Rajčatová polévka s ochuceným jogurtem
Ingredience
2 | lžíce olivového oleje |
2 | cibule |
1 | mrkev |
3 | červené papriky |
3 | stroužky česneku |
1 | červená chilli paprička |
400 g | plechovka rajčat |
850 | ml–1 litr zeleninového vývaru |
4 | lžíce bílého jogurtu |
½ | okurky |
pár mátových lístků | |
sůl |
Postup přípravy
Nechte se inspirovat italskou kuchyní a připravte si jako předkrm rajčatovou polévku s ochuceným jogurtem.
1) Olej rozpalte ve velké pánvi.
2) Vsypte cibuli, mrkev a papriky a na mírném plameni opékejte asi 10 minut.
3) Přidejte česnek a chilli a opékejte další 3 minuty.
4) Poté přidejte i rajčata z plechovky a vývar, přiveďte k varu a nechte 10–15 minut probublávat, dokud zelenina nezměkne.
5) Mezitím smíchejte jogurt s okurkou a mátou a dle chuti osolte. Polévku rozmixujte, dosolte.
6) Podávejte s ochuceným jogurtem, zastříknuté olivovým olejem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY