×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Preclíkové válečky

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Preclíkové válečky

Co budete potřebovat

350 ml mléka
2 lžíce krupicového cukru
1 sáček sušeného droždí
250 g hladké a 250 g polohrubé mouky
sůl + hrubozrnná mořská sůl k posypání
60 g másla nebo sádla
1 žloutek + 1 vejce na potření
3 lžíce jedlé sody

Jak na to?

V misce smíchejte mléko, cukr, droždí a 2 lžíce mouky. Nechte vzejít kvásek. Pak přidejte zbylou mouku prosetou se solí, rozpuštěný tuk a vejce. Vypracujte hladké těsto, podle potřeby přilijte mléko nebo přidejte mouku. Z těsta vytvarujte kouli, vložte ji do misky a nechte kynout na dvojnásobný objem; asi 1 hodinu.
Z vykynutého těsta vyválejte válečky o průměru 2–3 cm, položte je na plech vyložený pečicím papírem. Plech uložte aspoň na půl hodiny do chladu. Předehřejte troubu na 200°C. Do širokého kastrolu nalijte litr vody, přiveďte k varu a přidejte sodu.
Válečky nakrájejte na 2–3 cm dlouhé kousky a vkládejte je do vroucí vody. Nechte 30–60 sekund ponořené, pak je vyjměte děrovanou lžící nebo vařečkou a pokládejte na plech. Preclíky potřete prošlehaným vejcem, posypte hrubou solí a pečte 15–20 minut dozlatova. Podávejte se sýrovou omáčkou (viz níže).





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Preclíkové válečky

Snadné Magazín 4/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

350 ml mléka
2 lžíce krupicového cukru
1 sáček sušeného droždí
250 g hladké a 250 g polohrubé mouky
sůl + hrubozrnná mořská sůl k posypání
60 g másla nebo sádla
1 žloutek + 1 vejce na potření
3 lžíce jedlé sody

Jak na to?

V misce smíchejte mléko, cukr, droždí a 2 lžíce mouky. Nechte vzejít kvásek. Pak přidejte zbylou mouku prosetou se solí, rozpuštěný tuk a vejce. Vypracujte hladké těsto, podle potřeby přilijte mléko nebo přidejte mouku. Z těsta vytvarujte kouli, vložte ji do misky a nechte kynout na dvojnásobný objem; asi 1 hodinu.
Z vykynutého těsta vyválejte válečky o průměru 2–3 cm, položte je na plech vyložený pečicím papírem. Plech uložte aspoň na půl hodiny do chladu. Předehřejte troubu na 200°C. Do širokého kastrolu nalijte litr vody, přiveďte k varu a přidejte sodu.
Válečky nakrájejte na 2–3 cm dlouhé kousky a vkládejte je do vroucí vody. Nechte 30–60 sekund ponořené, pak je vyjměte děrovanou lžící nebo vařečkou a pokládejte na plech. Preclíky potřete prošlehaným vejcem, posypte hrubou solí a pečte 15–20 minut dozlatova. Podávejte se sýrovou omáčkou (viz níže).

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty