×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Ricottové lívanečky s javorovým máslem

Další recepty a články

Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Citronový cheesecake
Citronový cheesecake
Citronový cheesecake
Citronový cheesecake
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový...
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu

Ricottové lívanečky s javorovým máslem

Co budete potřebovat

225 g hladké mouky
1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
80–100 g krupicového cukru + 55 g navíc
4 vejce, žloutek a bílek zvlášť
375 ml podmáslí
1 lžička vanilkového extraktu
200 g ricotty
150 g borůvek
1 lžička mleté skořice
javorový sirup a citron k podávání
Na javorové máslo:
80 g másla, změklého
1–2 lžíce javorového sirupu

Jak na to?

1. Na javorové máslo smíchejte změklé máslo se sirupem a dejte do lednice.
2. Mouku, prášek do pečiva, cukr, žloutky, podmáslí a vanilkový extrakt smíchejte v míse. Bílky našlehejte dotuha a pak je přidejte ke žloutkům. Vmíchejte i ricottu a borůvky. Pánev rozpalte na malém plameni, odeberte zhruba dvě lžíce směsi, dejte na pánev, rozprostřete do malého lívanečku a opečte 3–4 minuty z každé strany, aby se mírně nafoukl a zezlátl. Opakujte do spotřebování těsta.
3. Smíchejte 55 g cukru se skořicí, posypte jím lívanečky, polijte sirupem a servírujte s javorovým máslem a skrojky citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ricottové lívanečky s javorovým máslem

Dezert Velmi snadné Italská Magazín 3/2011
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

225 g hladké mouky
1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
80–100 g krupicového cukru + 55 g navíc
4 vejce, žloutek a bílek zvlášť
375 ml podmáslí
1 lžička vanilkového extraktu
200 g ricotty
150 g borůvek
1 lžička mleté skořice
javorový sirup a citron k podávání
Na javorové máslo:
80 g másla, změklého
1–2 lžíce javorového sirupu

Jak na to?

1. Na javorové máslo smíchejte změklé máslo se sirupem a dejte do lednice.
2. Mouku, prášek do pečiva, cukr, žloutky, podmáslí a vanilkový extrakt smíchejte v míse. Bílky našlehejte dotuha a pak je přidejte ke žloutkům. Vmíchejte i ricottu a borůvky. Pánev rozpalte na malém plameni, odeberte zhruba dvě lžíce směsi, dejte na pánev, rozprostřete do malého lívanečku a opečte 3–4 minuty z každé strany, aby se mírně nafoukl a zezlátl. Opakujte do spotřebování těsta.
3. Smíchejte 55 g cukru se skořicí, posypte jím lívanečky, polijte sirupem a servírujte s javorovým máslem a skrojky citronu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Zuppa inglese
Citronový cheesecake
Citronový cheesecake
Citronový cheesecake
Citronový cheesecake
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu

Inspirujte se podobnými recepty