×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pravá jihočeská cmunda

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za...
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka

Pravá jihočeská cmunda

Co budete potřebovat

300 g vařených brambor
4 velká vejce
200 g uzeného masa
3 stroužky česneku
2 lžičky soli
3 lžičky majoránky
1 lžička pepře
pepř, sůl a majoránka
½ l mléka
250 g dětské krupičky (můžete nahradit hrubou moukou)
300 g hrubé mouky
30 g droždí
3 lžíce sádla

Jak na to?

Vařené brambory nastrouhejte nebo prolisujte, přidejte vejce, na kostičky nakrájené uzené maso, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku, mléko, dětskou krupičku a hrubou mouku smíchanou s rozdrobeným droždím.
Zadělejte těsto, v němž dokáže stát lžíce, a nechte kynout na teplém místě.
Předehřejte troubu na 220 °C horkovzduch. Vykynuté těsto vlijte do sádlem vymazaného pekáče, vršek potřete sádlem a nechte ještě chvíli kynout. Pečte dvacet až třicet minut dozlatova.
Po vyndání z trouby ještě pořádně promastěte sádlem a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pravá jihočeská cmunda

Hlavní chod Snadné Maso Majoránka Magazín 10/2017 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 4 (4)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

300 g vařených brambor
4 velká vejce
200 g uzeného masa
3 stroužky česneku
2 lžičky soli
3 lžičky majoránky
1 lžička pepře
pepř, sůl a majoránka
½ l mléka
250 g dětské krupičky (můžete nahradit hrubou moukou)
300 g hrubé mouky
30 g droždí
3 lžíce sádla

Jak na to?

Vařené brambory nastrouhejte nebo prolisujte, přidejte vejce, na kostičky nakrájené uzené maso, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku, mléko, dětskou krupičku a hrubou mouku smíchanou s rozdrobeným droždím.
Zadělejte těsto, v němž dokáže stát lžíce, a nechte kynout na teplém místě.
Předehřejte troubu na 220 °C horkovzduch. Vykynuté těsto vlijte do sádlem vymazaného pekáče, vršek potřete sádlem a nechte ještě chvíli kynout. Pečte dvacet až třicet minut dozlatova.
Po vyndání z trouby ještě pořádně promastěte sádlem a podávejte.

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019