×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rizoto s kuřecím masem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Rizoto s kuřecím masem

Co budete potřebovat

4 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
350 g rýže AQ
200 ml bílého vína
1 litr kuřecího vývaru
50 g zakysané smetany AQ
25 g másla
2 lžíce kopru AQ
150 g kuřecích prsou
parmazán
citronová kůra
6 výhonků chřestu

Jak na to?

V hrnci rozpalte dvě lžíce olivového oleje, přidejte cibuli a 3–5 minut ji opékejte. Pak přidejte česnek a po dvou minutách vsypte rýži. Promíchejte ji, aby se všechna zrnka obalila tukem, pak ji zalijte vínem a nechte jej odpařit. Postupně vlévejte vývar – vždy jen tak, aby byla ponořená. Každou další dávku vlijte, až když rýže absorbuje předchozí. Pak vmíchejte smetanu, zjemněte máslem a vmíchejte kopr. Na zbylém oleji opečte kuřecí maso a vmíchejte do rizota. Servírujte posypané parmazánem a citronovou kůrou, s kousky spařeného chřestu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rizoto s kuřecím masem

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 4/2014
Průměrné hodnocení 4 (25)

Co budete potřebovat

4 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
350 g rýže AQ
200 ml bílého vína
1 litr kuřecího vývaru
50 g zakysané smetany AQ
25 g másla
2 lžíce kopru AQ
150 g kuřecích prsou
parmazán
citronová kůra
6 výhonků chřestu

Jak na to?

V hrnci rozpalte dvě lžíce olivového oleje, přidejte cibuli a 3–5 minut ji opékejte. Pak přidejte česnek a po dvou minutách vsypte rýži. Promíchejte ji, aby se všechna zrnka obalila tukem, pak ji zalijte vínem a nechte jej odpařit. Postupně vlévejte vývar – vždy jen tak, aby byla ponořená. Každou další dávku vlijte, až když rýže absorbuje předchozí. Pak vmíchejte smetanu, zjemněte máslem a vmíchejte kopr. Na zbylém oleji opečte kuřecí maso a vmíchejte do rizota. Servírujte posypané parmazánem a citronovou kůrou, s kousky spařeného chřestu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty