×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Preclíčky

Další recepty a články

Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové...
Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s...
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie...
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí

Preclíčky

Co budete potřebovat

7 g sušeného droždí
2 lžíce hnědého cukru
450 g směsi na pečení tmavého chleba
2 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 lžíce sody
hrubozrnná sůl

Jak na to?

Droždí rozmíchejte zhruba ve 300 ml vlažné vody s cukrem, nechte chvilku stát. Do mísy nasypte směs, přidejte olej, sůl a vlijte rozmíchané droždí. Vypracujte těsto a nechte ho zhruba hodinu kynout. Vykynuté těsto rozdělte na 12 dílů, vyválejte proužky a tvarujte preclíky. Nechte je ještě 30 minut kynout, zatím si předehřejte troubu na 200 °C. Sodu rozmíchejte ve 200 ml vlažné vody, preclíky potřete, posolte a pečte asi 10 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Preclíčky

Velmi snadné Magazín 7-8/2015
(0)

Co budete potřebovat

7 g sušeného droždí
2 lžíce hnědého cukru
450 g směsi na pečení tmavého chleba
2 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 lžíce sody
hrubozrnná sůl

Jak na to?

Droždí rozmíchejte zhruba ve 300 ml vlažné vody s cukrem, nechte chvilku stát. Do mísy nasypte směs, přidejte olej, sůl a vlijte rozmíchané droždí. Vypracujte těsto a nechte ho zhruba hodinu kynout. Vykynuté těsto rozdělte na 12 dílů, vyválejte proužky a tvarujte preclíky. Nechte je ještě 30 minut kynout, zatím si předehřejte troubu na 200 °C. Sodu rozmíchejte ve 200 ml vlažné vody, preclíky potřete, posolte a pečte asi 10 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí

Inspirujte se podobnými recepty