×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pomazánka z  vepřového masa

Další recepty a články

Topinky s rajčaty a vařeným...
Topinky s rajčaty a...
Topinky s rajčaty a vařeným...
Topinky s rajčaty a vařeným...
Špenátový koláč
Špenátový koláč
Špenátový koláč
Špenátový koláč
Sendviče s motivem Harryho...
Sendviče s motivem...
Sendviče s motivem Harryho...
Sendviče s motivem Harryho...
Jarní zeleninové závitky
Jarní zeleninové...
Jarní zeleninové závitky
Jarní zeleninové závitky

Pomazánka z  vepřového masa

Co budete potřebovat

2 lžičky kuliček jalovce
2 lžičky kuliček pepře
2 bobkové listy
800 g vepřového bůčku
800 g krkovičky
6 stroužků česneku
2 cibule
2 lžíce majoránky
sůl

Jak na to?

Jalovec, pepř i bobkové listy nadrtíme v mlýnku nebo v hmoždíři. Přidáme 2 lžičky soli a  nasypeme koření do velké mísy. Maso nakrájíme na kostky o  velikosti 3×3 cm a přihodíme ke koření. Prolisujeme česnek, nakrájíme cibuli nahrubo a oboje přidáme k masu. Vše rukama pořádně promícháme. Překryjeme fólií a necháme v  ledničce přes noc.
Druhý den rozehřejeme troubu na teplotu 150°C. Maso přesuneme do pekáče, podlijeme půl hrnkem vody a  pečeme překryté alobalem tři hodiny. Hotové maso ještě rozmačkáme vidličkou nebo mačkadlem na brambory, promícháme s majoránkou a  přesuneme do sklenic. Necháme zchladnout a uchováváme v chladu. Pomazánka vydrží v lednici až dva týdny.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pomazánka z  vepřového masa

Svačina Snadné Česká Chuťovky Párty Magazín 1/2017 Počet porcí: 4 skleničky po 300 ml
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

2 lžičky kuliček jalovce
2 lžičky kuliček pepře
2 bobkové listy
800 g vepřového bůčku
800 g krkovičky
6 stroužků česneku
2 cibule
2 lžíce majoránky
sůl

Jak na to?

Jalovec, pepř i bobkové listy nadrtíme v mlýnku nebo v hmoždíři. Přidáme 2 lžičky soli a  nasypeme koření do velké mísy. Maso nakrájíme na kostky o  velikosti 3×3 cm a přihodíme ke koření. Prolisujeme česnek, nakrájíme cibuli nahrubo a oboje přidáme k masu. Vše rukama pořádně promícháme. Překryjeme fólií a necháme v  ledničce přes noc.
Druhý den rozehřejeme troubu na teplotu 150°C. Maso přesuneme do pekáče, podlijeme půl hrnkem vody a  pečeme překryté alobalem tři hodiny. Hotové maso ještě rozmačkáme vidličkou nebo mačkadlem na brambory, promícháme s majoránkou a  přesuneme do sklenic. Necháme zchladnout a uchováváme v chladu. Pomazánka vydrží v lednici až dva týdny.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Topinky s rajčaty a vařeným...
Topinky s rajčaty a vařeným...
Topinky s rajčaty a vařeným...
Topinky s rajčaty a vařeným...
Špenátový koláč
Špenátový koláč
Špenátový koláč
Špenátový koláč
Sendviče s motivem Harryho...
Sendviče s motivem Harryho...
Sendviče s motivem Harryho...
Sendviče s motivem Harryho...
Jarní zeleninové závitky
Jarní zeleninové závitky
Jarní zeleninové závitky
Jarní zeleninové závitky

Inspirujte se podobnými recepty