Rychlé rizoto s kuřecím masem

Rizoto je základ italské kuchyně, kdy se rýže vaří ve vývaru až do krémové konzistence. Naučte se ho připravit jednoduše a v pár krocích.
Snadné Hlavní chod Magazín 4/2014
Snadné Hlavní chod Magazín 4/2014

Co budete potřebovat na rychlé rizoto

4 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
350 g rýže AQ
200 ml bílého vína
1 litr kuřecího vývaru
50 g zakysané smetany AQ
25 g másla
2 lžíce kopru AQ
150 g kuřecích prsou
parmazán
citronová kůra
6 výhonků chřestu

Jak udělat rizoto zdravější

Alergeny

Mléko a výrobky z něj

Recept jak na rizoto s kuřecím masem

  1. Ve středním hrnci rozpalte 2 lžíce olivového oleje, přidejte 1 najemno pokrájenou cibuli a 3–5 minut ji opékejte na mírném ohni, až zesklovatí.
  2. Pak přidejte 1 prolisovaný stroužek česneku a po 2 minutách vsypte 350 g rýže. Promíchejte ji tak, aby se všechna zrnka obalila tukem, pak vše zalijte 200 ml bílého vína a nechte jej odpařit.
  3. Postupně vlévejte 1 l připraveného vývaru – vždy jen tak, aby byla rýže ponořená. Každou další dávku vlijte, až když rýže absorbuje předchozí. Pak vmíchejte 50 g zakysané smetany, zjemněte 25 g másla a vmíchejte 2 lžíce nasekaného kopru.
  4. Na zbylém oleji opečte 150 g na kousky pokrájeného kuřecího masa a vmíchejte ho do rizota. Do vroucí osolené vody vhoďte na 2 minuty povařit očištěný, pevné části zbavený chřest. Rizoto servírujte posypané parmazánem a citronovou kůrou, s kousky spařeného chřestu. Buon appetito!
Pomohl vám recept?
54hodnocení

Co byste o rizotu měli vědět

Rýže parboiled bývá velmi často řazena mezi nekvalitní druhy rýže. To je ale omyl. Zrno této rýže se zpracovává přepařováním, které umožní průnik cenných živin, vitaminů, minerálů a stopových prvků do zrna.

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky