Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKřehká vepřová pečeně s mrkvovým pyré a fazolkovým salátkem
Albert logoAlbert logo
  • Křehká vepřová pečeně s mrkvovým pyré a fazolkovým salátkem
Křehká vepřová pečeně s mrkvovým pyré a fazolkovým salátkem

Křehká vepřová pečeně s mrkvovým pyré a fazolkovým salátkem

Jídlo, které obstojí i při slavnostnější příležitosti. Přitom je chutné a snadné na přípravu.
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo 200 g
  • Vepřová pečeně na kámen 800 g
  • Olej olivový 170 ml
  • Jablečný ocet 100 ml
  • Hořčice dijonská 80 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Med 160 g
  • Mrkev 750 g
  • Javorový sirup 20 ml
  • Vývar zeleninový 750 ml
  • Vinný bílý ocet 100 ml
  • Rukola 10 g
  • Fazolky zelené mražené 350 g
  • Pepř
  • Sůl
  • Citron 1 ks
  • Kozí sýr bloček 100 g
  • Prosciutto 4 plát.
  • Máslo 200 g
  • Vepřová pečeně na kámen 800 g
  • Olej olivový 170 ml
  • Jablečný ocet 100 ml
  • Hořčice dijonská 80 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Med 160 g
  • Mrkev 750 g
  • Javorový sirup 20 ml
  • Vývar zeleninový 750 ml
  • Vinný bílý ocet 100 ml
  • Rukola 10 g
  • Fazolky zelené mražené 350 g
  • Pepř
  • Sůl

Příprava

1
Marinádou ze 100 ml olivového oleje, 100 ml jablečného octa, 80 g dijonské hořčice, 80 g medu a 3 prolisovaných stroužků česneku potřete 800 g omyté a osušené vepřové pečeně. Rozehřejte pánev a pečeni ze všech stran opečte dozlatova. Vložte do trouby vyhřáté na 160 °C na 90 minut.
2
Na kostky nakrájejte 750 g omyté a oloupané mrkve. Spolu s 750 ml vývaru, 20 ml javorového sirupu, máslem a lžičkou soli vložte do hrnce a přiveďte k varu. Vařte, dokud mrkev není měkká a tekutina se nesvaří do konzistence sirupu. Rozmixujte na pyré.
3
V misce smíchejte 100 ml vinného octa se 70 ml olivového oleje, 80 g medu a lžící citronové šťávy. Ve vroucí osolené vodě vařte 350 g fazolek 3 minuty, sceďte je a ihned zchlaďte v ledově studené vodě. Sceďte a v míse promíchejte s rukolou a připraveným dresinkem. Osolte a opepřete.
4
Fazolky s rukolou rozdělte na talíře, utvořte špalíčky a omotejte je plátkem prosciutta. Přidejte 100 g rozdrobených kousků kozího sýra. Pečeni pokrájejte na menší plátky a servírujte na mrkvovém pyré. Tento pokrm uspokojí jak vaše chuťové pohárky, tak i vaše oči.
1
Marinádou ze 100 ml olivového oleje, 100 ml jablečného octa, 80 g dijonské hořčice, 80 g medu a 3 prolisovaných stroužků česneku potřete 800 g omyté a osušené vepřové pečeně. Rozehřejte pánev a pečeni ze všech stran opečte dozlatova. Vložte do trouby vyhřáté na 160 °C na 90 minut.
2
Na kostky nakrájejte 750 g omyté a oloupané mrkve. Spolu s 750 ml vývaru, 20 ml javorového sirupu, máslem a lžičkou soli vložte do hrnce a přiveďte k varu. Vařte, dokud mrkev není měkká a tekutina se nesvaří do konzistence sirupu. Rozmixujte na pyré.
3
V misce smíchejte 100 ml vinného octa se 70 ml olivového oleje, 80 g medu a lžící citronové šťávy. Ve vroucí osolené vodě vařte 350 g fazolek 3 minuty, sceďte je a ihned zchlaďte v ledově studené vodě. Sceďte a v míse promíchejte s rukolou a připraveným dresinkem. Osolte a opepřete.
4
Fazolky s rukolou rozdělte na talíře, utvořte špalíčky a omotejte je plátkem prosciutta. Přidejte 100 g rozdrobených kousků kozího sýra. Pečeni pokrájejte na menší plátky a servírujte na mrkvovém pyré. Tento pokrm uspokojí jak vaše chuťové pohárky, tak i vaše oči.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 12 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 12 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.