×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zapečená rajčatová omáčka

Další recepty a články

Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se...
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
Avokádový tartar s krevetami
Avokádový tartar s...
Avokádový tartar s krevetami
Avokádový tartar s krevetami

Zapečená rajčatová omáčka

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i další středomořské recepty z naší nabídky.

Co budete potřebovat

4 lžíce olivového oleje AQ
3 stroužky česneku, nasekané
drcené sušené chilli
1 špetka třtinového cukru AQ
400 g čerstvých rajčat AQ, nakrájených na kousky
400 g konzervovaných rajčat
pepř a mořská sůl AQ
1 svazek čerstvého oregana, nasekaný
400 g balkánského sýru AQ, rozdrobeného na kousky
1 čerstvá bageta AQ

Jak na to?

1) 3 lžíce oleje ohřejte v hrnci, přidejte česnek a minutu jemně smažte, aby pustil aroma, ale nespálil se. Přidejte chilli, cukr a čerstvá i konzervovaná rajčata a nechte 25 minut povařit, aby omáčka zhoustla. Osolte, opepřete a přidejte i oregano.

2) Troubu předehřejte na 200 °C. Zapékací mísu vymažte lžící olivového oleje, nalijte do ní omáčku, povrch posypte balkánským sýrem a nechte 20 minut zapéct.

Podávejte s bagetou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečená rajčatová omáčka

Předkrm Snadné Středomořská Omáčky Něco lehkého Zapékání Magazín 4/2010
Průměrné hodnocení 4 (5)

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i další středomořské recepty z naší nabídky.

Co budete potřebovat

4 lžíce olivového oleje AQ
3 stroužky česneku, nasekané
drcené sušené chilli
1 špetka třtinového cukru AQ
400 g čerstvých rajčat AQ, nakrájených na kousky
400 g konzervovaných rajčat
pepř a mořská sůl AQ
1 svazek čerstvého oregana, nasekaný
400 g balkánského sýru AQ, rozdrobeného na kousky
1 čerstvá bageta AQ

Jak na to?

1) 3 lžíce oleje ohřejte v hrnci, přidejte česnek a minutu jemně smažte, aby pustil aroma, ale nespálil se. Přidejte chilli, cukr a čerstvá i konzervovaná rajčata a nechte 25 minut povařit, aby omáčka zhoustla. Osolte, opepřete a přidejte i oregano.

2) Troubu předehřejte na 200 °C. Zapékací mísu vymažte lžící olivového oleje, nalijte do ní omáčku, povrch posypte balkánským sýrem a nechte 20 minut zapéct.

Podávejte s bagetou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
Avokádový tartar s krevetami
Avokádový tartar s krevetami
Avokádový tartar s krevetami
Avokádový tartar s krevetami

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat