
Pečené krůtí stehno na česneku a rozmarýnu

Snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Rozmarýn čerstvý 4 snít.
- Česnek 2 ks
- Krůtí stehna spodní 2 ks
- Sůl
- Pepř
- Bílé víno 150 ml
- Brambory nové 400 g
- Olej olivový 4 plž
- Rozmarýn čerstvý 4 snít.
- Česnek 2 ks
- Krůtí stehna spodní 2 ks
- Sůl
- Pepř
- Bílé víno 150 ml
- Brambory nové 400 g
- Olej olivový 4 plž
Příprava
- 1Stehna prošpikujte česnekem a snítkami rozmarýnu. Osolte, opepřete a potřete olejem. Marinujte nejméně 30 minut. Troubu rozehřejte na 200 °C. Maso a česneky vložte do pekáčku, podlijte vínem a zakryjte alobalem. Po 15 minutách ztlumte teplotu na 180 °C a pečte 1 hodinu. Ke konci pečení odkryjte alobal a nechte dopéct 10–15 minut dozlatova. Podávejte s pečenými bramborami.
- 1Stehna prošpikujte česnekem a snítkami rozmarýnu. Osolte, opepřete a potřete olejem. Marinujte nejméně 30 minut. Troubu rozehřejte na 200 °C. Maso a česneky vložte do pekáčku, podlijte vínem a zakryjte alobalem. Po 15 minutách ztlumte teplotu na 180 °C a pečte 1 hodinu. Ke konci pečení odkryjte alobal a nechte dopéct 10–15 minut dozlatova. Podávejte s pečenými bramborami.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.