Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Restované tofu s jarní zeleninou

Restované tofu s jarní zeleninou

Vyzkoušejte rychlé recepty, které jsou navíc z jednoho hrnce, pánve nebo pekáčku, a tak neztratíte čas ani mytím nádobí.

Ingredience

2 uzená tofu NP Bio
1 červená paprika
1 mrkev
4 listy kapusty
2 stroužky česneku
1 jarní cibulka
2cm kousek zázvoru
4 lžíce sezamového oleje
1 lžíce sójové omáčky
sůl
10 g bílého sezamu

Postup přípravy

1. Tofu vyjměte z obalů a nechte na ubrousku chvíli odsát vodu. Omytou papriku a mrkev nakrájejte na nudličky, z omytých listů kapusty vykrojte stvol a pokrájejte je nahrubo, oloupaný česnek s očištěnou jarní cibulkou na plátky a oloupaný zázvor najemno. Nakonec tofu nakrájejte na kostky.

2. Rozehřejte hlubokou nebo wok pánev a vlijte olej. Vsypte zázvor a česnek, rychle promíchejte a přidejte kapustu, mrkev, papriku a tofu. Zvyšte plamen a za stálého míchání opékejte 4 minuty. Vlijte sójovou omáčku a restujte další 3 minuty.

3. Dle chuti dosolte a vsypte jarní cibulku. Promíchejte a podávejte zasypané sezamem.

Pomohl vám recept?
2hodnocení4

Další videorecepty