×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rizoto s kuřecím masem

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Rizoto s kuřecím masem

Co budete potřebovat

4 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
350 g rýže AQ
200 ml bílého vína
1 litr kuřecího vývaru
50 g zakysané smetany AQ
25 g másla
2 lžíce kopru AQ
150 g kuřecích prsou
parmazán
citronová kůra
6 výhonků chřestu

Jak na to?

V hrnci rozpalte dvě lžíce olivového oleje, přidejte cibuli a 3–5 minut ji opékejte. Pak přidejte česnek a po dvou minutách vsypte rýži. Promíchejte ji, aby se všechna zrnka obalila tukem, pak ji zalijte vínem a nechte jej odpařit. Postupně vlévejte vývar – vždy jen tak, aby byla ponořená. Každou další dávku vlijte, až když rýže absorbuje předchozí. Pak vmíchejte smetanu, zjemněte máslem a vmíchejte kopr. Na zbylém oleji opečte kuřecí maso a vmíchejte do rizota. Servírujte posypané parmazánem a citronovou kůrou, s kousky spařeného chřestu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rizoto s kuřecím masem

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 4/2014
Průměrné hodnocení 4 (23)

Co budete potřebovat

4 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
350 g rýže AQ
200 ml bílého vína
1 litr kuřecího vývaru
50 g zakysané smetany AQ
25 g másla
2 lžíce kopru AQ
150 g kuřecích prsou
parmazán
citronová kůra
6 výhonků chřestu

Jak na to?

V hrnci rozpalte dvě lžíce olivového oleje, přidejte cibuli a 3–5 minut ji opékejte. Pak přidejte česnek a po dvou minutách vsypte rýži. Promíchejte ji, aby se všechna zrnka obalila tukem, pak ji zalijte vínem a nechte jej odpařit. Postupně vlévejte vývar – vždy jen tak, aby byla ponořená. Každou další dávku vlijte, až když rýže absorbuje předchozí. Pak vmíchejte smetanu, zjemněte máslem a vmíchejte kopr. Na zbylém oleji opečte kuřecí maso a vmíchejte do rizota. Servírujte posypané parmazánem a citronovou kůrou, s kousky spařeného chřestu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty