×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rizoto s kuřecím masem

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Rizoto s kuřecím masem

Co budete potřebovat

4 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
350 g rýže AQ
200 ml bílého vína
1 litr kuřecího vývaru
50 g zakysané smetany AQ
25 g másla
2 lžíce kopru AQ
150 g kuřecích prsou
parmazán
citronová kůra
6 výhonků chřestu

Jak na to?

V hrnci rozpalte dvě lžíce olivového oleje, přidejte cibuli a 3–5 minut ji opékejte. Pak přidejte česnek a po dvou minutách vsypte rýži. Promíchejte ji, aby se všechna zrnka obalila tukem, pak ji zalijte vínem a nechte jej odpařit. Postupně vlévejte vývar – vždy jen tak, aby byla ponořená. Každou další dávku vlijte, až když rýže absorbuje předchozí. Pak vmíchejte smetanu, zjemněte máslem a vmíchejte kopr. Na zbylém oleji opečte kuřecí maso a vmíchejte do rizota. Servírujte posypané parmazánem a citronovou kůrou, s kousky spařeného chřestu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rizoto s kuřecím masem

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 4/2014
Průměrné hodnocení 4 (23)

Co budete potřebovat

4 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
350 g rýže AQ
200 ml bílého vína
1 litr kuřecího vývaru
50 g zakysané smetany AQ
25 g másla
2 lžíce kopru AQ
150 g kuřecích prsou
parmazán
citronová kůra
6 výhonků chřestu

Jak na to?

V hrnci rozpalte dvě lžíce olivového oleje, přidejte cibuli a 3–5 minut ji opékejte. Pak přidejte česnek a po dvou minutách vsypte rýži. Promíchejte ji, aby se všechna zrnka obalila tukem, pak ji zalijte vínem a nechte jej odpařit. Postupně vlévejte vývar – vždy jen tak, aby byla ponořená. Každou další dávku vlijte, až když rýže absorbuje předchozí. Pak vmíchejte smetanu, zjemněte máslem a vmíchejte kopr. Na zbylém oleji opečte kuřecí maso a vmíchejte do rizota. Servírujte posypané parmazánem a citronovou kůrou, s kousky spařeného chřestu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat