Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Pravý mexický steak bistec de res

Pravý mexický steak bistec de res

Maso podávejte se salátem Pico de gallo.

Ingredience

400 g hovězího steaku Albert Excellent (Queensland steak)
4 lžíce olivového oleje
4 kukuřičné tortilly
Na marinádu:
2 stroužky česneku
1⁄2 cibule
2 lžičky sušeného oregana
1 lžíce olivového oleje
100 ml mexického piva
sůl, pepř

Postup přípravy

1. Na marinádu oloupejte a rozdrťte česnek. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V míse smíchejte česnek s cibulí a přidejte oregano, olivový olej a pivo. Osolte a opepřete.
2. Maso naložte do marinády a nechte nejlépe přes noc odležet (minimálně 6 hodin).
3. Na grilovací pánvi rozehřejte olej a maso opékejte 3–5 minut z každé strany pro středně propečený steak.
4. Maso nakrájejte na jemné plátky a podávejte s tortillami.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
1hodnocení4

Další videorecepty