×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Pstruh v sušené šunce s cuketovým salátem

Co budete potřebovat

40 g změklého másla
1 stroužek česneku, prolisovaný
sůl a čerstvě mletý pepř
3 malé citrony
4 celí pstruzi, vykuchaní
4 snítky čerstvého rozmarýnu
8 plátků sušené šunky
60 ml panenského olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa
1 čerstvá chilli paprička, zbavená semínek, nasekaná
5 menších cuket (500 g)
velká hrst lístků čerstvé máty
hrst kopru

Jak na to?

V malé misce promíchejte máslo a česnek. Z jedné poloviny citronu nakrájejte kolečka. Pstruhy zevnitř osolte a opepřete, vložte do nich po kolečku citronu, snítku rozmarýnu a čtvrtinu česnekového másla. Každou rybu omotejte dvěma plátky sušené šunky a pokapejte olejem. Vymačkejte šťávu ze 2 citronů. Promíchejte ji s vinným octem, chilli a zbývajícím olejem. Osolte a opepřete. Cuketu nakrájejte pomocí škrabky na zeleninu na plátky a promíchejte ji se zálivkou. Nechte aspoň 10 minut odstát.
Mezitím rozehřejte gril a opečte na něm ryby z obou stran dozlatova, uvnitř musí být propečené. Na grilu opečte také zbývající citrony, rozdělené na klínky.
K cuketám přidejte nasekanou mátu a kopr, promíchejte a podávejte k rybám.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pstruh v sušené šunce s cuketovým salátem

Velmi snadné Grilování Magazín 6/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (1)

Co budete potřebovat

40 g změklého másla
1 stroužek česneku, prolisovaný
sůl a čerstvě mletý pepř
3 malé citrony
4 celí pstruzi, vykuchaní
4 snítky čerstvého rozmarýnu
8 plátků sušené šunky
60 ml panenského olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa
1 čerstvá chilli paprička, zbavená semínek, nasekaná
5 menších cuket (500 g)
velká hrst lístků čerstvé máty
hrst kopru

Jak na to?

V malé misce promíchejte máslo a česnek. Z jedné poloviny citronu nakrájejte kolečka. Pstruhy zevnitř osolte a opepřete, vložte do nich po kolečku citronu, snítku rozmarýnu a čtvrtinu česnekového másla. Každou rybu omotejte dvěma plátky sušené šunky a pokapejte olejem. Vymačkejte šťávu ze 2 citronů. Promíchejte ji s vinným octem, chilli a zbývajícím olejem. Osolte a opepřete. Cuketu nakrájejte pomocí škrabky na zeleninu na plátky a promíchejte ji se zálivkou. Nechte aspoň 10 minut odstát.
Mezitím rozehřejte gril a opečte na něm ryby z obou stran dozlatova, uvnitř musí být propečené. Na grilu opečte také zbývající citrony, rozdělené na klínky.
K cuketám přidejte nasekanou mátu a kopr, promíchejte a podávejte k rybám.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!
MARINADY