Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyLetní řecký těstovinový salát
Albert logoAlbert logo
  • Letní řecký těstovinový salát
Letní řecký těstovinový salát

Letní řecký těstovinový salát

Na lehký a rychlý oběd do krabičky je těstovinový salát to pravé, protože se jí studený a chuť čerstvé zeleniny a slaného sýra se krásně spojí. Ještě lépe než u počítače bude chutnat v parku na sluníčku.
Snadné
31-45 minut
4/5
Řecká
Vegetariánské
Léto

Ingredience2 porce

2 porce
  • Oregano čerstvé 1 hrs.
  • Česnek 4 strouž.
  • Sůl 1 člž
  • Olej olivový 60 ml
  • Pepř
  • Citronová šťáva 30 ml
  • Citronová kůra 1 ks
  • Olivy černé 100 g
  • Bazalka čerstvá 2 plž
  • Rajčata cherry 8 ks
  • Máta 1 plž
  • Cibule červená 1 ks
  • Paprika zelená 1 ks
  • Feta 220 g
  • Těstoviny kolínka 350 g
  • Oregano čerstvé 1 hrs.
  • Česnek 4 strouž.
  • Sůl 1 člž
  • Olej olivový 60 ml
  • Pepř
  • Citronová šťáva 30 ml
  • Citronová kůra 1 ks
  • Olivy černé 100 g
  • Bazalka čerstvá 2 plž
  • Rajčata cherry 8 ks
  • Máta 1 plž
  • Cibule červená 1 ks
  • Paprika zelená 1 ks
  • Feta 220 g
  • Těstoviny kolínka 350 g

Příprava

1
Na mírném plameni rozehřejte v rendlíčku 60 ml olivového oleje. Přidejte k němu nasekané 3 nebo 4 stroužky česneku, hrst čerstvého oregana, lžičku hrubozrnné soli a pepř.
2
Pomalu opékejte a hlídejte, aby se česnek nepřipálil. Zabere to přibližně 5 minut. Dejte pryč z plamene a přidejte šťávu z 1 citronu.
3
Uvařte 350 g těstovin podle návodu, sceďte je a ihned bez propláchnutí dejte do mísy. Zalijte ochuceným olejem a nechte chvíli odpočinout.
4
Na závěr přidejte nastrouhanou kůru z 1 citronu, 100 g černých oliv, 8 cherry rajčátek rozkrojených napůl, 1 lžíci nasekané čerstvé máty, 2 lžíce natrhaných lístků bazalky, 1 červenou cibuli na tenké půlkolečka, 1 na proužky nakrájenou zelenou papriku a 220 g sýra feta na kostičky. Promíchejte a nechte si chutnat.
1
Na mírném plameni rozehřejte v rendlíčku 60 ml olivového oleje. Přidejte k němu nasekané 3 nebo 4 stroužky česneku, hrst čerstvého oregana, lžičku hrubozrnné soli a pepř.
2
Pomalu opékejte a hlídejte, aby se česnek nepřipálil. Zabere to přibližně 5 minut. Dejte pryč z plamene a přidejte šťávu z 1 citronu.
3
Uvařte 350 g těstovin podle návodu, sceďte je a ihned bez propláchnutí dejte do mísy. Zalijte ochuceným olejem a nechte chvíli odpočinout.
4
Na závěr přidejte nastrouhanou kůru z 1 citronu, 100 g černých oliv, 8 cherry rajčátek rozkrojených napůl, 1 lžíci nasekané čerstvé máty, 2 lžíce natrhaných lístků bazalky, 1 červenou cibuli na tenké půlkolečka, 1 na proužky nakrájenou zelenou papriku a 220 g sýra feta na kostičky. Promíchejte a nechte si chutnat.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Co byste o řeckém těstovinovém salátu měli vědět
    Olivy řadíme mezi ovoce. Rozdíl mezi černými a zelenými olivami je ve stupni zralosti. Černé olivy jsou zralejší a obsahují oproti zeleným olivám více tuku. Konzumace oliv a olivového oleje může mít pozitivní vliv na kardiovaskulární systém.
  • Jak udělat těstovinový salát zdravější
    Zaměňte těstoviny za celozrnné. Tím do pokrmu zařadíte více vlákniny.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.