×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Provensálská česneková polévka

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených...
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat

Provensálská česneková polévka

Co budete potřebovat

4 velké palice česneku
1 sklenice olivového oleje
1–2 lžíce hladké mouky
11 litru zeleninového vývaru
svazek tymiánu
1 větší hrst polévkových nudlí
sůl, pepř
hladkolistá petrželka na ozdobu
opečené plátky bagety k podávání

Jak na to?

Česnek upečte podle návodu v rubrice Rady a nápady a pak ho i se zbytkem oleje přendejte do většího hrnce. Zasypte moukou, promíchejte a poté rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Promíchejte a v momentě, kdy se mouka dokonale spojí s olejem, zvyšte oheň a jednu dvě minuty opékejte. Měli byste získat krásně vonící jíšku. Poté zalijte vývarem, promíchejte, přidejte tymiánové snítky svázané kuchyňským provázkem a dvacet minut vařte. Mezitím si v rendlíku vedle doměkka uvařte polévkové nudle, sceďte je a poté přidejte do polévky. Podle chuti ji osolte, opepřete a zasypte čerstvou petrželkou. Podávejte s opečenými plátky bagety.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Provensálská česneková polévka

Polévka Snadné Česká Vaření Magazín 10/2011
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

4 velké palice česneku
1 sklenice olivového oleje
1–2 lžíce hladké mouky
11 litru zeleninového vývaru
svazek tymiánu
1 větší hrst polévkových nudlí
sůl, pepř
hladkolistá petrželka na ozdobu
opečené plátky bagety k podávání

Jak na to?

Česnek upečte podle návodu v rubrice Rady a nápady a pak ho i se zbytkem oleje přendejte do většího hrnce. Zasypte moukou, promíchejte a poté rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Promíchejte a v momentě, kdy se mouka dokonale spojí s olejem, zvyšte oheň a jednu dvě minuty opékejte. Měli byste získat krásně vonící jíšku. Poté zalijte vývarem, promíchejte, přidejte tymiánové snítky svázané kuchyňským provázkem a dvacet minut vařte. Mezitím si v rendlíku vedle doměkka uvařte polévkové nudle, sceďte je a poté přidejte do polévky. Podle chuti ji osolte, opepřete a zasypte čerstvou petrželkou. Podávejte s opečenými plátky bagety.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat

Inspirujte se podobnými recepty