
Pudink bunet
Ke každému italskému obědu patří tradiční domácí dezert. Vyzkoušejte výtečný pudink – bunet, který chutná jako od pravé italské babičky.

Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Italská
Dezert
Ingredience
Složení 8 porcí
- Cukr krupicový 380 g
- Cukr vanilkový 2 člž
- Voda 120 ml
- Čokoládové cookies 100 g
- Vejce 6 ks
- Mléko 700 ml
- Amaretto 2 plž
- Kakao 30 g
- Ořechy lískové 1 hrs.
- Cukr krupicový 380 g
- Cukr vanilkový 2 člž
- Voda 120 ml
- Čokoládové cookies 100 g
- Vejce 6 ks
- Mléko 700 ml
- Amaretto 2 plž
- Kakao 30 g
- Ořechy lískové 1 hrs.
Příprava
- 1Předehřejte troubu na 180 °C.
- 2Na přípravu karamelu použijte zcela rovnou pánev nebo kastrůlek. Po rozehřátí vsypte cukr a nechte rozpustit. Poté přilijte vodu a za stálého míchání vařte, dokud se cukr s vodou úplně nepropojí a nerozpustí. Dejte stranou a za občasného míchání nechte trochu vychladnout.
- 3Rozdrťte sušenky. Ve větší míse rozšlehejte vejce, cukr, mléko a Amaretto. Přidejte kakao a též zašlehejte. Vsypte sušenky a vařečkou už jen promíchejte.
- 4Formu na biskupský chlebíček vymažte po všech stranách karamelem, zhruba 2 cm pod okraj formy. Přelijte do ní vaječnou směs a opatrně vložte do hlubšího pekáčku s vodou tak, aby se pudink v troubě pekl ve vodní lázni. Voda by měla sahat do výše asi 3 cm kolem formy.
- 5Pečte 40 minut do ztuhnutí. Po vychladnutí opatrně vyklopte rovnou na servírovací talíř, posypte ořechy a před podáváním můžete nechat vychladnout v lednici.
- 1Předehřejte troubu na 180 °C.
- 2Na přípravu karamelu použijte zcela rovnou pánev nebo kastrůlek. Po rozehřátí vsypte cukr a nechte rozpustit. Poté přilijte vodu a za stálého míchání vařte, dokud se cukr s vodou úplně nepropojí a nerozpustí. Dejte stranou a za občasného míchání nechte trochu vychladnout.
- 3Rozdrťte sušenky. Ve větší míse rozšlehejte vejce, cukr, mléko a Amaretto. Přidejte kakao a též zašlehejte. Vsypte sušenky a vařečkou už jen promíchejte.
- 4Formu na biskupský chlebíček vymažte po všech stranách karamelem, zhruba 2 cm pod okraj formy. Přelijte do ní vaječnou směs a opatrně vložte do hlubšího pekáčku s vodou tak, aby se pudink v troubě pekl ve vodní lázni. Voda by měla sahat do výše asi 3 cm kolem formy.
- 5Pečte 40 minut do ztuhnutí. Po vychladnutí opatrně vyklopte rovnou na servírovací talíř, posypte ořechy a před podáváním můžete nechat vychladnout v lednici.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.