Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKráličí ragú s bramborovými noky
Albert logoAlbert logo
  • Králičí ragú s bramborovými noky
Králičí ragú s bramborovými noky

Králičí ragú s bramborovými noky

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo 10 g
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Slanina 150 g
  • Mrkev 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Králík celý 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Sůl
  • Bílé víno 200 ml
  • Rozmarýn čerstvý 3 snít.
  • Rajčata krájená v plechovce 425 ml
  • Pepř
  • Bramborové noky 600 g
  • Parmazán 100 g
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Máslo 10 g
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Slanina 150 g
  • Mrkev 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Králík celý 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Sůl
  • Bílé víno 200 ml
  • Rozmarýn čerstvý 3 snít.
  • Rajčata krájená v plechovce 425 ml
  • Pepř
  • Bramborové noky 600 g
  • Parmazán 100 g
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.

Příprava

1
Troubu předehřejte na 130 °C.
2
Slaninu a očištěnou zeleninu nakrájejte nadrobno. Králičí maso naporcujte na menší části, osolte a opepřete.
3
Rozehřejte nádobu vhodnou do trouby. Nasucho v ní restujte 1 minutu slaninu, přidejte nadrobno pokrájenou zeleninu a opékejte další 4 minuty. Přesypte do misky a nechte stranou.
4
Nádobu vytřete ubrouskem, rozehřejte olej, vložte králičí maso a opečte dozlatova, 2 minuty z každé strany. Podlijte vínem a 5 minut povařte. Přidejte rozmarýn s rajčaty. Vsypte zpátky opečenou zeleninu, osolte, opepřete, přiklopte a pečte 3 hodiny doměkka.
5
Těsně před dopečením uvařte noky dle návodu na obalu.
6
Po upečení vyjměte stonky rozmarýnu a králičí maso z omáčky. Maso oberte a vraťte nazpět do ragú. Nakonec vmíchejte noky. Podávejte posypané nastrouhaným parmazánem a nasekanou čerstvou petrželkou.
1
Troubu předehřejte na 130 °C.
2
Slaninu a očištěnou zeleninu nakrájejte nadrobno. Králičí maso naporcujte na menší části, osolte a opepřete.
3
Rozehřejte nádobu vhodnou do trouby. Nasucho v ní restujte 1 minutu slaninu, přidejte nadrobno pokrájenou zeleninu a opékejte další 4 minuty. Přesypte do misky a nechte stranou.
4
Nádobu vytřete ubrouskem, rozehřejte olej, vložte králičí maso a opečte dozlatova, 2 minuty z každé strany. Podlijte vínem a 5 minut povařte. Přidejte rozmarýn s rajčaty. Vsypte zpátky opečenou zeleninu, osolte, opepřete, přiklopte a pečte 3 hodiny doměkka.
5
Těsně před dopečením uvařte noky dle návodu na obalu.
6
Po upečení vyjměte stonky rozmarýnu a králičí maso z omáčky. Maso oberte a vraťte nazpět do ragú. Nakonec vmíchejte noky. Podávejte posypané nastrouhaným parmazánem a nasekanou čerstvou petrželkou.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.