×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Profiteroly s tvarohovou šlehačkou a jahodami

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Profiteroly s tvarohovou šlehačkou a jahodami

Co budete potřebovat

50 g másla
70 g hladké mouky
2 vejce
moučkový cukr na posypání
Na náplň
150 ml smetany ke šlehání
100 g polotučného tvarohu
400 g jahod, pokrájených

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Do střed­ního hrnce vlijte 150 ml vody, přidejte máslo a zahřejte, aby se máslo rozpustilo. Poté přiveďte k varu. Když je směs vroucí, odstavte a nasypejte prosátou mouku. Vše dobře promíchejte a vraťte zpět na spo­rák. Za stálého míchání zahřívejte, dokud těsto nebude tvořit hladkou, lesklou kouli, snadno se odlepující od stěn hrnce. Nechte vychladnout alespoň 15 minut. Těsto začněte hníst v hnětači a postupně přidejte obě vejce. Hněťte, dokud nebude těsto hladké. Pak ho přendejte do zdobi­cího cukrářského sáčku bez koncovky. Na plech vytvořte 15–20 stejně velkých kopečků a pečte 15–18 minut, dokud ne­jsou krásně nafouknuté a zlaté. Na chvíli vyjměte plech a do každé bulky udělejte špejlí ze strany malý otvor, kterým může unikat horký vzduch. Vraťte zpět do vy­pnuté trouby a s pootevřenými dvířky ne­chte ještě 3–5 minut stabilizovat. Vyjměte a nechte úplně vychladnout.
Na náplň si ušlehejte smetanu do pevné šlehačky a opatrně promíchejte s tvarohem. Pak přimíchejte polovinu pokrájených jahod.
Každý profiterol rozřízněte na polovinu (můžete je nechat i nedoříznuté), naplňte vrchovatou lžící šlehačky s ovocem a zavřete. Do smetany, která je vidět, lehce vtlačte zbytek ovoce. Podávejte posypané moučkovým cukrem.
FOTO: MAREK BARTOŠ A MAREK KUČERA, FOOD STYLING: VLADISLAV STUPARIČ





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Profiteroly s tvarohovou šlehačkou a jahodami

Dezert Velmi snadné Česká Sladká jídla Magazín 6/2014
Průměrné hodnocení 4 (8)

Co budete potřebovat

50 g másla
70 g hladké mouky
2 vejce
moučkový cukr na posypání
Na náplň
150 ml smetany ke šlehání
100 g polotučného tvarohu
400 g jahod, pokrájených

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Do střed­ního hrnce vlijte 150 ml vody, přidejte máslo a zahřejte, aby se máslo rozpustilo. Poté přiveďte k varu. Když je směs vroucí, odstavte a nasypejte prosátou mouku. Vše dobře promíchejte a vraťte zpět na spo­rák. Za stálého míchání zahřívejte, dokud těsto nebude tvořit hladkou, lesklou kouli, snadno se odlepující od stěn hrnce. Nechte vychladnout alespoň 15 minut. Těsto začněte hníst v hnětači a postupně přidejte obě vejce. Hněťte, dokud nebude těsto hladké. Pak ho přendejte do zdobi­cího cukrářského sáčku bez koncovky. Na plech vytvořte 15–20 stejně velkých kopečků a pečte 15–18 minut, dokud ne­jsou krásně nafouknuté a zlaté. Na chvíli vyjměte plech a do každé bulky udělejte špejlí ze strany malý otvor, kterým může unikat horký vzduch. Vraťte zpět do vy­pnuté trouby a s pootevřenými dvířky ne­chte ještě 3–5 minut stabilizovat. Vyjměte a nechte úplně vychladnout.
Na náplň si ušlehejte smetanu do pevné šlehačky a opatrně promíchejte s tvarohem. Pak přimíchejte polovinu pokrájených jahod.
Každý profiterol rozřízněte na polovinu (můžete je nechat i nedoříznuté), naplňte vrchovatou lžící šlehačky s ovocem a zavřete. Do smetany, která je vidět, lehce vtlačte zbytek ovoce. Podávejte posypané moučkovým cukrem.
FOTO: MAREK BARTOŠ A MAREK KUČERA, FOOD STYLING: VLADISLAV STUPARIČ

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty