Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPusinková roláda s krémem diplomat
Albert logoAlbert logo
  • Pusinková roláda s krémem diplomat

Pusinková roláda s krémem diplomat

Tento recept spojuje jemnost krému s osvěžujícím ovocem, vytvářející dokonalou sladkou tečku pro vaší oslavu Valentýnu.
Pusinková roláda s krémem diplomat
Náročné
46-60 minut
4/5
Česká
Sváteční
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Vejce 3 ks
  • Cukr krupicový 190 g
  • Škrob kukuřičný 25 g
  • Mléko plnotučné 200 ml
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Pistácie 25 g
  • Maliny 200 g
  • Vejce 3 ks
  • Cukr krupicový 190 g
  • Škrob kukuřičný 25 g
  • Mléko plnotučné 200 ml
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Pistácie 25 g
  • Maliny 200 g

Příprava

1
Připravte základ na krém Diplomat. Opatrně oddělte ze 3 vajec žloutky a bílky. Žloutky v misce smíchejte s 40 g cukru a škrobem do hladké pasty.
2
Do hrnce vlijte 200 ml mléka a přiveďte k varu. Mléko sundejte z plotny a 100 ml za stálého míchání vlijte do žloutkové směsi.
3
Do hrnce vlijte 200 ml mléka a přiveďte k varu. Mléko sundejte z plotny a 100 ml za stálého míchání vlijte do žloutkové směsi.
4
Krém po uvaření přendejte do misky. Na celou hladinu krému přitiskněte potravinářskou fólii, aby nevznikl škraloup, a vložte ho vychladit do lednice.
5
V míse vyšlehejte bílky do polotuhého sněhu. Pak postupně mixérem zašlehávejte 150 g cukru, až vznikne bílá lesklá hmota, která drží tvar a je zároveň dobře elastická. Trvá to asi 5 minut.
6
Oloupejte 25 g pistácií a v sáčku je rozdrťte. Trochu nechte stranou na závěrečné posypání rolády. Posypte jimi plech vyložený pečicím papírem do rovnoměrné vrstvy.
7
Sníh rozetřete stěrkou přes ořechy do tloušťky 1 cm. Roládu dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C na 8 minut. Poté teplotu stáhněte na 160 °C a pečte dalších 8 minut.
8
Vyšlehejte 100 ml smetany ke šlehání v robotu dotuha. Žloutkový krém prošlehejte a nakonec do něj stěrkou opatrně vmíchejte vyšlehanou šlehačku.
9
Roládu po vyndání z trouby nechte pár minut vychladnout. Posypte ji 150 g omytých malin a potřete ¾ krému Diplomat. Poté roládu pomalu zarolujte a servírujte na tác.
10
Zbytek krému dejte do cukrářského sáčku a ozdobte vrch rolády. Nakonec dozdobte zbylými 50 g malin a odloženými rozdrcenými pistáciemi.
11
Roládu můžete rovnou podávat anebo ji můžete chvíli nechat vychladnout v lednici. Obě varianty budou chutnat skvěle. Užijte si společné sladké chvíle.
1
Připravte základ na krém Diplomat. Opatrně oddělte ze 3 vajec žloutky a bílky. Žloutky v misce smíchejte s 40 g cukru a škrobem do hladké pasty.
2
Do hrnce vlijte 200 ml mléka a přiveďte k varu. Mléko sundejte z plotny a 100 ml za stálého míchání vlijte do žloutkové směsi.
3
Do hrnce vlijte 200 ml mléka a přiveďte k varu. Mléko sundejte z plotny a 100 ml za stálého míchání vlijte do žloutkové směsi.
4
Krém po uvaření přendejte do misky. Na celou hladinu krému přitiskněte potravinářskou fólii, aby nevznikl škraloup, a vložte ho vychladit do lednice.
5
V míse vyšlehejte bílky do polotuhého sněhu. Pak postupně mixérem zašlehávejte 150 g cukru, až vznikne bílá lesklá hmota, která drží tvar a je zároveň dobře elastická. Trvá to asi 5 minut.
6
Oloupejte 25 g pistácií a v sáčku je rozdrťte. Trochu nechte stranou na závěrečné posypání rolády. Posypte jimi plech vyložený pečicím papírem do rovnoměrné vrstvy.
7
Sníh rozetřete stěrkou přes ořechy do tloušťky 1 cm. Roládu dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C na 8 minut. Poté teplotu stáhněte na 160 °C a pečte dalších 8 minut.
8
Vyšlehejte 100 ml smetany ke šlehání v robotu dotuha. Žloutkový krém prošlehejte a nakonec do něj stěrkou opatrně vmíchejte vyšlehanou šlehačku.
9
Roládu po vyndání z trouby nechte pár minut vychladnout. Posypte ji 150 g omytých malin a potřete ¾ krému Diplomat. Poté roládu pomalu zarolujte a servírujte na tác.
10
Zbytek krému dejte do cukrářského sáčku a ozdobte vrch rolády. Nakonec dozdobte zbylými 50 g malin a odloženými rozdrcenými pistáciemi.
11
Roládu můžete rovnou podávat anebo ji můžete chvíli nechat vychladnout v lednici. Obě varianty budou chutnat skvěle. Užijte si společné sladké chvíle.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 03.07.2024 do 09.07.2024

Platný ještě 10 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 03.07.2024 do 09.07.2024

Platný ještě 10 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.