×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Přírodní vepřové ledvinky s chlebem

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Přírodní vepřové ledvinky s chlebem

Co budete potřebovat

500–600 g vepřových ledvinek
80 g másla
80 g cibule AQ
mletý kmín
hovězí vývar na podlití AQ
pepř
sůl
plátky chleba k podávání
čerstvý tymián AQ

Jak na to?

Ledvinky rozřízněte a opatrně vyřízněte žilky a tučné části. Důkladně je omyjte a osušte. V širším, nejlépe silnostěnném hrnci rozehřejte máslo a dorůžova na něm opečte cibuli. Přidejte mletý kmín a opékejte, dokud nezavoní. Přidejte pokrájené ledvinky a zprudka je orestujte – stačí asi jen 2–3 minuty, ne déle, aby ledvinky neztvrdly. Osolte je a opepřete, podlijte vývarem a 5 minut povařte. Podávejte s chlebem, posypané tymiánem.
Tip - Ledvinky opékejte zprudka a krátce, jinak ztvrdnou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Přírodní vepřové ledvinky s chlebem

Hlavní chod Velmi snadné Česká Magazín 7/2013
Průměrné hodnocení 3 (1)

Co budete potřebovat

500–600 g vepřových ledvinek
80 g másla
80 g cibule AQ
mletý kmín
hovězí vývar na podlití AQ
pepř
sůl
plátky chleba k podávání
čerstvý tymián AQ

Jak na to?

Ledvinky rozřízněte a opatrně vyřízněte žilky a tučné části. Důkladně je omyjte a osušte. V širším, nejlépe silnostěnném hrnci rozehřejte máslo a dorůžova na něm opečte cibuli. Přidejte mletý kmín a opékejte, dokud nezavoní. Přidejte pokrájené ledvinky a zprudka je orestujte – stačí asi jen 2–3 minuty, ne déle, aby ledvinky neztvrdly. Osolte je a opepřete, podlijte vývarem a 5 minut povařte. Podávejte s chlebem, posypané tymiánem.
Tip - Ledvinky opékejte zprudka a krátce, jinak ztvrdnou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty