×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rajčatová polévka s ochuceným jogurtem

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Rajčatová polévka s ochuceným jogurtem

Tip do kuchyně

 

Bílý jogurt můžete nahradit zakysanou smetanou.

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
2 cibule
1 mrkev
3 červené papriky
3 stroužky česneku
1 červená chilli paprička
400 g plechovka rajčat
850 ml–1 litr zeleninového vývaru
4 lžíce bílého jogurtu
½ okurky
pár mátových lístků
sůl

Jak na to?

Nechte se inspirovat italskou kuchyní a připravte si jako předkrm rajčatovou polévku s ochuceným jogurtem.

1) Olej rozpalte ve velké pánvi.

2) Vsypte cibuli, mrkev a papriky a na mírném plameni opékejte asi 10 minut.

3) Přidejte česnek a chilli a opékejte další 3 minuty.

4) Poté přidejte i rajčata z plechovky a vývar, přiveďte k varu a nechte 10–15 minut probublávat, dokud zelenina nezměkne.

5) Mezitím smíchejte jogurt s okurkou a mátou a dle chuti osolte. Polévku rozmixujte, dosolte.

6) Podávejte s ochuceným jogurtem, zastříknuté olivovým olejem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rajčatová polévka s ochuceným jogurtem

Polévka Velmi snadné Italská Chuťovky Něco lehkého Vaření Máta , Rajče , Chilli paprička Magazín 1/2014
(0)

Tip do kuchyně

 

Bílý jogurt můžete nahradit zakysanou smetanou.

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
2 cibule
1 mrkev
3 červené papriky
3 stroužky česneku
1 červená chilli paprička
400 g plechovka rajčat
850 ml–1 litr zeleninového vývaru
4 lžíce bílého jogurtu
½ okurky
pár mátových lístků
sůl

Jak na to?

Nechte se inspirovat italskou kuchyní a připravte si jako předkrm rajčatovou polévku s ochuceným jogurtem.

1) Olej rozpalte ve velké pánvi.

2) Vsypte cibuli, mrkev a papriky a na mírném plameni opékejte asi 10 minut.

3) Přidejte česnek a chilli a opékejte další 3 minuty.

4) Poté přidejte i rajčata z plechovky a vývar, přiveďte k varu a nechte 10–15 minut probublávat, dokud zelenina nezměkne.

5) Mezitím smíchejte jogurt s okurkou a mátou a dle chuti osolte. Polévku rozmixujte, dosolte.

6) Podávejte s ochuceným jogurtem, zastříknuté olivovým olejem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Inspirujte se podobnými recepty