Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

400 g brambor typu C
sůl
4 vepřové řízky ve tvaru kapra Albert
150 g hladké mouky
2 vejce
150 g strouhanky
slunečnicový olej nebo sádlo
50 g másla
100 ml plnotučného mléka
2 hrsti čerstvé petrželky

Postup přípravy

1. Brambory vložte do hrnce, zalijte vodou, osolte a vařte 20 minut doměkka.

2. Řízky z obou stran lehce naklepejte, osolte a obalte postupně v mouce, pak rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Smažte na oleji na středním ohni dozlatova z každé strany 5 minut.

3. Brambory slijte a nahrubo je rozmačkejte. Vložte máslo, vlijte ohřáté mléko a rozmačkejte nebo vyšlehejte šlehačem v krémovou kaši. Ochutnejte a případně dosolte.

4. Řízky podávejte s kaší, posypané petrželkou.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty