×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pravá jihočeská cmunda

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Pravá jihočeská cmunda

Co budete potřebovat

300 g vařených brambor
4 velká vejce
200 g uzeného masa
3 stroužky česneku
2 lžičky soli
3 lžičky majoránky
1 lžička pepře
pepř, sůl a majoránka
½ l mléka
250 g dětské krupičky (můžete nahradit hrubou moukou)
300 g hrubé mouky
30 g droždí
3 lžíce sádla

Jak na to?

Vařené brambory nastrouhejte nebo prolisujte, přidejte vejce, na kostičky nakrájené uzené maso, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku, mléko, dětskou krupičku a hrubou mouku smíchanou s rozdrobeným droždím.
Zadělejte těsto, v němž dokáže stát lžíce, a nechte kynout na teplém místě.
Předehřejte troubu na 220 °C horkovzduch. Vykynuté těsto vlijte do sádlem vymazaného pekáče, vršek potřete sádlem a nechte ještě chvíli kynout. Pečte dvacet až třicet minut dozlatova.
Po vyndání z trouby ještě pořádně promastěte sádlem a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pravá jihočeská cmunda

Hlavní chod Snadné Maso Magazín 10/2017 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 3 (3)

Co budete potřebovat

300 g vařených brambor
4 velká vejce
200 g uzeného masa
3 stroužky česneku
2 lžičky soli
3 lžičky majoránky
1 lžička pepře
pepř, sůl a majoránka
½ l mléka
250 g dětské krupičky (můžete nahradit hrubou moukou)
300 g hrubé mouky
30 g droždí
3 lžíce sádla

Jak na to?

Vařené brambory nastrouhejte nebo prolisujte, přidejte vejce, na kostičky nakrájené uzené maso, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku, mléko, dětskou krupičku a hrubou mouku smíchanou s rozdrobeným droždím.
Zadělejte těsto, v němž dokáže stát lžíce, a nechte kynout na teplém místě.
Předehřejte troubu na 220 °C horkovzduch. Vykynuté těsto vlijte do sádlem vymazaného pekáče, vršek potřete sádlem a nechte ještě chvíli kynout. Pečte dvacet až třicet minut dozlatova.
Po vyndání z trouby ještě pořádně promastěte sádlem a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat