Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySumeček s chřestem
Albert logoAlbert logo
  • Sumeček s chřestem

Sumeček s chřestem

Sumeček s chřestem
Snadné
16-30 minut
2/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Sumeček 600 g
  • Olej olivový 3 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Citron BIO 1 ks
  • Řapíkatý celer 200 g
  • Pórek 200 g
  • Chřest zelený 500 g
  • Bílé víno suché 125 ml
  • Vývar kuřecí 125 ml
  • Mix listových salátů 60 g
  • Česnek 4 strouž.
  • Ředkvičky 4 ks
  • Sumeček 600 g
  • Olej olivový 3 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Citron BIO 1 ks
  • Řapíkatý celer 200 g
  • Pórek 200 g
  • Chřest zelený 500 g
  • Bílé víno suché 125 ml
  • Vývar kuřecí 125 ml
  • Mix listových salátů 60 g
  • Česnek 4 strouž.
  • Ředkvičky 4 ks

Příprava

1
Omytou rybu rozkrojte na 4 díly a osušte kuchyňskou utěrkou. Dejte do mísy a zakápněte lžící oleje, osolte a opepřete. Přidejte 1 lžíci tymiánu, kůru z půlky dobře omytého citronu a jemně promíchejte.
2
Na pánvi vhodné do trouby rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte omytý, najemno pokrájený řapíkatý celer a 5 minut restujte. Přidejte pórek pokrájený na půlkolečka, očištěný, nahrubo pokrájený česnek a restujte dalších 5 minut. Přisypte kůru z druhé půlky citronu, lžíci tymiánu, přilijte vývar a víno. Osolte, opepřete a nechte 5 minut redukovat.
3
Přidejte chřest zbavený tuhých konců a vařte další 2 minuty.
4
Na zeleninovou směs položte ryby včetně marinády a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 10 minut.
5
Servírujte s mixem salátů, klínky citronu a ozdobte plátky omyté ředkvičky.
1
Omytou rybu rozkrojte na 4 díly a osušte kuchyňskou utěrkou. Dejte do mísy a zakápněte lžící oleje, osolte a opepřete. Přidejte 1 lžíci tymiánu, kůru z půlky dobře omytého citronu a jemně promíchejte.
2
Na pánvi vhodné do trouby rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte omytý, najemno pokrájený řapíkatý celer a 5 minut restujte. Přidejte pórek pokrájený na půlkolečka, očištěný, nahrubo pokrájený česnek a restujte dalších 5 minut. Přisypte kůru z druhé půlky citronu, lžíci tymiánu, přilijte vývar a víno. Osolte, opepřete a nechte 5 minut redukovat.
3
Přidejte chřest zbavený tuhých konců a vařte další 2 minuty.
4
Na zeleninovou směs položte ryby včetně marinády a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 10 minut.
5
Servírujte s mixem salátů, klínky citronu a ozdobte plátky omyté ředkvičky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 12 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.