×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Roláda se šlehačkou a džemem

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Roláda se šlehačkou a džemem

Co budete potřebovat

máslo nebo olej na vymazání plechu
a papíru
120 g polohrubé mouky + na poprášení
3 lžíce mandlí, opražených, najemno
mletých
špetka soli
3 velká vejce + 2 žloutky
140 g krupicového cukru
80 g másla, rozpuštěného a vychladlého
moučkový cukr na poprášení
džem podle chuti
300 ml smetany ke šlehání, 40 % tuku

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Plech potřete máslem nebo olejem a položte na něj pečicí papír. Potřete i papír a poprašte ho moukou. V misce smíchejte mouku, mandle a špetku soli. Vejce a žloutky dejte do ohnivzdorné misky, přisypte cukr a mísu posaďte na kastrůlek s vroucí vodou. Ručním elektrickým šlehačem vyšlehejte na hladký krém a vždy po dvou minutách zvyšujte rychlost. Nejvyšší rychlostí šlehejte krém 4 minuty. Pak přimíchejte moučnou směs a zapracujte vychladlé máslo. Těsto rozetřete na připravený plech s papírem a pečte 7–8 minut dozlatova. Látkovou utěrku poprašte moučkovým cukrem a ihned po vytažení z trouby na ni obraťte upečený základ rolády; pečicí papír byste měli mít nahoře. Opatrně ho stáhněte a roládu od delší strany zarolujte do utěrky. Nechte vychladnout. Rozbalte utěrku. Roládu potřete džemem, skončete vždy 1,5 centimetru od kraje. Smetanu vyšlehejte dotuha a natřete ji na vrstvu džemu. Zarolujte a aspoň půl hodiny před podáváním nechte vychladit. Servírujte poprášené moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Roláda se šlehačkou a džemem

Dezert Snadné Sladká jídla Magazín 12/2014
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

máslo nebo olej na vymazání plechu
a papíru
120 g polohrubé mouky + na poprášení
3 lžíce mandlí, opražených, najemno
mletých
špetka soli
3 velká vejce + 2 žloutky
140 g krupicového cukru
80 g másla, rozpuštěného a vychladlého
moučkový cukr na poprášení
džem podle chuti
300 ml smetany ke šlehání, 40 % tuku

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Plech potřete máslem nebo olejem a položte na něj pečicí papír. Potřete i papír a poprašte ho moukou. V misce smíchejte mouku, mandle a špetku soli. Vejce a žloutky dejte do ohnivzdorné misky, přisypte cukr a mísu posaďte na kastrůlek s vroucí vodou. Ručním elektrickým šlehačem vyšlehejte na hladký krém a vždy po dvou minutách zvyšujte rychlost. Nejvyšší rychlostí šlehejte krém 4 minuty. Pak přimíchejte moučnou směs a zapracujte vychladlé máslo. Těsto rozetřete na připravený plech s papírem a pečte 7–8 minut dozlatova. Látkovou utěrku poprašte moučkovým cukrem a ihned po vytažení z trouby na ni obraťte upečený základ rolády; pečicí papír byste měli mít nahoře. Opatrně ho stáhněte a roládu od delší strany zarolujte do utěrky. Nechte vychladnout. Rozbalte utěrku. Roládu potřete džemem, skončete vždy 1,5 centimetru od kraje. Smetanu vyšlehejte dotuha a natřete ji na vrstvu džemu. Zarolujte a aspoň půl hodiny před podáváním nechte vychladit. Servírujte poprášené moučkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Inspirujte se podobnými recepty