Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Preclíkové válečky

Další recepty a články

Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback...
Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s...
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy

Preclíkové válečky

Co budete potřebovat

350 ml mléka
2 lžíce krupicového cukru
1 sáček sušeného droždí
250 g hladké a 250 g polohrubé mouky
sůl + hrubozrnná mořská sůl k posypání
60 g másla nebo sádla
1 žloutek + 1 vejce na potření
3 lžíce jedlé sody

Jak na to?

V misce smíchejte mléko, cukr, droždí a 2 lžíce mouky. Nechte vzejít kvásek. Pak přidejte zbylou mouku prosetou se solí, rozpuštěný tuk a vejce. Vypracujte hladké těsto, podle potřeby přilijte mléko nebo přidejte mouku. Z těsta vytvarujte kouli, vložte ji do misky a nechte kynout na dvojnásobný objem; asi 1 hodinu.
Z vykynutého těsta vyválejte válečky o průměru 2–3 cm, položte je na plech vyložený pečicím papírem. Plech uložte aspoň na půl hodiny do chladu. Předehřejte troubu na 200°C. Do širokého kastrolu nalijte litr vody, přiveďte k varu a přidejte sodu.
Válečky nakrájejte na 2–3 cm dlouhé kousky a vkládejte je do vroucí vody. Nechte 30–60 sekund ponořené, pak je vyjměte děrovanou lžící nebo vařečkou a pokládejte na plech. Preclíky potřete prošlehaným vejcem, posypte hrubou solí a pečte 15–20 minut dozlatova. Podávejte se sýrovou omáčkou (viz níže).





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Preclíkové válečky

Snadné Magazín 4/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

350 ml mléka
2 lžíce krupicového cukru
1 sáček sušeného droždí
250 g hladké a 250 g polohrubé mouky
sůl + hrubozrnná mořská sůl k posypání
60 g másla nebo sádla
1 žloutek + 1 vejce na potření
3 lžíce jedlé sody

Jak na to?

V misce smíchejte mléko, cukr, droždí a 2 lžíce mouky. Nechte vzejít kvásek. Pak přidejte zbylou mouku prosetou se solí, rozpuštěný tuk a vejce. Vypracujte hladké těsto, podle potřeby přilijte mléko nebo přidejte mouku. Z těsta vytvarujte kouli, vložte ji do misky a nechte kynout na dvojnásobný objem; asi 1 hodinu.
Z vykynutého těsta vyválejte válečky o průměru 2–3 cm, položte je na plech vyložený pečicím papírem. Plech uložte aspoň na půl hodiny do chladu. Předehřejte troubu na 200°C. Do širokého kastrolu nalijte litr vody, přiveďte k varu a přidejte sodu.
Válečky nakrájejte na 2–3 cm dlouhé kousky a vkládejte je do vroucí vody. Nechte 30–60 sekund ponořené, pak je vyjměte děrovanou lžící nebo vařečkou a pokládejte na plech. Preclíky potřete prošlehaným vejcem, posypte hrubou solí a pečte 15–20 minut dozlatova. Podávejte se sýrovou omáčkou (viz níže).

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy

Inspirujte se podobnými recepty