Pečené rizoto se špenátem a mandlemi
Ingredience
370 g | kulatozrnné rýže |
1120 ml | horkého zeleninového bujonu ABio |
50 g | parmazánu, nastrouhaného |
40 g | másla |
sůl, pepř | |
50 g | špenátu AQ |
100 g | balkánského sýru AQ, rozdrobeného |
50 g | nasekaných mandlí AQ, opražených |
Postup přípravy
Možná že jste italské rizoto již připravovali. Ale vyzkoušeli jste už italské rizoto pečené v troubě? Tak vyzkoušejte náš recept na italské rizoto se špenátem a praženými mandlemi.
1) Zahřejte troubu na 180 °C.
2) Rýži nasypte do zapékací nádoby o rozměru zhruba 22 × 30 cm a objemu alespoň dva a půl litru (nebo do hrnce vhodného do trouby), zalijte bujonem a pořádně promíchejte.
3) Nádobu pečlivě zakryjte alobalem (případně poklicí).
4) Pečte 40 minut nebo tak dlouho, aby se většina vývaru vstřebala a rýže byla uvnitř tvrdá na skus.
5) Do upečené rýže přidejte parmazán, máslo, lehce vše osolte a opepřete, opatrně vmíchejte špenát, rozdrobený balkánský sýr a opražené mandle a ihned podávejte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY