×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Rajčatová polévka s ochuceným jogurtem

Další recepty a články

Minestrone
Minestrone
Minestrone
Minestrone

Rajčatová polévka s ochuceným jogurtem

Tip do kuchyně

 

Bílý jogurt můžete nahradit zakysanou smetanou.

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
2 cibule
1 mrkev
3 červené papriky
3 stroužky česneku
1 červená chilli paprička
400 g plechovka rajčat
850 ml–1 litr zeleninového vývaru
4 lžíce bílého jogurtu
½ okurky
pár mátových lístků
sůl

Jak na to?

Nechte se inspirovat italskou kuchyní a připravte si jako předkrm rajčatovou polévku s ochuceným jogurtem.

1) Olej rozpalte ve velké pánvi.

2) Vsypte cibuli, mrkev a papriky a na mírném plameni opékejte asi 10 minut.

3) Přidejte česnek a chilli a opékejte další 3 minuty.

4) Poté přidejte i rajčata z plechovky a vývar, přiveďte k varu a nechte 10–15 minut probublávat, dokud zelenina nezměkne.

5) Mezitím smíchejte jogurt s okurkou a mátou a dle chuti osolte. Polévku rozmixujte, dosolte.

6) Podávejte s ochuceným jogurtem, zastříknuté olivovým olejem.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rajčatová polévka s ochuceným jogurtem

Polévka Velmi snadné Italská Chuťovky Něco lehkého Vaření Magazín 1/2014
(0)

Tip do kuchyně

 

Bílý jogurt můžete nahradit zakysanou smetanou.

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
2 cibule
1 mrkev
3 červené papriky
3 stroužky česneku
1 červená chilli paprička
400 g plechovka rajčat
850 ml–1 litr zeleninového vývaru
4 lžíce bílého jogurtu
½ okurky
pár mátových lístků
sůl

Jak na to?

Nechte se inspirovat italskou kuchyní a připravte si jako předkrm rajčatovou polévku s ochuceným jogurtem.

1) Olej rozpalte ve velké pánvi.

2) Vsypte cibuli, mrkev a papriky a na mírném plameni opékejte asi 10 minut.

3) Přidejte česnek a chilli a opékejte další 3 minuty.

4) Poté přidejte i rajčata z plechovky a vývar, přiveďte k varu a nechte 10–15 minut probublávat, dokud zelenina nezměkne.

5) Mezitím smíchejte jogurt s okurkou a mátou a dle chuti osolte. Polévku rozmixujte, dosolte.

6) Podávejte s ochuceným jogurtem, zastříknuté olivovým olejem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Minestrone
Minestrone
Minestrone
Minestrone

Inspirujte se podobnými recepty