×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Řecký těstovinový salát
45 minut , Snadné , Saláty ,

Řecký těstovinový salát

Co budu potřebovat

60 ml olivového oleje
3–4 stroužky česneku, nasekané
hrst čerstvého oregana
1 lžička hrubozrnné soli
čerstvě mletý pepř
šťáva z 1 citronu
350 g těstovin
kůra z 1 citronu, nastrouhaná
100 g vypeckovaných
černých oliv
8 cherry rajčátek, rozpůlených
1 lžíce nasekaných lístků
čerstvé máty
2 lžíce natrhaných lístků
čerstvé bazalky
1 malá červená cibule
1 zelená paprika, nakrájená
na proužky
220 g sýra feta, nakrájeného
na kostičky

Jak na to?

Na středním plameni rozehřejte v rendlíčku olej, přidejte česnek, oregano, sůl a pepř a zvolna asi 8 minut opékejte. Sundejte z plamene a přidejte citronovou šťávu. Těstoviny uvařte podle návodu, sceďte je, ale neproplachujte. Přendejte je do větší mísy, zalijte ochuceným olivovým olejem a nechte chvilku odpočívat. Vmíchejte všechny ostatní suroviny kromě sýra. Nechte vychladit, pak vmíchejte sýr feta a podávejte.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Melounový salát s okurkou a balzamikem

    Saláty 30 minut
  • Melounový salát se sýrem feta a sezamovými semínky

    Saláty 30 minut
  • Salát se šunkou a mozzarellou

    Saláty 30 minut