Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHalászlé maďarská rybí polévka
Albert logoAlbert logo
  • Halászlé maďarská rybí polévka
Halászlé maďarská rybí polévka

Halászlé maďarská rybí polévka

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Východoevropská
Bezlepkové
Polévka

Ingredience6 porcí

6 porcí
  • Pepř celý 4 ks
  • Kapr 1 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření 2 ks
  • Cibule 3 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Paprika bílá 2 ks
  • Brambory 2 ks
  • Paprika mletá sladká 1 plž
  • Olej slunečnicový 4 plž
  • Paprika mletá pálivá 1/2 plž
  • Paprika mletá uzená
  • Česnek 5 strouž.
  • Petržel 1 ks
  • Paprika kapie 2 ks
  • Celer 1/2 ks
  • Rajčata krájená v plechovce 200 ml
  • Bílé víno 250 ml
  • Pstruh filet 2 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Pepř celý 4 ks
  • Kapr 1 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření 2 ks
  • Cibule 3 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Paprika bílá 2 ks
  • Brambory 2 ks
  • Paprika mletá sladká 1 plž
  • Olej slunečnicový 4 plž
  • Paprika mletá pálivá 1/2 plž
  • Paprika mletá uzená
  • Česnek 5 strouž.
  • Petržel 1 ks
  • Paprika kapie 2 ks

Příprava

1
Kapra vykuchejte, odříznte hlavu a ploutve. Vyříznte žábry, aby se neporušila žluč.
2
Hlavu a ořezy propláchnte. Zalijte 2 litry vody, přidejte divoké koření, oloupanou, překrojenou cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu. Osolte a hodinu vařte. Přelijte přes cedník pro čirý vývar. Maso oberte od kosti.
3
Zbylé cibule nakrájejte nadrobno, kapie a papriky na nudličky a oloupané brambory na kostičky.
4
V hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a s paprikovým kořením restujte 5 minut. Přidejte prolisovaný česnek, rajčata a podlijte bílým vínem. Přiveďte k varu a zalijte rybím vývarem. Vařte 10 minut. Vsypte papriky, brambory, osolte, opepřete a vařte dalších 10 minut.
5
Filety pstruha nakrájejte asi na 3cm proužky. Přidejte do polévky a 5 minut vařte. Vsypte obrané maso z kapra a odstavte z ohně.
1
Kapra vykuchejte, odříznte hlavu a ploutve. Vyříznte žábry, aby se neporušila žluč.
2
Hlavu a ořezy propláchnte. Zalijte 2 litry vody, přidejte divoké koření, oloupanou, překrojenou cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu. Osolte a hodinu vařte. Přelijte přes cedník pro čirý vývar. Maso oberte od kosti.
3
Zbylé cibule nakrájejte nadrobno, kapie a papriky na nudličky a oloupané brambory na kostičky.
4
V hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a s paprikovým kořením restujte 5 minut. Přidejte prolisovaný česnek, rajčata a podlijte bílým vínem. Přiveďte k varu a zalijte rybím vývarem. Vařte 10 minut. Vsypte papriky, brambory, osolte, opepřete a vařte dalších 10 minut.
5
Filety pstruha nakrájejte asi na 3cm proužky. Přidejte do polévky a 5 minut vařte. Vsypte obrané maso z kapra a odstavte z ohně.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 12.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 4 dny

Od 05.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 4 dny

Od 12.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 4 dny

Od 05.06.2024 do 18.06.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.