
Bliny s uzeným lososem a crème fraîche

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Východoevropská
Silvestr
Předkrm
Ingredience
Složení 4 porce
- Losos uzený 200 g
- Kopr čerstvý 30 g
- Pepř 3 g
- Cukr krupicový 605 g
- Sůl 303 g
- Mouka hladká 150 g
- Mléko 130 ml
- Droždí sušené 15 g
- Vejce 1 ks
- Olej 20 ml
- Créme fraiche 200 g
- Citron BIO 1 ks
- Pepř červený
- Losos uzený 200 g
- Kopr čerstvý 30 g
- Pepř 3 g
- Cukr krupicový 605 g
- Sůl 303 g
- Mouka hladká 150 g
- Mléko 130 ml
- Droždí sušené 15 g
- Vejce 1 ks
- Olej 20 ml
- Créme fraiche 200 g
- Citron BIO 1 ks
- Pepř červený
Příprava
- 1Potřete 200 g plátků uzeného lososa 20 g nasekaného kopru a 3 g pepře a vložte do větší uzavíratelné mísy. Smíchejte 600 g cukru s 300 g soli, zasypte lososa tak, aby byl zcela pokrytý, a dejte marinovat na 48 hodin do lednice. Po naložení plátky lososa opláchněte.
- 2V míse smíchejte 150 g hladké mouky, 130 ml mléka, 3 g soli, 15 g sušeného droždí, 5 g cukru, vejce a 20 ml oleje a vypracujte v hladké těsto. Přikryjte ho čistou utěrkou a nechte kynout na teplém místě přibližně hodinu nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem. Poté na rozpálené pánvi opékejte malé bliny asi 2 minuty z každé strany, dokud nejsou zlatavé.
- 3Crème fraîche dochuťte nasekaným čerstvým koprem, šťávou z ½ citronu, solí a pepřem. Vše dobře pomíchejte a přendejte do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou.
- 4Upečené bliny ozdobte koprovým crème fraîche, navrch poklaďte plátky lososa, ozdobte plátky omytého citronu, červeným pepřem a lístky čerstvého kopru.
- 1Potřete 200 g plátků uzeného lososa 20 g nasekaného kopru a 3 g pepře a vložte do větší uzavíratelné mísy. Smíchejte 600 g cukru s 300 g soli, zasypte lososa tak, aby byl zcela pokrytý, a dejte marinovat na 48 hodin do lednice. Po naložení plátky lososa opláchněte.
- 2V míse smíchejte 150 g hladké mouky, 130 ml mléka, 3 g soli, 15 g sušeného droždí, 5 g cukru, vejce a 20 ml oleje a vypracujte v hladké těsto. Přikryjte ho čistou utěrkou a nechte kynout na teplém místě přibližně hodinu nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem. Poté na rozpálené pánvi opékejte malé bliny asi 2 minuty z každé strany, dokud nejsou zlatavé.
- 3Crème fraîche dochuťte nasekaným čerstvým koprem, šťávou z ½ citronu, solí a pepřem. Vše dobře pomíchejte a přendejte do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou.
- 4Upečené bliny ozdobte koprovým crème fraîche, navrch poklaďte plátky lososa, ozdobte plátky omytého citronu, červeným pepřem a lístky čerstvého kopru.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.