Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Rajčatový džem  s chilli

Další recepty a články

Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá...
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke...
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Satay dip
Satay dip
Satay dip
Satay dip
Rajčatová salsa s česnekem
Rajčatová salsa s...
Rajčatová salsa s česnekem
Rajčatová salsa s česnekem

Rajčatový džem s chilli

Co budete potřebovat

1 kg rajčat
400 g cukru krupice
80 ml bílého vinného octa
šťáva z 1 citronu
2 chilli papričky
2cm kus zázvoru
3 stroužky česneku
1 lžíce rybí omáčky
1 lžička soli

Jak na to?

1. Všechny suroviny dejte do hrnce a přiveďte k mírnému varu. Za občasného míchání redukujte 1 hodinu a 30 minut. Poté nechte 15 minut odpočinout. Pro dosažení jemné textury promixujte tyčovým mixérem, ale není nutné.

2. Džem plňte do sklenic a zavařte ve vodě mezi 80–90 °C 20 minut.

3. Pomocí utěrky nebo kleští vyjměte a nechte zcela vychladnout dnem vzhůru.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rajčatový džem s chilli

Příloha Snadné Dipy, zálivky a marinády Bez laktózy Magazín 6/2020 Počet porcí: 1 litr
(0)
Nejlepší je použít rajčata, která jsou již velmi zralá, tedy na omak trochu měkká.

Co budete potřebovat

1 kg rajčat
400 g cukru krupice
80 ml bílého vinného octa
šťáva z 1 citronu
2 chilli papričky
2cm kus zázvoru
3 stroužky česneku
1 lžíce rybí omáčky
1 lžička soli

Jak na to?

1. Všechny suroviny dejte do hrnce a přiveďte k mírnému varu. Za občasného míchání redukujte 1 hodinu a 30 minut. Poté nechte 15 minut odpočinout. Pro dosažení jemné textury promixujte tyčovým mixérem, ale není nutné.

2. Džem plňte do sklenic a zavařte ve vodě mezi 80–90 °C 20 minut.

3. Pomocí utěrky nebo kleští vyjměte a nechte zcela vychladnout dnem vzhůru.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Satay dip
Satay dip
Satay dip
Satay dip
Rajčatová salsa s česnekem
Rajčatová salsa s česnekem
Rajčatová salsa s česnekem
Rajčatová salsa s česnekem

Inspirujte se podobnými recepty