×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Rizoto s kuřecím masem
30 minut , Hlavní chod , Snadné , Česká ,

Rizoto s kuřecím masem

Co budu potřebovat

4 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
350 g rýže AQ
200 ml bílého vína
1 litr kuřecího vývaru
50 g zakysané smetany AQ
25 g másla
2 lžíce kopru AQ
150 g kuřecích prsou
parmazán
citronová kůra
6 výhonků chřestu

Jak na to?

V hrnci rozpalte dvě lžíce olivového oleje, přidejte cibuli a 3–5 minut ji opékejte. Pak přidejte česnek a po dvou minutách vsypte rýži. Promíchejte ji, aby se všechna zrnka obalila tukem, pak ji zalijte vínem a nechte jej odpařit. Postupně vlévejte vývar – vždy jen tak, aby byla ponořená. Každou další dávku vlijte, až když rýže absorbuje předchozí. Pak vmíchejte smetanu, zjemněte máslem a vmíchejte kopr. Na zbylém oleji opečte kuřecí maso a vmíchejte do rizota. Servírujte posypané parmazánem a citronovou kůrou, s kousky spařeného chřestu.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornické sladké brambory na ohni

    Hlavní chod 60 minut
  • Táborácké fazole

    Hlavní chod 30 minut
  • Kotlíkové lečo

    Hlavní chod 30 minut