×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Profiteroly s tvarohovou šlehačkou a jahodami

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Profiteroly s tvarohovou šlehačkou a jahodami

Co budete potřebovat

50 g másla
70 g hladké mouky
2 vejce
moučkový cukr na posypání
Na náplň
150 ml smetany ke šlehání
100 g polotučného tvarohu
400 g jahod, pokrájených

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Do střed­ního hrnce vlijte 150 ml vody, přidejte máslo a zahřejte, aby se máslo rozpustilo. Poté přiveďte k varu. Když je směs vroucí, odstavte a nasypejte prosátou mouku. Vše dobře promíchejte a vraťte zpět na spo­rák. Za stálého míchání zahřívejte, dokud těsto nebude tvořit hladkou, lesklou kouli, snadno se odlepující od stěn hrnce. Nechte vychladnout alespoň 15 minut. Těsto začněte hníst v hnětači a postupně přidejte obě vejce. Hněťte, dokud nebude těsto hladké. Pak ho přendejte do zdobi­cího cukrářského sáčku bez koncovky. Na plech vytvořte 15–20 stejně velkých kopečků a pečte 15–18 minut, dokud ne­jsou krásně nafouknuté a zlaté. Na chvíli vyjměte plech a do každé bulky udělejte špejlí ze strany malý otvor, kterým může unikat horký vzduch. Vraťte zpět do vy­pnuté trouby a s pootevřenými dvířky ne­chte ještě 3–5 minut stabilizovat. Vyjměte a nechte úplně vychladnout.
Na náplň si ušlehejte smetanu do pevné šlehačky a opatrně promíchejte s tvarohem. Pak přimíchejte polovinu pokrájených jahod.
Každý profiterol rozřízněte na polovinu (můžete je nechat i nedoříznuté), naplňte vrchovatou lžící šlehačky s ovocem a zavřete. Do smetany, která je vidět, lehce vtlačte zbytek ovoce. Podávejte posypané moučkovým cukrem.
FOTO: MAREK BARTOŠ A MAREK KUČERA, FOOD STYLING: VLADISLAV STUPARIČ





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Profiteroly s tvarohovou šlehačkou a jahodami

Dezert Velmi snadné Česká Sladká jídla Jahodník měsíční Magazín 6/2014
Průměrné hodnocení 4 (8)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

50 g másla
70 g hladké mouky
2 vejce
moučkový cukr na posypání
Na náplň
150 ml smetany ke šlehání
100 g polotučného tvarohu
400 g jahod, pokrájených

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Do střed­ního hrnce vlijte 150 ml vody, přidejte máslo a zahřejte, aby se máslo rozpustilo. Poté přiveďte k varu. Když je směs vroucí, odstavte a nasypejte prosátou mouku. Vše dobře promíchejte a vraťte zpět na spo­rák. Za stálého míchání zahřívejte, dokud těsto nebude tvořit hladkou, lesklou kouli, snadno se odlepující od stěn hrnce. Nechte vychladnout alespoň 15 minut. Těsto začněte hníst v hnětači a postupně přidejte obě vejce. Hněťte, dokud nebude těsto hladké. Pak ho přendejte do zdobi­cího cukrářského sáčku bez koncovky. Na plech vytvořte 15–20 stejně velkých kopečků a pečte 15–18 minut, dokud ne­jsou krásně nafouknuté a zlaté. Na chvíli vyjměte plech a do každé bulky udělejte špejlí ze strany malý otvor, kterým může unikat horký vzduch. Vraťte zpět do vy­pnuté trouby a s pootevřenými dvířky ne­chte ještě 3–5 minut stabilizovat. Vyjměte a nechte úplně vychladnout.
Na náplň si ušlehejte smetanu do pevné šlehačky a opatrně promíchejte s tvarohem. Pak přimíchejte polovinu pokrájených jahod.
Každý profiterol rozřízněte na polovinu (můžete je nechat i nedoříznuté), naplňte vrchovatou lžící šlehačky s ovocem a zavřete. Do smetany, která je vidět, lehce vtlačte zbytek ovoce. Podávejte posypané moučkovým cukrem.
FOTO: MAREK BARTOŠ A MAREK KUČERA, FOOD STYLING: VLADISLAV STUPARIČ

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Tableta
rašelinová
20 ks v balení
sleva 49 %
15 bodů + 4490 bez bodů 89

je vyrobena z rašeliny
a NPK hnojiva
průměr tablety: 36 mm

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019