×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rajčatový salát s pečeným citronem a semínky z granátového jablka

Další recepty a články

Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati...
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke...
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování

Rajčatový salát s pečeným citronem a semínky z granátového jablka

Co budete potřebovat

2 střední citrony, rozpůlené, zbavené pecek a nakrájené na co nejtenčí plátky
3 lžíce olivového oleje
½ lžičky krupicového cukru
8 lístků šalvěje, nasekané najemno
sůl a pepř
400 g koktejlových rajčátek, nejlépe směs červených a žlutých, rozpůlených
špetka mletého nového koření
hrst mátových lístků
semínka z 1 granátového jablka
½ červené cibule, na tenké plátky
Na granátový med
200 ml džusu z granátového jablka
2 lžíce medu nebo melasy

Jak na to?

Troubu předehřejte na 170 °C. V rendlíku přiveďte k varu vodu, vložte do ní citronové plátky, zmírněte oheň a nechte 2 minuty probublávat. Sceďte, nechte okapat a přesuňte do misky. Přidejte 1 lžíci oleje, cukr, šalvěj a špetku soli, zlehka promíchejte a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Dejte do trouby a pečte zhruba 20 minut. Vyndejte a nechte vychladnout. Mezitím si připravte granátový med. Džus s medem (či melasou) přiveďte k varu, ztlumte plamen a povařte do hustší konzistence. Nechte vychladnout. V míse smíchejte rajčátka, nové koření, mátu, granátová semínka, cibuli a zbývající olej. Dochuťte solí a pepřem, přidejte citron, zalijte granátovým medem a promíchejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rajčatový salát s pečeným citronem a semínky z granátového jablka

Příloha Snadné Magazín 1/2016
Průměrné hodnocení 1 (1)

Co budete potřebovat

2 střední citrony, rozpůlené, zbavené pecek a nakrájené na co nejtenčí plátky
3 lžíce olivového oleje
½ lžičky krupicového cukru
8 lístků šalvěje, nasekané najemno
sůl a pepř
400 g koktejlových rajčátek, nejlépe směs červených a žlutých, rozpůlených
špetka mletého nového koření
hrst mátových lístků
semínka z 1 granátového jablka
½ červené cibule, na tenké plátky
Na granátový med
200 ml džusu z granátového jablka
2 lžíce medu nebo melasy

Jak na to?

Troubu předehřejte na 170 °C. V rendlíku přiveďte k varu vodu, vložte do ní citronové plátky, zmírněte oheň a nechte 2 minuty probublávat. Sceďte, nechte okapat a přesuňte do misky. Přidejte 1 lžíci oleje, cukr, šalvěj a špetku soli, zlehka promíchejte a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Dejte do trouby a pečte zhruba 20 minut. Vyndejte a nechte vychladnout. Mezitím si připravte granátový med. Džus s medem (či melasou) přiveďte k varu, ztlumte plamen a povařte do hustší konzistence. Nechte vychladnout. V míse smíchejte rajčátka, nové koření, mátu, granátová semínka, cibuli a zbývající olej. Dochuťte solí a pepřem, přidejte citron, zalijte granátovým medem a promíchejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování

Inspirujte se podobnými recepty