×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pudinková šarlota

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Pudinková šarlota

Co budete potřebovat

4 vejce, žloutky a bílky zvlášť
1 sáček vanilkového cukru
40 g krupicového cukru
50 g polohrubé mouky
jahodová marmeláda na potření
Na náplň:
500 ml mléka
2 sáčky vanilkového pudinku
3 lžíce krystalového cukru
2 lžíce rumu
1 kelímek smetany ke šlehání

Jak na to?

Žloutky ušlehejte s oběma cukry do nadýchané pěny. Bílky vyšlehejte dotuha a pak je spolu s moukou přidávejte ke žloutkům. Střídavým zašleháváním mouky a bílků těsto zůstane krásně nadýchané. Přelijte na plech vyložený pečicím papírem a při 180 °C pečte 10–12 minut. Ihned po upečení přeneste na čistou utěrku, natřete marmeládou a pomocí utěrky stočte. Misku o objemu 1,5 litru vyložte potravinářskou fólií, roládu nakrájejte na plátky a dvě třetiny jich vyskládejte na dno a po stěnách misky. Z mléka, pudinkového prášku a 3 lžic cukru uvařte pudink, na závěr do něj vmíchejte rum a po sestydnutí opatrně i smetanu, vyšlehanou dotuha. Směs vlijte do mísy, poklaďte zbylou roládou a dejte na hodinu do lednice. Před podáváním vyklopte a sejměte fólii.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pudinková šarlota

Náročné Česká Moučníky a koláče Magazín 6/2011
Průměrné hodnocení 4 (17)

Co budete potřebovat

4 vejce, žloutky a bílky zvlášť
1 sáček vanilkového cukru
40 g krupicového cukru
50 g polohrubé mouky
jahodová marmeláda na potření
Na náplň:
500 ml mléka
2 sáčky vanilkového pudinku
3 lžíce krystalového cukru
2 lžíce rumu
1 kelímek smetany ke šlehání

Jak na to?

Žloutky ušlehejte s oběma cukry do nadýchané pěny. Bílky vyšlehejte dotuha a pak je spolu s moukou přidávejte ke žloutkům. Střídavým zašleháváním mouky a bílků těsto zůstane krásně nadýchané. Přelijte na plech vyložený pečicím papírem a při 180 °C pečte 10–12 minut. Ihned po upečení přeneste na čistou utěrku, natřete marmeládou a pomocí utěrky stočte. Misku o objemu 1,5 litru vyložte potravinářskou fólií, roládu nakrájejte na plátky a dvě třetiny jich vyskládejte na dno a po stěnách misky. Z mléka, pudinkového prášku a 3 lžic cukru uvařte pudink, na závěr do něj vmíchejte rum a po sestydnutí opatrně i smetanu, vyšlehanou dotuha. Směs vlijte do mísy, poklaďte zbylou roládou a dejte na hodinu do lednice. Před podáváním vyklopte a sejměte fólii.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty