
Halászlé maďarská rybí polévka

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Východoevropská
Bezlepkové
Polévka
Ingredience
Složení 6 porcí
- Pepř celý 4 ks
- Kapr 1 ks
- Bobkový list 2 ks
- Nové koření 2 ks
- Cibule 3 ks
- Mrkev 1 ks
- Paprika bílá 2 ks
- Brambory 2 ks
- Paprika mletá sladká 1 plž
- Olej slunečnicový 4 plž
- Paprika mletá pálivá 1/2 plž
- Paprika mletá uzená
- Česnek 5 strouž.
- Petržel 1 ks
- Paprika kapie 2 ks
- Celer 1/2 ks
- Rajčata krájená v plechovce 200 ml
- Bílé víno 250 ml
- Pstruh filet 2 ks
- Sůl
- Pepř
- Pepř celý 4 ks
- Kapr 1 ks
- Bobkový list 2 ks
- Nové koření 2 ks
- Cibule 3 ks
- Mrkev 1 ks
- Paprika bílá 2 ks
- Brambory 2 ks
- Paprika mletá sladká 1 plž
- Olej slunečnicový 4 plž
- Paprika mletá pálivá 1/2 plž
- Paprika mletá uzená
- Česnek 5 strouž.
- Petržel 1 ks
- Paprika kapie 2 ks
Příprava
- 1Kapra vykuchejte, odříznte hlavu a ploutve. Vyříznte žábry, aby se neporušila žluč.
- 2Hlavu a ořezy propláchnte. Zalijte 2 litry vody, přidejte divoké koření, oloupanou, překrojenou cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu. Osolte a hodinu vařte. Přelijte přes cedník pro čirý vývar. Maso oberte od kosti.
- 3Zbylé cibule nakrájejte nadrobno, kapie a papriky na nudličky a oloupané brambory na kostičky.
- 4V hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a s paprikovým kořením restujte 5 minut. Přidejte prolisovaný česnek, rajčata a podlijte bílým vínem. Přiveďte k varu a zalijte rybím vývarem. Vařte 10 minut. Vsypte papriky, brambory, osolte, opepřete a vařte dalších 10 minut.
- 5Filety pstruha nakrájejte asi na 3cm proužky. Přidejte do polévky a 5 minut vařte. Vsypte obrané maso z kapra a odstavte z ohně.
- 1Kapra vykuchejte, odříznte hlavu a ploutve. Vyříznte žábry, aby se neporušila žluč.
- 2Hlavu a ořezy propláchnte. Zalijte 2 litry vody, přidejte divoké koření, oloupanou, překrojenou cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu. Osolte a hodinu vařte. Přelijte přes cedník pro čirý vývar. Maso oberte od kosti.
- 3Zbylé cibule nakrájejte nadrobno, kapie a papriky na nudličky a oloupané brambory na kostičky.
- 4V hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli a s paprikovým kořením restujte 5 minut. Přidejte prolisovaný česnek, rajčata a podlijte bílým vínem. Přiveďte k varu a zalijte rybím vývarem. Vařte 10 minut. Vsypte papriky, brambory, osolte, opepřete a vařte dalších 10 minut.
- 5Filety pstruha nakrájejte asi na 3cm proužky. Přidejte do polévky a 5 minut vařte. Vsypte obrané maso z kapra a odstavte z ohně.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.