Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 lžíce olivového oleje AQ
3 stroužky česneku, nasekané
drcené sušené chilli
1 špetka třtinového cukru AQ
400 g čerstvých rajčat AQ, nakrájených na kousky
400 g konzervovaných rajčat
pepř a mořská sůl AQ
1 svazek čerstvého oregana, nasekaný
400 g balkánského sýru AQ, rozdrobeného na kousky
1 čerstvá bageta AQ

Postup přípravy

1) 3 lžíce oleje ohřejte v hrnci, přidejte česnek a minutu jemně smažte, aby pustil aroma, ale nespálil se. Přidejte chilli, cukr a čerstvá i konzervovaná rajčata a nechte 25 minut povařit, aby omáčka zhoustla. Osolte, opepřete a přidejte i oregano.

2) Troubu předehřejte na 200 °C. Zapékací mísu vymažte lžící olivového oleje, nalijte do ní omáčku, povrch posypte balkánským sýrem a nechte 20 minut zapéct.

Podávejte s bagetou.

Pomohl vám recept?
7hodnocení4

Další videorecepty