
Zapečená rajčatová omáčka
Ingredience
4 | lžíce olivového oleje AQ |
3 | stroužky česneku, nasekané |
drcené sušené chilli | |
1 | špetka třtinového cukru AQ |
400 g | čerstvých rajčat AQ, nakrájených na kousky |
400 g | konzervovaných rajčat |
pepř a mořská sůl AQ | |
1 | svazek čerstvého oregana, nasekaný |
400 g | balkánského sýru AQ, rozdrobeného na kousky |
1 | čerstvá bageta AQ |
Postup přípravy
1) 3 lžíce oleje ohřejte v hrnci, přidejte česnek a minutu jemně smažte, aby pustil aroma, ale nespálil se. Přidejte chilli, cukr a čerstvá i konzervovaná rajčata a nechte 25 minut povařit, aby omáčka zhoustla. Osolte, opepřete a přidejte i oregano.
2) Troubu předehřejte na 200 °C. Zapékací mísu vymažte lžící olivového oleje, nalijte do ní omáčku, povrch posypte balkánským sýrem a nechte 20 minut zapéct.
Podávejte s bagetou.
Pomohl vám recept?
7hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod