×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rajčatový salát s pečeným citronem a semínky z granátového jablka

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke...
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá...
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke...
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování

Rajčatový salát s pečeným citronem a semínky z granátového jablka

Co budete potřebovat

2 střední citrony, rozpůlené, zbavené pecek a nakrájené na co nejtenčí plátky
3 lžíce olivového oleje
½ lžičky krupicového cukru
8 lístků šalvěje, nasekané najemno
sůl a pepř
400 g koktejlových rajčátek, nejlépe směs červených a žlutých, rozpůlených
špetka mletého nového koření
hrst mátových lístků
semínka z 1 granátového jablka
½ červené cibule, na tenké plátky
Na granátový med
200 ml džusu z granátového jablka
2 lžíce medu nebo melasy

Jak na to?

Troubu předehřejte na 170 °C. V rendlíku přiveďte k varu vodu, vložte do ní citronové plátky, zmírněte oheň a nechte 2 minuty probublávat. Sceďte, nechte okapat a přesuňte do misky. Přidejte 1 lžíci oleje, cukr, šalvěj a špetku soli, zlehka promíchejte a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Dejte do trouby a pečte zhruba 20 minut. Vyndejte a nechte vychladnout. Mezitím si připravte granátový med. Džus s medem (či melasou) přiveďte k varu, ztlumte plamen a povařte do hustší konzistence. Nechte vychladnout. V míse smíchejte rajčátka, nové koření, mátu, granátová semínka, cibuli a zbývající olej. Dochuťte solí a pepřem, přidejte citron, zalijte granátovým medem a promíchejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rajčatový salát s pečeným citronem a semínky z granátového jablka

Příloha Snadné Magazín 1/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 1 (1)

Co budete potřebovat

2 střední citrony, rozpůlené, zbavené pecek a nakrájené na co nejtenčí plátky
3 lžíce olivového oleje
½ lžičky krupicového cukru
8 lístků šalvěje, nasekané najemno
sůl a pepř
400 g koktejlových rajčátek, nejlépe směs červených a žlutých, rozpůlených
špetka mletého nového koření
hrst mátových lístků
semínka z 1 granátového jablka
½ červené cibule, na tenké plátky
Na granátový med
200 ml džusu z granátového jablka
2 lžíce medu nebo melasy

Jak na to?

Troubu předehřejte na 170 °C. V rendlíku přiveďte k varu vodu, vložte do ní citronové plátky, zmírněte oheň a nechte 2 minuty probublávat. Sceďte, nechte okapat a přesuňte do misky. Přidejte 1 lžíci oleje, cukr, šalvěj a špetku soli, zlehka promíchejte a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Dejte do trouby a pečte zhruba 20 minut. Vyndejte a nechte vychladnout. Mezitím si připravte granátový med. Džus s medem (či melasou) přiveďte k varu, ztlumte plamen a povařte do hustší konzistence. Nechte vychladnout. V míse smíchejte rajčátka, nové koření, mátu, granátová semínka, cibuli a zbývající olej. Dochuťte solí a pepřem, přidejte citron, zalijte granátovým medem a promíchejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování

Inspirujte se podobnými recepty