou a nivou
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Piknik
Svačina

Ingredience

Složení
4 porce
  • Jablečný ocet 2 plž
  • Mošt jablečný 75 ml
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Cukr hnědý 100 g
  • Sůl
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Pepř
  • Zelí bílé 400 g
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Rukola 100 g
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Majonéza 260 g
  • Hořčice hrubozrnná 1 plž
  • Citron 1 ks
  • Sýr Niva 100 g
  • Bageta 2 ks
  • Jablko 1 ks
  • Rajčata cherry 200 g
  • Jablečný ocet 2 plž
  • Mošt jablečný 75 ml
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Cukr hnědý 100 g
  • Sůl
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Pepř
  • Zelí bílé 400 g
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Rukola 100 g
  • Cibule šalotka 2 ks
  • Majonéza 260 g
  • Hořčice hrubozrnná 1 plž
  • Citron 1 ks
  • Sýr Niva 100 g

Příprava

1
V míse smíchejte ocet s moštem, cukrem a dijonskou hořčicí.
2
Očištěnou panenku osolte a opepřete ze všech stran, obalte marinádou a nechte hodinu odpočívat.
3
V další míse smíchejte najemno nakrouhané bílé zelí s pokrájenou bazalkou, 50 g rukoly, najemno pokrájenou šalotkou, hořčicí a 100 g majonézy. Salát dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
4
Vepřovou panenku vyjměte z marinády a vložte do trouby vyhřáté na 220 °C na 40 minut. Před krájením nechte maso 5 minut odpočinout.
5
Bagetu podélně rozpulte a vložte na 5 minut do trouby k panence. Každou stranu bagety potřete 2 lžícemi majonézy, poklaďte pokrájenou vepřovou panenkou, plátky nivy, zelným salátem a plátky jablka. Přiklopte druhou půlkou a bagetu v půli rozřízněte. Servírujte se zbylou rukolou a omytými cherry rajčátky.
1
V míse smíchejte ocet s moštem, cukrem a dijonskou hořčicí.
2
Očištěnou panenku osolte a opepřete ze všech stran, obalte marinádou a nechte hodinu odpočívat.
3
V další míse smíchejte najemno nakrouhané bílé zelí s pokrájenou bazalkou, 50 g rukoly, najemno pokrájenou šalotkou, hořčicí a 100 g majonézy. Salát dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
4
Vepřovou panenku vyjměte z marinády a vložte do trouby vyhřáté na 220 °C na 40 minut. Před krájením nechte maso 5 minut odpočinout.
5
Bagetu podélně rozpulte a vložte na 5 minut do trouby k panence. Každou stranu bagety potřete 2 lžícemi majonézy, poklaďte pokrájenou vepřovou panenkou, plátky nivy, zelným salátem a plátky jablka. Přiklopte druhou půlkou a bagetu v půli rozřízněte. Servírujte se zbylou rukolou a omytými cherry rajčátky.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 10 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.