Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Rychlé rizoto s kuřecím masem

Rizoto je základ italské kuchyně, kdy se rýže vaří ve vývaru až do krémové konzistence. Naučte se ho připravit jednoduše a v pár krocích.
Snadné Hlavní chod Magazín 4/2014
Snadné Hlavní chod Magazín 4/2014

Co budete potřebovat na rychlé rizoto

4 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
350 g rýže AQ
200 ml bílého vína
1 litr kuřecího vývaru
50 g zakysané smetany AQ
25 g másla
2 lžíce kopru AQ
150 g kuřecích prsou
parmazán
citronová kůra
6 výhonků chřestu

Jak udělat rizoto zdravější

Alergeny

Mléko a výrobky z něj

Recept jak na rizoto s kuřecím masem

  1. Ve středním hrnci rozpalte 2 lžíce olivového oleje, přidejte 1 najemno pokrájenou cibuli a 3–5 minut ji opékejte na mírném ohni, až zesklovatí.
  2. Pak přidejte 1 prolisovaný stroužek česneku a po 2 minutách vsypte 350 g rýže. Promíchejte ji tak, aby se všechna zrnka obalila tukem, pak vše zalijte 200 ml bílého vína a nechte jej odpařit.
  3. Postupně vlévejte 1 l připraveného vývaru – vždy jen tak, aby byla rýže ponořená. Každou další dávku vlijte, až když rýže absorbuje předchozí. Pak vmíchejte 50 g zakysané smetany, zjemněte 25 g másla a vmíchejte 2 lžíce nasekaného kopru.
  4. Na zbylém oleji opečte 150 g na kousky pokrájeného kuřecího masa a vmíchejte ho do rizota. Do vroucí osolené vody vhoďte na 2 minuty povařit očištěný, pevné části zbavený chřest. Rizoto servírujte posypané parmazánem a citronovou kůrou, s kousky spařeného chřestu. Buon appetito!
Pomohl vám recept?
63hodnocení4

Co byste o rizotu měli vědět

Rýže parboiled bývá velmi často řazena mezi nekvalitní druhy rýže. To je ale omyl. Zrno této rýže se zpracovává přepařováním, které umožní průnik cenných živin, vitaminů, minerálů a stopových prvků do zrna.

Věrnostní program

muj albert.png

MŮJ ALBERT

muj albert.png
APLIKACE, KTERÁ VÁS  ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Maso

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

Rybi

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Bistro

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Bio

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

Pekařství

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Tržnice

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky

promise.png
fresh.png
ceska chut.png
perla.png
exellent.png