×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Prinsesstårta – princeznin dort

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Prinsesstårta – princeznin dort

Co budete potřebovat

4 vejce
160 g krystalového cukru
80 g hladké mouky
80 g bramborového škrobu
2 lžičky kypřicího prášku
máslo
hrubá mouka
200 g jahodového džemu
300 ml 40% smetany
400 g marcipánu
zelená a červená potravinářská barva
Na krém:
150 ml smetany ke šlehání
150 ml mléka
2 žloutky
1 lžíce krystalového cukru
1 lžíce bramborového škrobu
4 plátky želatiny
200 ml smetany ke šlehání
2 lžičky vanilkového cukru

Jak na to?

1.Předehřejte troubu na 175 °C. Vejce šlehej­te s cukrem asi 10 minut, pak ručně a velmi opatrně přimíchejte mouku se škro­bem a kypřicím práškem. Těsto nalejte do vymazané a vysypané dortové formy o průměru 22 cm. Pečte asi 40 minut.
2.Když je dort upečený, připravte si krém (ne dříve, jinak krém ztuhne). V hrnci smíchejte smetanu, mlé­ko, žloutky, cukr a škrob. Zahřívejte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne a neobjeví se první bublina. Poté odstavte. Plátky želatiny připravte podle návodu a vložte do hrnce s krémem. Míchejte, dokud se želati­na nerozpustí. Hrnec dejte do nádoby se studenou vo­dou, aby se ochladil, občas zamíchejte. Nakonec vyšle­hejte smetanu s vanilkovým cukrem do pevné šlehačky a přimíchejte do krému.
3.Dort rozkrojte na tři části. Vezměte kulatou bočnici dortové formy, postavte ji na podnos, na kterém bu­dete dort podávat, a vložte do ní spodní část korpusu. Potřete ji polovinou džemu a poté větší částí krému. Přiklopte střední částí korpu­su. Potřete zbylým dže­mem a krémem a přiklopte horní částí korpusu. Dejte na 15 minut do chladnič­ky. Poté odstraňte bočnici. Vyšlehejte 300 ml smetany a vytvořte z ní na dortu ko­peček. Tenkou vrstvou šle­hačky potřete i boky dortu. Kousek marcipánu odložte. Zbytek obarvěte nazeleno, vyválejte plát vysoký 1 mm a opatrně jím překryjte dort. Přesahující okraje odřízněte. Odložený kousek marcipánu obarvěte načerveno a vy­tvořte z něj růži. Ozdobte jí dort. Dejte do chladničky a nechte 2 hodiny chladit.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Prinsesstårta – princeznin dort

Dezert Náročné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 6/2013
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

4 vejce
160 g krystalového cukru
80 g hladké mouky
80 g bramborového škrobu
2 lžičky kypřicího prášku
máslo
hrubá mouka
200 g jahodového džemu
300 ml 40% smetany
400 g marcipánu
zelená a červená potravinářská barva
Na krém:
150 ml smetany ke šlehání
150 ml mléka
2 žloutky
1 lžíce krystalového cukru
1 lžíce bramborového škrobu
4 plátky želatiny
200 ml smetany ke šlehání
2 lžičky vanilkového cukru

Jak na to?

1.Předehřejte troubu na 175 °C. Vejce šlehej­te s cukrem asi 10 minut, pak ručně a velmi opatrně přimíchejte mouku se škro­bem a kypřicím práškem. Těsto nalejte do vymazané a vysypané dortové formy o průměru 22 cm. Pečte asi 40 minut.
2.Když je dort upečený, připravte si krém (ne dříve, jinak krém ztuhne). V hrnci smíchejte smetanu, mlé­ko, žloutky, cukr a škrob. Zahřívejte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne a neobjeví se první bublina. Poté odstavte. Plátky želatiny připravte podle návodu a vložte do hrnce s krémem. Míchejte, dokud se želati­na nerozpustí. Hrnec dejte do nádoby se studenou vo­dou, aby se ochladil, občas zamíchejte. Nakonec vyšle­hejte smetanu s vanilkovým cukrem do pevné šlehačky a přimíchejte do krému.
3.Dort rozkrojte na tři části. Vezměte kulatou bočnici dortové formy, postavte ji na podnos, na kterém bu­dete dort podávat, a vložte do ní spodní část korpusu. Potřete ji polovinou džemu a poté větší částí krému. Přiklopte střední částí korpu­su. Potřete zbylým dže­mem a krémem a přiklopte horní částí korpusu. Dejte na 15 minut do chladnič­ky. Poté odstraňte bočnici. Vyšlehejte 300 ml smetany a vytvořte z ní na dortu ko­peček. Tenkou vrstvou šle­hačky potřete i boky dortu. Kousek marcipánu odložte. Zbytek obarvěte nazeleno, vyválejte plát vysoký 1 mm a opatrně jím překryjte dort. Přesahující okraje odřízněte. Odložený kousek marcipánu obarvěte načerveno a vy­tvořte z něj růži. Ozdobte jí dort. Dejte do chladničky a nechte 2 hodiny chladit.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty