Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

370 g kulatozrnné rýže
1120 ml horkého zeleninového bujonu ABio
50 g parmazánu, nastrouhaného
40 g másla
sůl, pepř
50 g špenátu AQ
100 g balkánského sýru AQ, rozdrobeného
50 g nasekaných mandlí AQ, opražených

Postup přípravy

Možná že jste italské rizoto již připravovali. Ale vyzkoušeli jste už italské rizoto pečené v troubě? Tak vyzkoušejte náš recept na italské rizoto se špenátem a praženými mandlemi.

1) Zahřejte troubu na 180 °C.

2) Rýži nasypte do zapékací nádoby o rozměru zhruba 22 × 30 cm a objemu alespoň dva a půl litru (nebo do hrnce vhodného do trouby), zalijte bujonem a pořádně promíchejte.

3) Nádobu pečlivě zakryjte alobalem (případně poklicí).

4) Pečte 40 minut nebo tak dlouho, aby se většina vývaru vstřebala a rýže byla uvnitř tvrdá na skus.

5) Do upečené rýže přidejte parmazán, máslo, lehce vše osolte a opepřete, opatrně vmíchejte špenát, rozdrobený balkánský sýr a opražené mandle a ihned podávejte.

Pomohl vám recept?
4hodnocení5

Další videorecepty