Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Provensálská česneková polévka

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Provensálská česneková polévka

Co budete potřebovat

4 velké palice česneku
1 sklenice olivového oleje
1–2 lžíce hladké mouky
11 litru zeleninového vývaru
svazek tymiánu
1 větší hrst polévkových nudlí
sůl, pepř
hladkolistá petrželka na ozdobu
opečené plátky bagety k podávání

Jak na to?

Česnek upečte podle návodu v rubrice Rady a nápady a pak ho i se zbytkem oleje přendejte do většího hrnce. Zasypte moukou, promíchejte a poté rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Promíchejte a v momentě, kdy se mouka dokonale spojí s olejem, zvyšte oheň a jednu dvě minuty opékejte. Měli byste získat krásně vonící jíšku. Poté zalijte vývarem, promíchejte, přidejte tymiánové snítky svázané kuchyňským provázkem a dvacet minut vařte. Mezitím si v rendlíku vedle doměkka uvařte polévkové nudle, sceďte je a poté přidejte do polévky. Podle chuti ji osolte, opepřete a zasypte čerstvou petrželkou. Podávejte s opečenými plátky bagety.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Provensálská česneková polévka

Polévka Snadné Česká Vaření Tymián , Petržel kadeřavá Magazín 10/2011
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

4 velké palice česneku
1 sklenice olivového oleje
1–2 lžíce hladké mouky
11 litru zeleninového vývaru
svazek tymiánu
1 větší hrst polévkových nudlí
sůl, pepř
hladkolistá petrželka na ozdobu
opečené plátky bagety k podávání

Jak na to?

Česnek upečte podle návodu v rubrice Rady a nápady a pak ho i se zbytkem oleje přendejte do většího hrnce. Zasypte moukou, promíchejte a poté rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Promíchejte a v momentě, kdy se mouka dokonale spojí s olejem, zvyšte oheň a jednu dvě minuty opékejte. Měli byste získat krásně vonící jíšku. Poté zalijte vývarem, promíchejte, přidejte tymiánové snítky svázané kuchyňským provázkem a dvacet minut vařte. Mezitím si v rendlíku vedle doměkka uvařte polévkové nudle, sceďte je a poté přidejte do polévky. Podle chuti ji osolte, opepřete a zasypte čerstvou petrželkou. Podávejte s opečenými plátky bagety.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Inspirujte se podobnými recepty