
Minikoblížky s čokoládovou omáčkou

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Oslava
Dezert
Ingredience
Složení 20 porcí
- Mléko plnotučné 375 ml
- Droždí sušené 4 g
- Cukr krupicový 250 g
- Mouka hladká 280 g
- Sůl 1/2 člž
- Vejce 3 ks
- Máslo 50 g
- Olej slunečnicový 5 ml
- Olej řepkový 500 ml
- Škrob 1 člž
- Čokoláda bílá 50 g
- Vanilkový lusk 1/2 ks
- Mléko plnotučné 375 ml
- Droždí sušené 4 g
- Cukr krupicový 250 g
- Mouka hladká 280 g
- Sůl 1/2 člž
- Vejce 3 ks
- Máslo 50 g
- Olej slunečnicový 5 ml
- Olej řepkový 500 ml
- Škrob 1 člž
- Čokoláda bílá 50 g
- Vanilkový lusk 1/2 ks
Příprava
- 1Do odměrky nalijte 125 ml vlažného mléka, přisypte 4 g droždí a lžíci cukru, promíchejte a nechte 15 minut odstát na teplém místě, až vzejde kvásek. Do větší mísy prosejte 280 g hladké mouky, přidejte ½ lžičky soli, lžíci cukru a promíchejte metličkou. Přidejte 2 vejce a kvásek. Pomocí robotu zpracujte na hladké těsto. Pak postupně přidejte na kostičky nakrájených 50 g změklého másla a zapracujte v hladké těsto.
- 2Těsto přendejte do misky vymazané 5 ml oleje, přikryjte potravinovou fólií a nechte 90 minut kynout. Pak vyválejte do placky silné 1,5 cm a vykrajujte 4 cm široká kolečka, která nechte dokynout 15 minut. V hrnci rozpalte 500 ml řepkového oleje, koblížky smažte z obou stran dozlatova 2 minuty. Ještě horké je obalte v misce s 200 g cukru a přendejte na tác.
- 3Do mísy dejte žloutek, 20 g cukru, lžičku škrobu, promíchejte a přidejte 50 g nalámané bílé čokolády. Do hrnce vlijte 250 ml mléka, vyškrábejte semínka z půlky vanilkového lusku a přiveďte k varu. Mlékem přelijte žloutkovou směs, rozmíchejte na hladký krém, přelijte zpět do hrnce a na mírném ohřevu za stálého míchání nechte lehce zhoustnout.
- 4Hotovou omáčku vlijte do připravených skleniček, nahoru posaďte koblížek a ihned podávejte. Sladké potěšení, které je nejlepší sdílet.
- 1Do odměrky nalijte 125 ml vlažného mléka, přisypte 4 g droždí a lžíci cukru, promíchejte a nechte 15 minut odstát na teplém místě, až vzejde kvásek. Do větší mísy prosejte 280 g hladké mouky, přidejte ½ lžičky soli, lžíci cukru a promíchejte metličkou. Přidejte 2 vejce a kvásek. Pomocí robotu zpracujte na hladké těsto. Pak postupně přidejte na kostičky nakrájených 50 g změklého másla a zapracujte v hladké těsto.
- 2Těsto přendejte do misky vymazané 5 ml oleje, přikryjte potravinovou fólií a nechte 90 minut kynout. Pak vyválejte do placky silné 1,5 cm a vykrajujte 4 cm široká kolečka, která nechte dokynout 15 minut. V hrnci rozpalte 500 ml řepkového oleje, koblížky smažte z obou stran dozlatova 2 minuty. Ještě horké je obalte v misce s 200 g cukru a přendejte na tác.
- 3Do mísy dejte žloutek, 20 g cukru, lžičku škrobu, promíchejte a přidejte 50 g nalámané bílé čokolády. Do hrnce vlijte 250 ml mléka, vyškrábejte semínka z půlky vanilkového lusku a přiveďte k varu. Mlékem přelijte žloutkovou směs, rozmíchejte na hladký krém, přelijte zpět do hrnce a na mírném ohřevu za stálého míchání nechte lehce zhoustnout.
- 4Hotovou omáčku vlijte do připravených skleniček, nahoru posaďte koblížek a ihned podávejte. Sladké potěšení, které je nejlepší sdílet.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.