×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Řecký těstovinový salát

Další recepty a články

Celerový salát
Celerový salát
Celerový salát
Celerový salát
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Teplý kuskusový salát s...
Teplý kuskusový...
Teplý kuskusový salát s...
Teplý kuskusový salát s...
Papájový salát
Papájový salát
Papájový salát
Papájový salát

Řecký těstovinový salát

Co budete potřebovat

60 ml olivového oleje
3–4 stroužky česneku, nasekané
hrst čerstvého oregana
1 lžička hrubozrnné soli
čerstvě mletý pepř
šťáva z 1 citronu
350 g těstovin
kůra z 1 citronu, nastrouhaná
100 g vypeckovaných
černých oliv
8 cherry rajčátek, rozpůlených
1 lžíce nasekaných lístků
čerstvé máty
2 lžíce natrhaných lístků
čerstvé bazalky
1 malá červená cibule
1 zelená paprika, nakrájená
na proužky
220 g sýra feta, nakrájeného
na kostičky

Jak na to?

Na středním plameni rozehřejte v rendlíčku olej, přidejte česnek, oregano, sůl a pepř a zvolna asi 8 minut opékejte. Sundejte z plamene a přidejte citronovou šťávu. Těstoviny uvařte podle návodu, sceďte je, ale neproplachujte. Přendejte je do větší mísy, zalijte ochuceným olivovým olejem a nechte chvilku odpočívat. Vmíchejte všechny ostatní suroviny kromě sýra. Nechte vychladit, pak vmíchejte sýr feta a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Řecký těstovinový salát

Snadné Saláty Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 4 (20)

Co budete potřebovat

60 ml olivového oleje
3–4 stroužky česneku, nasekané
hrst čerstvého oregana
1 lžička hrubozrnné soli
čerstvě mletý pepř
šťáva z 1 citronu
350 g těstovin
kůra z 1 citronu, nastrouhaná
100 g vypeckovaných
černých oliv
8 cherry rajčátek, rozpůlených
1 lžíce nasekaných lístků
čerstvé máty
2 lžíce natrhaných lístků
čerstvé bazalky
1 malá červená cibule
1 zelená paprika, nakrájená
na proužky
220 g sýra feta, nakrájeného
na kostičky

Jak na to?

Na středním plameni rozehřejte v rendlíčku olej, přidejte česnek, oregano, sůl a pepř a zvolna asi 8 minut opékejte. Sundejte z plamene a přidejte citronovou šťávu. Těstoviny uvařte podle návodu, sceďte je, ale neproplachujte. Přendejte je do větší mísy, zalijte ochuceným olivovým olejem a nechte chvilku odpočívat. Vmíchejte všechny ostatní suroviny kromě sýra. Nechte vychladit, pak vmíchejte sýr feta a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Celerový salát
Celerový salát
Celerový salát
Celerový salát
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Teplý kuskusový salát s...
Teplý kuskusový salát s...
Teplý kuskusový salát s...
Teplý kuskusový salát s...
Papájový salát
Papájový salát
Papájový salát
Papájový salát

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat