×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Přesňáky

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Přesňáky

Co budete potřebovat

500–600g husích jater
kmín
sůl
pepř
1 lžíce hladké mouky
1 cibule
80 g husího sádla
Na lokše:
500 g brambor
100–150 g polohrubé mouky
sůl
husí sádlo

Jak na to?

Brambory uvařte ve slupce do měkka a nechte je zcela zchladnout. Teprve pak je oloupejte a nastrouhejte na jemné straně struhadla, přidejte k nim mouku a sůl a vypracujte elastické těsto. Postupně z něj vyválejte tenké placky a opečte je nasucho na pánvi. Lokše potírejte sádlem, skládejte na sebe a nechte zapařit. Potřete je sádlem a udržujte teplé. Játra pokrájejte na plátky, okmínujte a obalte v hladké mouce. Cibuli osmahněte na sádle, přidejte játra a z obou stran je opečte, pak je osolte, opepřete a chvíli prohřejte. Zabalte do lokší a podávejte.
Tip - Přesňáky podávejte vždy teplé, nejlépe s půllitrem piva.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Přesňáky

Hlavní chod Snadné Česká Chuťovky Magazín 11/2013
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

500–600g husích jater
kmín
sůl
pepř
1 lžíce hladké mouky
1 cibule
80 g husího sádla
Na lokše:
500 g brambor
100–150 g polohrubé mouky
sůl
husí sádlo

Jak na to?

Brambory uvařte ve slupce do měkka a nechte je zcela zchladnout. Teprve pak je oloupejte a nastrouhejte na jemné straně struhadla, přidejte k nim mouku a sůl a vypracujte elastické těsto. Postupně z něj vyválejte tenké placky a opečte je nasucho na pánvi. Lokše potírejte sádlem, skládejte na sebe a nechte zapařit. Potřete je sádlem a udržujte teplé. Játra pokrájejte na plátky, okmínujte a obalte v hladké mouce. Cibuli osmahněte na sádle, přidejte játra a z obou stran je opečte, pak je osolte, opepřete a chvíli prohřejte. Zabalte do lokší a podávejte.
Tip - Přesňáky podávejte vždy teplé, nejlépe s půllitrem piva.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat