×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rajčatovo-mozzarellový salát s polentou

Další recepty a články

Řecký salát
Řecký salát
Řecký salát
Řecký salát
Kuřecí Caesar salát
Kuřecí Caesar salát
Kuřecí Caesar salát
Kuřecí Caesar salát
Řecké tortilly
Řecké tortilly
Řecké tortilly
Řecké tortilly
Rychlý řecký salát
Rychlý řecký salát
Rychlý řecký salát
Rychlý řecký salát

Rajčatovo-mozzarellový salát s polentou

Co budete potřebovat

750 ml kuřecího vývaru
170 g instantní polenty
60 g másla
40 g strouhaného parmazánu
sůl, pepř
olivový olej na zastříknutí
300 g cherry rajčat na větvičce
2 pikantní klobásy
360 g mozzarelly
80 g čerstvého mladého špenátu
Na dresink:
2 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 220 °C. Vývar nalijte do hrnce a na středním plameni přiveďte k varu. Postupně do něj vsypte polentu a 2–3 minuty vařte, aby krásně zhoustla. Sejměte z ohně, vmíchejte máslo, parmazán, sůl a pepř. Pak polentu přendejte do lehce vymazaného plechu o hranách 20–30 cm a dejte na 45 minut do lednice. Ztuhlou ji vy vyklopte na pracovní plochu a nakrájejte na trojúhelníky. Ty přeneste na plech vyložený pečicím papírem, zastříkněte olejem a pečte 15 minut dozlatova.
2. Mezitím udělejte dresink: všechny potřebné suroviny smíchejte v misce.
3. Na plech k polentě přidejte cherry rajčata, pokrájenou klobásu, natrhanou mozzarellu, zastříkněte olejem a pečte dalších pět minut, dokud nebudou rajčata měkká. Podávejte s listy mladého špenátu, pokapané dresinkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rajčatovo-mozzarellový salát s polentou

Velmi snadné Řecká Saláty Magazín 12/2011
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

750 ml kuřecího vývaru
170 g instantní polenty
60 g másla
40 g strouhaného parmazánu
sůl, pepř
olivový olej na zastříknutí
300 g cherry rajčat na větvičce
2 pikantní klobásy
360 g mozzarelly
80 g čerstvého mladého špenátu
Na dresink:
2 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 220 °C. Vývar nalijte do hrnce a na středním plameni přiveďte k varu. Postupně do něj vsypte polentu a 2–3 minuty vařte, aby krásně zhoustla. Sejměte z ohně, vmíchejte máslo, parmazán, sůl a pepř. Pak polentu přendejte do lehce vymazaného plechu o hranách 20–30 cm a dejte na 45 minut do lednice. Ztuhlou ji vy vyklopte na pracovní plochu a nakrájejte na trojúhelníky. Ty přeneste na plech vyložený pečicím papírem, zastříkněte olejem a pečte 15 minut dozlatova.
2. Mezitím udělejte dresink: všechny potřebné suroviny smíchejte v misce.
3. Na plech k polentě přidejte cherry rajčata, pokrájenou klobásu, natrhanou mozzarellu, zastříkněte olejem a pečte dalších pět minut, dokud nebudou rajčata měkká. Podávejte s listy mladého špenátu, pokapané dresinkem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Řecký salát
Řecký salát
Řecký salát
Řecký salát
Kuřecí Caesar salát
Kuřecí Caesar salát
Kuřecí Caesar salát
Kuřecí Caesar salát
Řecké tortilly
Řecké tortilly
Řecké tortilly
Řecké tortilly
Rychlý řecký salát
Rychlý řecký salát
Rychlý řecký salát
Rychlý řecký salát

Inspirujte se podobnými recepty