Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
2 cibule
1 mrkev
3 červené papriky
3 stroužky česneku
1 červená chilli paprička
400 g plechovka rajčat
850 ml–1 litr zeleninového vývaru
4 lžíce bílého jogurtu
½ okurky
pár mátových lístků
sůl

Postup přípravy

Nechte se inspirovat italskou kuchyní a připravte si jako předkrm rajčatovou polévku s ochuceným jogurtem.

1) Olej rozpalte ve velké pánvi.

2) Vsypte cibuli, mrkev a papriky a na mírném plameni opékejte asi 10 minut.

3) Přidejte česnek a chilli a opékejte další 3 minuty.

4) Poté přidejte i rajčata z plechovky a vývar, přiveďte k varu a nechte 10–15 minut probublávat, dokud zelenina nezměkne.

5) Mezitím smíchejte jogurt s okurkou a mátou a dle chuti osolte. Polévku rozmixujte, dosolte.

6) Podávejte s ochuceným jogurtem, zastříknuté olivovým olejem.

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty