×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pstruzi s tymiánem a citronem
30 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Ryby , Bezlepkové ,

Pstruzi s tymiánem a citronem

Co budu potřebovat

4 pstruzi
hrst čerstvého tymiánu
sůl a pepř
4 lžíce olivového oleje
2 citrony
8 stroužků česneku
2 hrsti cherry rajčat

Jak na to?

Pstruhy omyjte, osušte a do každého udělejte z boku tři zářezy. Nasekejte polovinu tymiánu, smíchejte ho se solí, pepřem a olejem a bylinkovou směsí ryby potřete uvnitř i zvenčí. Zbylý tymián a kolečka citronu dejte pstruhům do břišní dutiny.
Ryby naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte je péct do trouby vyhřáté na 200 °C spolu s neloupanými stroužky česneku a cherry rajčaty. Bude jim stačit tak 15 minut.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Rybí karbanátky s kaší

    Ryby nad 60 minut
  • Treska v papilotě s jarní zeleninou

    Ryby 45 minut
  • Losos s fenyklovým salátem

    Ryby 30 minut