×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pstruh v sušené šunce s cuketovým salátem

Další recepty a články

Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí...
Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na...
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché...
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké

Pstruh v sušené šunce s cuketovým salátem

Co budete potřebovat

40 g změklého másla
1 stroužek česneku, prolisovaný
sůl a čerstvě mletý pepř
3 malé citrony
4 celí pstruzi, vykuchaní
4 snítky čerstvého rozmarýnu
8 plátků sušené šunky
60 ml panenského olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa
1 čerstvá chilli paprička, zbavená semínek, nasekaná
5 menších cuket (500 g)
velká hrst lístků čerstvé máty
hrst kopru

Jak na to?

V malé misce promíchejte máslo a česnek. Z jedné poloviny citronu nakrájejte kolečka. Pstruhy zevnitř osolte a opepřete, vložte do nich po kolečku citronu, snítku rozmarýnu a čtvrtinu česnekového másla. Každou rybu omotejte dvěma plátky sušené šunky a pokapejte olejem. Vymačkejte šťávu ze 2 citronů. Promíchejte ji s vinným octem, chilli a zbývajícím olejem. Osolte a opepřete. Cuketu nakrájejte pomocí škrabky na zeleninu na plátky a promíchejte ji se zálivkou. Nechte aspoň 10 minut odstát.
Mezitím rozehřejte gril a opečte na něm ryby z obou stran dozlatova, uvnitř musí být propečené. Na grilu opečte také zbývající citrony, rozdělené na klínky.
K cuketám přidejte nasekanou mátu a kopr, promíchejte a podávejte k rybám.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pstruh v sušené šunce s cuketovým salátem

Velmi snadné Grilování Magazín 6/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (1)

Co budete potřebovat

40 g změklého másla
1 stroužek česneku, prolisovaný
sůl a čerstvě mletý pepř
3 malé citrony
4 celí pstruzi, vykuchaní
4 snítky čerstvého rozmarýnu
8 plátků sušené šunky
60 ml panenského olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa
1 čerstvá chilli paprička, zbavená semínek, nasekaná
5 menších cuket (500 g)
velká hrst lístků čerstvé máty
hrst kopru

Jak na to?

V malé misce promíchejte máslo a česnek. Z jedné poloviny citronu nakrájejte kolečka. Pstruhy zevnitř osolte a opepřete, vložte do nich po kolečku citronu, snítku rozmarýnu a čtvrtinu česnekového másla. Každou rybu omotejte dvěma plátky sušené šunky a pokapejte olejem. Vymačkejte šťávu ze 2 citronů. Promíchejte ji s vinným octem, chilli a zbývajícím olejem. Osolte a opepřete. Cuketu nakrájejte pomocí škrabky na zeleninu na plátky a promíchejte ji se zálivkou. Nechte aspoň 10 minut odstát.
Mezitím rozehřejte gril a opečte na něm ryby z obou stran dozlatova, uvnitř musí být propečené. Na grilu opečte také zbývající citrony, rozdělené na klínky.
K cuketám přidejte nasekanou mátu a kopr, promíchejte a podávejte k rybám.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat