×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rajčatový koláč s karamelizovanou cibulkou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Rajčatový koláč s karamelizovanou cibulkou

Co budete potřebovat

25 g másla
1 lžíce olivového oleje
1 lžička cukru
1 větší stroužek česneku
pár snítek tymiánu
3–5 masitých rajčat, tence pokrájených
300 g cherry rajčat
100 g feta sýru
Na karamelizovanou cibulku:
50 g másla
1 lžíce olivového oleje
3 velké cibule, nakrájené na měsíčky
1 lžička cukru
Na těsto:
85 g másla
175 g hladké mouky
1 prášku do pečiva
50 g parmazánu, najemno nastrouhaného
malá hrst tymiánových lístků, sůl
1 velký nebo 2 malé žloutky

Jak na to?

1. Udělejte karamelizovanou cibulku: máslo a olej dejte do pánve a počkejte, dokud se máslo zcela nerozpustí, přidejte cibuli, plamen snižte na střední a za občasného míchání opékejte deset minut, aby byla cibule krásně zlatavá. Vmíchejte cukr a opékejte dalších pár minut. Pak přendejte do mísy.
2. Troubu předehřejte na 200 °C a pusťte se do těsta. Z másla a hladké mouky udělejte prsty jemnou drobenku. Vmíchejte parmazán, tymián a špetku soli, poté přidejte žloutek a dvě lžíce studené vody a vypracujte těsto. Zabalte ho do potravinářské folie a dejte do chladničky.
3. Máslo a olej rozehřejte v pánvi, vmíchejte cukr, česnek a pár snítek tymiánu. Opékejte ne déle, než jednu minutu.
4. Těsto vyválejte a vyložte jím obdélníkovou formu 35 x 11 centimetrů nebo kulatou formu o průměru 24 cm. Přebývající konce odřízněte. Na těsto rozprostřete cibulku, navrch vyrovnejte oba druhy rajčat, osolte je a opepřete a přelijte olejem s máslem a tymiánem. Navrch rozdrobte sýr feta.
5. Pečte pětadvacet minut, nechte pět minut zchladnout a pak nakrájejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rajčatový koláč s karamelizovanou cibulkou

Předkrm Snadné Italská Pečení Tymián , Rajče Magazín 8/2011
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

25 g másla
1 lžíce olivového oleje
1 lžička cukru
1 větší stroužek česneku
pár snítek tymiánu
3–5 masitých rajčat, tence pokrájených
300 g cherry rajčat
100 g feta sýru
Na karamelizovanou cibulku:
50 g másla
1 lžíce olivového oleje
3 velké cibule, nakrájené na měsíčky
1 lžička cukru
Na těsto:
85 g másla
175 g hladké mouky
1 prášku do pečiva
50 g parmazánu, najemno nastrouhaného
malá hrst tymiánových lístků, sůl
1 velký nebo 2 malé žloutky

Jak na to?

1. Udělejte karamelizovanou cibulku: máslo a olej dejte do pánve a počkejte, dokud se máslo zcela nerozpustí, přidejte cibuli, plamen snižte na střední a za občasného míchání opékejte deset minut, aby byla cibule krásně zlatavá. Vmíchejte cukr a opékejte dalších pár minut. Pak přendejte do mísy.
2. Troubu předehřejte na 200 °C a pusťte se do těsta. Z másla a hladké mouky udělejte prsty jemnou drobenku. Vmíchejte parmazán, tymián a špetku soli, poté přidejte žloutek a dvě lžíce studené vody a vypracujte těsto. Zabalte ho do potravinářské folie a dejte do chladničky.
3. Máslo a olej rozehřejte v pánvi, vmíchejte cukr, česnek a pár snítek tymiánu. Opékejte ne déle, než jednu minutu.
4. Těsto vyválejte a vyložte jím obdélníkovou formu 35 x 11 centimetrů nebo kulatou formu o průměru 24 cm. Přebývající konce odřízněte. Na těsto rozprostřete cibulku, navrch vyrovnejte oba druhy rajčat, osolte je a opepřete a přelijte olejem s máslem a tymiánem. Navrch rozdrobte sýr feta.
5. Pečte pětadvacet minut, nechte pět minut zchladnout a pak nakrájejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty