×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pomerančový chlebíček s pekanovými ořechy

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Pomerančový chlebíček s pekanovými ořechy

Co budete potřebovat

80 g másla + navíc na vymazání formy
60 g pekanových ořechů
1 pomeranč
2 lžíce strouhané pomerančové kůry
200 g hladké mouky
70 g celozrnné mouky
1 kypřící prášek
špetka soli
100 g hnědého třtinového cukru
1 vanilkový cukr
2 vejce
250 ml mléka

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Nechte rozpustit máslo a nasekejte pekanové ořechy. Z pomeranče ostrouhejte kůru, pouze tu vrchní oranžovou část. Zbytek oloupejte, pomeranč rozeberte na dílky a ty potom nakrájejte.
Oba druhy mouky prosijte do mísy, přidejte pekany, prášek do pečiva, špetku soli a také hnědý i vanilkový cukr.
Až rozpuštěné máslo trochu vychladne, rozklepněte k němu vajíčka a prošlehejte. Směs nalijte do mísy k mouce, přidejte mléko a dobře promíchejte. Poté zapracujte kousky pomeranče a strouhanou kůru.
Formu na biskupský chlebíček vymažte trochou másla. Nalijte těsto a uhlaďte na povrchu. Pečte 45 minut.
Nechte chlebíček úplně vychladnout a teprve potom vyklopte z formy a nakrájejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pomerančový chlebíček s pekanovými ořechy

Dezert Velmi snadné Moučníky a koláče Něco lehkého Vegetariánské Magazín 2/2018 Počet porcí: 10
Průměrné hodnocení 4 (11)
Strouhanou citronovou kůru jsme zvyklí přidávat do pečiva celkem běžně. Když se ale místo ní použije pomerančová, rozvoní se kuchyně doslova pohádkově.

Co budete potřebovat

80 g másla + navíc na vymazání formy
60 g pekanových ořechů
1 pomeranč
2 lžíce strouhané pomerančové kůry
200 g hladké mouky
70 g celozrnné mouky
1 kypřící prášek
špetka soli
100 g hnědého třtinového cukru
1 vanilkový cukr
2 vejce
250 ml mléka

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Nechte rozpustit máslo a nasekejte pekanové ořechy. Z pomeranče ostrouhejte kůru, pouze tu vrchní oranžovou část. Zbytek oloupejte, pomeranč rozeberte na dílky a ty potom nakrájejte.
Oba druhy mouky prosijte do mísy, přidejte pekany, prášek do pečiva, špetku soli a také hnědý i vanilkový cukr.
Až rozpuštěné máslo trochu vychladne, rozklepněte k němu vajíčka a prošlehejte. Směs nalijte do mísy k mouce, přidejte mléko a dobře promíchejte. Poté zapracujte kousky pomeranče a strouhanou kůru.
Formu na biskupský chlebíček vymažte trochou másla. Nalijte těsto a uhlaďte na povrchu. Pečte 45 minut.
Nechte chlebíček úplně vychladnout a teprve potom vyklopte z formy a nakrájejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat