×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Řecký těstovinový salát

Další recepty a články

Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Salát s bulgurem, červenou...
Salát s bulgurem,...
Salát s bulgurem, červenou...
Salát s bulgurem, červenou...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu

Řecký těstovinový salát

Co budete potřebovat

60 ml olivového oleje
3–4 stroužky česneku, nasekané
hrst čerstvého oregana
1 lžička hrubozrnné soli
čerstvě mletý pepř
šťáva z 1 citronu
350 g těstovin
kůra z 1 citronu, nastrouhaná
100 g vypeckovaných
černých oliv
8 cherry rajčátek, rozpůlených
1 lžíce nasekaných lístků
čerstvé máty
2 lžíce natrhaných lístků
čerstvé bazalky
1 malá červená cibule
1 zelená paprika, nakrájená
na proužky
220 g sýra feta, nakrájeného
na kostičky

Jak na to?

Na středním plameni rozehřejte v rendlíčku olej, přidejte česnek, oregano, sůl a pepř a zvolna asi 8 minut opékejte. Sundejte z plamene a přidejte citronovou šťávu. Těstoviny uvařte podle návodu, sceďte je, ale neproplachujte. Přendejte je do větší mísy, zalijte ochuceným olivovým olejem a nechte chvilku odpočívat. Vmíchejte všechny ostatní suroviny kromě sýra. Nechte vychladit, pak vmíchejte sýr feta a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Řecký těstovinový salát

Snadné Saláty Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 4 (22)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

60 ml olivového oleje
3–4 stroužky česneku, nasekané
hrst čerstvého oregana
1 lžička hrubozrnné soli
čerstvě mletý pepř
šťáva z 1 citronu
350 g těstovin
kůra z 1 citronu, nastrouhaná
100 g vypeckovaných
černých oliv
8 cherry rajčátek, rozpůlených
1 lžíce nasekaných lístků
čerstvé máty
2 lžíce natrhaných lístků
čerstvé bazalky
1 malá červená cibule
1 zelená paprika, nakrájená
na proužky
220 g sýra feta, nakrájeného
na kostičky

Jak na to?

Na středním plameni rozehřejte v rendlíčku olej, přidejte česnek, oregano, sůl a pepř a zvolna asi 8 minut opékejte. Sundejte z plamene a přidejte citronovou šťávu. Těstoviny uvařte podle návodu, sceďte je, ale neproplachujte. Přendejte je do větší mísy, zalijte ochuceným olivovým olejem a nechte chvilku odpočívat. Vmíchejte všechny ostatní suroviny kromě sýra. Nechte vychladit, pak vmíchejte sýr feta a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Salát s bulgurem, červenou...
Salát s bulgurem, červenou...
Salát s bulgurem, červenou...
Salát s bulgurem, červenou...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu

Inspirujte se podobnými recepty