×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pravá jihočeská cmunda

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Pravá jihočeská cmunda

Co budete potřebovat

300 g vařených brambor
4 velká vejce
200 g uzeného masa
3 stroužky česneku
2 lžičky soli
3 lžičky majoránky
1 lžička pepře
pepř, sůl a majoránka
½ l mléka
250 g dětské krupičky (můžete nahradit hrubou moukou)
300 g hrubé mouky
30 g droždí
3 lžíce sádla

Jak na to?

Vařené brambory nastrouhejte nebo prolisujte, přidejte vejce, na kostičky nakrájené uzené maso, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku, mléko, dětskou krupičku a hrubou mouku smíchanou s rozdrobeným droždím.
Zadělejte těsto, v němž dokáže stát lžíce, a nechte kynout na teplém místě.
Předehřejte troubu na 220 °C horkovzduch. Vykynuté těsto vlijte do sádlem vymazaného pekáče, vršek potřete sádlem a nechte ještě chvíli kynout. Pečte dvacet až třicet minut dozlatova.
Po vyndání z trouby ještě pořádně promastěte sádlem a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pravá jihočeská cmunda

Hlavní chod Snadné Maso Magazín 10/2017 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 3 (3)

Co budete potřebovat

300 g vařených brambor
4 velká vejce
200 g uzeného masa
3 stroužky česneku
2 lžičky soli
3 lžičky majoránky
1 lžička pepře
pepř, sůl a majoránka
½ l mléka
250 g dětské krupičky (můžete nahradit hrubou moukou)
300 g hrubé mouky
30 g droždí
3 lžíce sádla

Jak na to?

Vařené brambory nastrouhejte nebo prolisujte, přidejte vejce, na kostičky nakrájené uzené maso, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku, mléko, dětskou krupičku a hrubou mouku smíchanou s rozdrobeným droždím.
Zadělejte těsto, v němž dokáže stát lžíce, a nechte kynout na teplém místě.
Předehřejte troubu na 220 °C horkovzduch. Vykynuté těsto vlijte do sádlem vymazaného pekáče, vršek potřete sádlem a nechte ještě chvíli kynout. Pečte dvacet až třicet minut dozlatova.
Po vyndání z trouby ještě pořádně promastěte sádlem a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty