×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečené rizoto se špenátem a mandlemi

Další recepty a články

Špagety s domácím bazalkovým...
Špagety s domácím...
Špagety s domácím bazalkovým...
Špagety s domácím bazalkovým...
Kuřecí steak s karamelizovaným...
Kuřecí steak s...
Kuřecí steak s karamelizovaným...
Kuřecí steak s karamelizovaným...
Domácí žampionová pizza na...
Domácí žampionová...
Domácí žampionová pizza na...
Domácí žampionová pizza na...
Dýňové rizoto s kozím sýrem
Dýňové rizoto s...
Dýňové rizoto s kozím sýrem
Dýňové rizoto s kozím sýrem

Pečené rizoto se špenátem a mandlemi

Tip do kuchyně

 

Pokud je na vás balkánský sýr moc výrazný, nahraďte ho mozzarellou. Rizoto bude tak spíše jemnější. Pokud ale balkánský sýr použijete, buďte opatrní se solí. Je to tiž velmi slaný.

Co budete potřebovat

370 g kulatozrnné rýže
1120 ml horkého zeleninového bujonu ABio
50 g parmazánu, nastrouhaného
40 g másla
sůl, pepř
50 g špenátu AQ
100 g balkánského sýru AQ, rozdrobeného
50 g nasekaných mandlí AQ, opražených

Jak na to?

Možná že jste italské rizoto již připravovali. Ale vyzkoušeli jste už italské rizoto pečené v troubě? Tak vyzkoušejte náš recept na italské rizoto se špenátem a praženými mandlemi.

1) Zahřejte troubu na 180 °C.

2) Rýži nasypte do zapékací nádoby o rozměru zhruba 22 × 30 cm a objemu alespoň dva a půl litru (nebo do hrnce vhodného do trouby), zalijte bujonem a pořádně promíchejte.

3) Nádobu pečlivě zakryjte alobalem (případně poklicí).

4) Pečte 40 minut nebo tak dlouho, aby se většina vývaru vstřebala a rýže byla uvnitř tvrdá na skus.

5) Do upečené rýže přidejte parmazán, máslo, lehce vše osolte a opepřete, opatrně vmíchejte špenát, rozdrobený balkánský sýr a opražené mandle a ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené rizoto se špenátem a mandlemi

Hlavní chod Velmi snadné Italská Vegetariánské Něco lehkého Pečení Magazín 10/2011
Průměrné hodnocení 5 (3)

Tip do kuchyně

 

Pokud je na vás balkánský sýr moc výrazný, nahraďte ho mozzarellou. Rizoto bude tak spíše jemnější. Pokud ale balkánský sýr použijete, buďte opatrní se solí. Je to tiž velmi slaný.

Co budete potřebovat

370 g kulatozrnné rýže
1120 ml horkého zeleninového bujonu ABio
50 g parmazánu, nastrouhaného
40 g másla
sůl, pepř
50 g špenátu AQ
100 g balkánského sýru AQ, rozdrobeného
50 g nasekaných mandlí AQ, opražených

Jak na to?

Možná že jste italské rizoto již připravovali. Ale vyzkoušeli jste už italské rizoto pečené v troubě? Tak vyzkoušejte náš recept na italské rizoto se špenátem a praženými mandlemi.

1) Zahřejte troubu na 180 °C.

2) Rýži nasypte do zapékací nádoby o rozměru zhruba 22 × 30 cm a objemu alespoň dva a půl litru (nebo do hrnce vhodného do trouby), zalijte bujonem a pořádně promíchejte.

3) Nádobu pečlivě zakryjte alobalem (případně poklicí).

4) Pečte 40 minut nebo tak dlouho, aby se většina vývaru vstřebala a rýže byla uvnitř tvrdá na skus.

5) Do upečené rýže přidejte parmazán, máslo, lehce vše osolte a opepřete, opatrně vmíchejte špenát, rozdrobený balkánský sýr a opražené mandle a ihned podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Špagety s domácím bazalkovým...
Špagety s domácím bazalkovým...
Špagety s domácím bazalkovým...
Špagety s domácím bazalkovým...
Kuřecí steak s karamelizovaným...
Kuřecí steak s karamelizovaným...
Kuřecí steak s karamelizovaným...
Kuřecí steak s karamelizovaným...
Domácí žampionová pizza na...
Domácí žampionová pizza na...
Domácí žampionová pizza na...
Domácí žampionová pizza na...
Dýňové rizoto s kozím sýrem
Dýňové rizoto s kozím sýrem
Dýňové rizoto s kozím sýrem
Dýňové rizoto s kozím sýrem

Inspirujte se podobnými recepty