×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rajčatový koláč s karamelizovanou cibulkou

Další recepty a články

Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Špenátovo-tvarohové knedlíčky...
Špenátovo-tvarohové...
Špenátovo-tvarohové knedlíčky...
Špenátovo-tvarohové knedlíčky...
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové...
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové jednohubky

Rajčatový koláč s karamelizovanou cibulkou

Co budete potřebovat

25 g másla
1 lžíce olivového oleje
1 lžička cukru
1 větší stroužek česneku
pár snítek tymiánu
3–5 masitých rajčat, tence pokrájených
300 g cherry rajčat
100 g feta sýru
Na karamelizovanou cibulku:
50 g másla
1 lžíce olivového oleje
3 velké cibule, nakrájené na měsíčky
1 lžička cukru
Na těsto:
85 g másla
175 g hladké mouky
1 prášku do pečiva
50 g parmazánu, najemno nastrouhaného
malá hrst tymiánových lístků, sůl
1 velký nebo 2 malé žloutky

Jak na to?

1. Udělejte karamelizovanou cibulku: máslo a olej dejte do pánve a počkejte, dokud se máslo zcela nerozpustí, přidejte cibuli, plamen snižte na střední a za občasného míchání opékejte deset minut, aby byla cibule krásně zlatavá. Vmíchejte cukr a opékejte dalších pár minut. Pak přendejte do mísy.
2. Troubu předehřejte na 200 °C a pusťte se do těsta. Z másla a hladké mouky udělejte prsty jemnou drobenku. Vmíchejte parmazán, tymián a špetku soli, poté přidejte žloutek a dvě lžíce studené vody a vypracujte těsto. Zabalte ho do potravinářské folie a dejte do chladničky.
3. Máslo a olej rozehřejte v pánvi, vmíchejte cukr, česnek a pár snítek tymiánu. Opékejte ne déle, než jednu minutu.
4. Těsto vyválejte a vyložte jím obdélníkovou formu 35 x 11 centimetrů nebo kulatou formu o průměru 24 cm. Přebývající konce odřízněte. Na těsto rozprostřete cibulku, navrch vyrovnejte oba druhy rajčat, osolte je a opepřete a přelijte olejem s máslem a tymiánem. Navrch rozdrobte sýr feta.
5. Pečte pětadvacet minut, nechte pět minut zchladnout a pak nakrájejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rajčatový koláč s karamelizovanou cibulkou

Předkrm Snadné Italská Pečení Magazín 8/2011
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

25 g másla
1 lžíce olivového oleje
1 lžička cukru
1 větší stroužek česneku
pár snítek tymiánu
3–5 masitých rajčat, tence pokrájených
300 g cherry rajčat
100 g feta sýru
Na karamelizovanou cibulku:
50 g másla
1 lžíce olivového oleje
3 velké cibule, nakrájené na měsíčky
1 lžička cukru
Na těsto:
85 g másla
175 g hladké mouky
1 prášku do pečiva
50 g parmazánu, najemno nastrouhaného
malá hrst tymiánových lístků, sůl
1 velký nebo 2 malé žloutky

Jak na to?

1. Udělejte karamelizovanou cibulku: máslo a olej dejte do pánve a počkejte, dokud se máslo zcela nerozpustí, přidejte cibuli, plamen snižte na střední a za občasného míchání opékejte deset minut, aby byla cibule krásně zlatavá. Vmíchejte cukr a opékejte dalších pár minut. Pak přendejte do mísy.
2. Troubu předehřejte na 200 °C a pusťte se do těsta. Z másla a hladké mouky udělejte prsty jemnou drobenku. Vmíchejte parmazán, tymián a špetku soli, poté přidejte žloutek a dvě lžíce studené vody a vypracujte těsto. Zabalte ho do potravinářské folie a dejte do chladničky.
3. Máslo a olej rozehřejte v pánvi, vmíchejte cukr, česnek a pár snítek tymiánu. Opékejte ne déle, než jednu minutu.
4. Těsto vyválejte a vyložte jím obdélníkovou formu 35 x 11 centimetrů nebo kulatou formu o průměru 24 cm. Přebývající konce odřízněte. Na těsto rozprostřete cibulku, navrch vyrovnejte oba druhy rajčat, osolte je a opepřete a přelijte olejem s máslem a tymiánem. Navrch rozdrobte sýr feta.
5. Pečte pětadvacet minut, nechte pět minut zchladnout a pak nakrájejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Tyčinky z listového těsta s...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Pečené řepy s bazalkou a...
Špenátovo-tvarohové knedlíčky...
Špenátovo-tvarohové knedlíčky...
Špenátovo-tvarohové knedlíčky...
Špenátovo-tvarohové knedlíčky...
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové jednohubky
Pečené rajčatové jednohubky

Inspirujte se podobnými recepty