
Pečené rizoto se špenátem a mandlemi
Postup přípravy
Možná že jste italské rizoto již připravovali. Ale vyzkoušeli jste už italské rizoto pečené v troubě? Tak vyzkoušejte náš recept na italské rizoto se špenátem a praženými mandlemi.
1) Zahřejte troubu na 180 °C.
2) Rýži nasypte do zapékací nádoby o rozměru zhruba 22 × 30 cm a objemu alespoň dva a půl litru (nebo do hrnce vhodného do trouby), zalijte bujonem a pořádně promíchejte.
3) Nádobu pečlivě zakryjte alobalem (případně poklicí).
4) Pečte 40 minut nebo tak dlouho, aby se většina vývaru vstřebala a rýže byla uvnitř tvrdá na skus.
5) Do upečené rýže přidejte parmazán, máslo, lehce vše osolte a opepřete, opatrně vmíchejte špenát, rozdrobený balkánský sýr a opražené mandle a ihned podávejte.
Pomohl vám recept?
4hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod