Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPudink bunet
Albert logoAlbert logo
  • Pudink bunet

Pudink bunet

Ke každému italskému obědu patří tradiční domácí dezert. Vyzkoušejte výtečný pudink – bunet, který chutná jako od pravé italské babičky.
Pudink bunet
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Italská
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Cukr krupicový 380 g
  • Cukr vanilkový 2 člž
  • Voda 120 ml
  • Čokoládové cookies 100 g
  • Vejce 6 ks
  • Mléko 700 ml
  • Amaretto 2 plž
  • Kakao 30 g
  • Ořechy lískové 1 hrs.
  • Cukr krupicový 380 g
  • Cukr vanilkový 2 člž
  • Voda 120 ml
  • Čokoládové cookies 100 g
  • Vejce 6 ks
  • Mléko 700 ml
  • Amaretto 2 plž
  • Kakao 30 g
  • Ořechy lískové 1 hrs.

Příprava

1
Předehřejte troubu na 180 °C.
2
Na přípravu karamelu použijte zcela rovnou pánev nebo kastrůlek. Po rozehřátí vsypte cukr a nechte rozpustit. Poté přilijte vodu a za stálého míchání vařte, dokud se cukr s vodou úplně nepropojí a nerozpustí. Dejte stranou a za občasného míchání nechte trochu vychladnout.
3
Rozdrťte sušenky. Ve větší míse rozšlehejte vejce, cukr, mléko a Amaretto. Přidejte kakao a též zašlehejte. Vsypte sušenky a vařečkou už jen promíchejte.
4
Formu na biskupský chlebíček vymažte po všech stranách karamelem, zhruba 2 cm pod okraj formy. Přelijte do ní vaječnou směs a opatrně vložte do hlubšího pekáčku s vodou tak, aby se pudink v troubě pekl ve vodní lázni. Voda by měla sahat do výše asi 3 cm kolem formy.
5
Pečte 40 minut do ztuhnutí. Po vychladnutí opatrně vyklopte rovnou na servírovací talíř, posypte ořechy a před podáváním můžete nechat vychladnout v lednici.
1
Předehřejte troubu na 180 °C.
2
Na přípravu karamelu použijte zcela rovnou pánev nebo kastrůlek. Po rozehřátí vsypte cukr a nechte rozpustit. Poté přilijte vodu a za stálého míchání vařte, dokud se cukr s vodou úplně nepropojí a nerozpustí. Dejte stranou a za občasného míchání nechte trochu vychladnout.
3
Rozdrťte sušenky. Ve větší míse rozšlehejte vejce, cukr, mléko a Amaretto. Přidejte kakao a též zašlehejte. Vsypte sušenky a vařečkou už jen promíchejte.
4
Formu na biskupský chlebíček vymažte po všech stranách karamelem, zhruba 2 cm pod okraj formy. Přelijte do ní vaječnou směs a opatrně vložte do hlubšího pekáčku s vodou tak, aby se pudink v troubě pekl ve vodní lázni. Voda by měla sahat do výše asi 3 cm kolem formy.
5
Pečte 40 minut do ztuhnutí. Po vychladnutí opatrně vyklopte rovnou na servírovací talíř, posypte ořechy a před podáváním můžete nechat vychladnout v lednici.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 25.09.2024 do 01.10.2024

Platný ještě 2 dny

Od 04.09.2024 do 01.10.2024

Platný ještě 2 dny

Od 25.09.2024 do 01.10.2024

Platný ještě 2 dny

Od 04.09.2024 do 01.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.