×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Prinsesstårta – princeznin dort

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Prinsesstårta – princeznin dort

Co budete potřebovat

4 vejce
160 g krystalového cukru
80 g hladké mouky
80 g bramborového škrobu
2 lžičky kypřicího prášku
máslo
hrubá mouka
200 g jahodového džemu
300 ml 40% smetany
400 g marcipánu
zelená a červená potravinářská barva
Na krém:
150 ml smetany ke šlehání
150 ml mléka
2 žloutky
1 lžíce krystalového cukru
1 lžíce bramborového škrobu
4 plátky želatiny
200 ml smetany ke šlehání
2 lžičky vanilkového cukru

Jak na to?

1.Předehřejte troubu na 175 °C. Vejce šlehej­te s cukrem asi 10 minut, pak ručně a velmi opatrně přimíchejte mouku se škro­bem a kypřicím práškem. Těsto nalejte do vymazané a vysypané dortové formy o průměru 22 cm. Pečte asi 40 minut.
2.Když je dort upečený, připravte si krém (ne dříve, jinak krém ztuhne). V hrnci smíchejte smetanu, mlé­ko, žloutky, cukr a škrob. Zahřívejte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne a neobjeví se první bublina. Poté odstavte. Plátky želatiny připravte podle návodu a vložte do hrnce s krémem. Míchejte, dokud se želati­na nerozpustí. Hrnec dejte do nádoby se studenou vo­dou, aby se ochladil, občas zamíchejte. Nakonec vyšle­hejte smetanu s vanilkovým cukrem do pevné šlehačky a přimíchejte do krému.
3.Dort rozkrojte na tři části. Vezměte kulatou bočnici dortové formy, postavte ji na podnos, na kterém bu­dete dort podávat, a vložte do ní spodní část korpusu. Potřete ji polovinou džemu a poté větší částí krému. Přiklopte střední částí korpu­su. Potřete zbylým dže­mem a krémem a přiklopte horní částí korpusu. Dejte na 15 minut do chladnič­ky. Poté odstraňte bočnici. Vyšlehejte 300 ml smetany a vytvořte z ní na dortu ko­peček. Tenkou vrstvou šle­hačky potřete i boky dortu. Kousek marcipánu odložte. Zbytek obarvěte nazeleno, vyválejte plát vysoký 1 mm a opatrně jím překryjte dort. Přesahující okraje odřízněte. Odložený kousek marcipánu obarvěte načerveno a vy­tvořte z něj růži. Ozdobte jí dort. Dejte do chladničky a nechte 2 hodiny chladit.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Prinsesstårta – princeznin dort

Dezert Náročné Česká Moučníky a koláče Pečení Jahodník měsíční Magazín 6/2013
Průměrné hodnocení 4 (13)

Co budete potřebovat

4 vejce
160 g krystalového cukru
80 g hladké mouky
80 g bramborového škrobu
2 lžičky kypřicího prášku
máslo
hrubá mouka
200 g jahodového džemu
300 ml 40% smetany
400 g marcipánu
zelená a červená potravinářská barva
Na krém:
150 ml smetany ke šlehání
150 ml mléka
2 žloutky
1 lžíce krystalového cukru
1 lžíce bramborového škrobu
4 plátky želatiny
200 ml smetany ke šlehání
2 lžičky vanilkového cukru

Jak na to?

1.Předehřejte troubu na 175 °C. Vejce šlehej­te s cukrem asi 10 minut, pak ručně a velmi opatrně přimíchejte mouku se škro­bem a kypřicím práškem. Těsto nalejte do vymazané a vysypané dortové formy o průměru 22 cm. Pečte asi 40 minut.
2.Když je dort upečený, připravte si krém (ne dříve, jinak krém ztuhne). V hrnci smíchejte smetanu, mlé­ko, žloutky, cukr a škrob. Zahřívejte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne a neobjeví se první bublina. Poté odstavte. Plátky želatiny připravte podle návodu a vložte do hrnce s krémem. Míchejte, dokud se želati­na nerozpustí. Hrnec dejte do nádoby se studenou vo­dou, aby se ochladil, občas zamíchejte. Nakonec vyšle­hejte smetanu s vanilkovým cukrem do pevné šlehačky a přimíchejte do krému.
3.Dort rozkrojte na tři části. Vezměte kulatou bočnici dortové formy, postavte ji na podnos, na kterém bu­dete dort podávat, a vložte do ní spodní část korpusu. Potřete ji polovinou džemu a poté větší částí krému. Přiklopte střední částí korpu­su. Potřete zbylým dže­mem a krémem a přiklopte horní částí korpusu. Dejte na 15 minut do chladnič­ky. Poté odstraňte bočnici. Vyšlehejte 300 ml smetany a vytvořte z ní na dortu ko­peček. Tenkou vrstvou šle­hačky potřete i boky dortu. Kousek marcipánu odložte. Zbytek obarvěte nazeleno, vyválejte plát vysoký 1 mm a opatrně jím překryjte dort. Přesahující okraje odřízněte. Odložený kousek marcipánu obarvěte načerveno a vy­tvořte z něj růži. Ozdobte jí dort. Dejte do chladničky a nechte 2 hodiny chladit.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Inspirujte se podobnými recepty