×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Provensálská česneková polévka

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Provensálská česneková polévka

Co budete potřebovat

4 velké palice česneku
1 sklenice olivového oleje
1–2 lžíce hladké mouky
11 litru zeleninového vývaru
svazek tymiánu
1 větší hrst polévkových nudlí
sůl, pepř
hladkolistá petrželka na ozdobu
opečené plátky bagety k podávání

Jak na to?

Česnek upečte podle návodu v rubrice Rady a nápady a pak ho i se zbytkem oleje přendejte do většího hrnce. Zasypte moukou, promíchejte a poté rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Promíchejte a v momentě, kdy se mouka dokonale spojí s olejem, zvyšte oheň a jednu dvě minuty opékejte. Měli byste získat krásně vonící jíšku. Poté zalijte vývarem, promíchejte, přidejte tymiánové snítky svázané kuchyňským provázkem a dvacet minut vařte. Mezitím si v rendlíku vedle doměkka uvařte polévkové nudle, sceďte je a poté přidejte do polévky. Podle chuti ji osolte, opepřete a zasypte čerstvou petrželkou. Podávejte s opečenými plátky bagety.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Provensálská česneková polévka

Polévka Snadné Česká Vaření Tymián , Petržel kadeřavá Magazín 10/2011
Průměrné hodnocení 4 (3)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

4 velké palice česneku
1 sklenice olivového oleje
1–2 lžíce hladké mouky
11 litru zeleninového vývaru
svazek tymiánu
1 větší hrst polévkových nudlí
sůl, pepř
hladkolistá petrželka na ozdobu
opečené plátky bagety k podávání

Jak na to?

Česnek upečte podle návodu v rubrice Rady a nápady a pak ho i se zbytkem oleje přendejte do většího hrnce. Zasypte moukou, promíchejte a poté rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Promíchejte a v momentě, kdy se mouka dokonale spojí s olejem, zvyšte oheň a jednu dvě minuty opékejte. Měli byste získat krásně vonící jíšku. Poté zalijte vývarem, promíchejte, přidejte tymiánové snítky svázané kuchyňským provázkem a dvacet minut vařte. Mezitím si v rendlíku vedle doměkka uvařte polévkové nudle, sceďte je a poté přidejte do polévky. Podle chuti ji osolte, opepřete a zasypte čerstvou petrželkou. Podávejte s opečenými plátky bagety.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019